Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 Disatujuan pikeun Barudak 5-11 pikeun Darurat

Ditulis ku jelema nu nyunting

Dinten ayeuna, Administrasi Pangan sareng Narkoba AS otorisasi panggunaan darurat Vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 pikeun pencegahan COVID-19 kalebet murangkalih umur 5 dugi ka 11 taun. Otorisasina didasarkeun kana evaluasi lengkep sareng transparan FDA ngeunaan data anu kalebet input ti para ahli panitia penasehat mandiri anu seueur pisan milih pikeun ngajantenkeun vaksin sayogi pikeun murangkalih dina kelompok umur ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Poin konci pikeun kolot jeung caregivers:

• Éféktivitas: réspon imun barudak 5 ngaliwatan 11 taun umur éta comparable jeung pamadegan individu 16 ngaliwatan 25 taun umur. Dina ulikan éta, vaksin éta 90.7% éféktif dina nyegah COVID-19 di barudak 5 nepi ka 11.  

• Kasalametan: Kasalametan vaksin ditalungtik dina kurang leuwih 3,100 murangkalih umur 5 dugi ka 11 anu nampi vaksin sareng henteu aya efek samping anu serius anu dideteksi dina pangajaran anu lumangsung.  

• Komite Panaséhat Pusat Pengendalian sareng Pencegahan Panyakit (CDC) ngeunaan Praktek Imunisasi bakal pendak minggu payun pikeun ngabahas saran klinis salajengna.

"Salaku indung sareng dokter, kuring terang yén kolot, pengasuh, staf sakola, sareng murangkalih parantos ngantosan otorisasi ayeuna. Vaksinasi barudak ngora ngalawan COVID-19 bakal ngadeukeutkeun urang pikeun balik deui kana rasa normal, ”saur Pelaksana Komisaris FDA Janet Woodcock, MD. yén vaksin ieu nyumponan standar kami anu luhur. ”

Vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 pikeun murangkalih umur 5 dugi ka 11 taun dikaluarkeun salaku séri primér dua dosis, jarak 3 minggu, tapi dosis anu langkung handap (10 mikrogram) tibatan anu dianggo pikeun individu umur 12 taun sareng langkung ageung. (30 mikrogram).

Di AS, kasus COVID-19 di murangkalih umur 5 dugi ka 11 taun nyababkeun 39% kasus dina jalma anu umurna langkung ngora ti 18 taun. Numutkeun kana CDC, sakitar 8,300 kasus COVID-19 di murangkalih umur 5 dugi ka 11 taun nyababkeun rumah sakit. Nepi ka 17 Oktober, 691 maotna ti COVID-19 parantos dilaporkeun di AS dina jalma anu umurna kirang ti 18 taun, kalayan 146 maotna dina kelompok umur 5 dugi ka 11 taun. 

"FDA komitmen pikeun nyandak kaputusan anu dipandu ku élmu anu tiasa dipercaya ku masarakat sareng palayanan kaséhatan. Kami yakin kana kasalametan, efektivitas sareng data manufaktur di tukangeun otorisasi ieu. Salaku bagian tina komitmen kami pikeun transparansi ngeunaan pembuatan kaputusan kami, anu kalebet rapat panitia piwuruk umum urang awal minggu ieu, kami parantos masangkeun dokumén dinten ayeuna anu ngadukung kaputusan kami sareng inpormasi tambahan anu detil evaluasi data kami bakal dipasang pas. Kami ngarepkeun inpormasi ieu ngabantosan kapercayaan kolot anu mutuskeun naha budakna bakal divaksinasi, ”saur Peter Marks, MD, Ph.D., diréktur Pusat Evaluasi sareng Panalitian Biologis FDA.

FDA parantos netepkeun yén vaksin Pfizer ieu parantos nyumponan kritéria pikeun otorisasi panggunaan darurat. Dumasar kana totalitas bukti ilmiah anu sayogi, kauntungan anu dipikanyaho sareng poténsial tina vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 pikeun individu dugi ka umur 5 taun langkung ageung tibatan résiko anu dipikanyaho sareng poténsial.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment