Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Italia Megatkeun Warta wartos piknik News Kawat Wisata

Dua Koin Paling Éndah dina Sejarah Patalina Dunya sareng Masa Depan dina Damai

Geulis koin Italia

Grup Proyék Redaksi kolaborasi sareng lembaga Poligrafik Zecca dello Stato di Roma (Italia State Mint) ngaluncurkeun pesen idéal anu saé ngaliwatan seni koin.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Taun 2017 di Berlin, koin "70 Taun Damai di Éropa" anu dicitak ku Mint State Italia dilélér salaku koin anu paling indah di dunya.
  2. Éta mangrupikeun pangakuan kréativitas sareng penguasaan Italia pikeun ukiran artistik anu saé sareng pikeun kasampurnaan percetakan sareng pagawean.
  3. Ku kituna, Progetto Editoriale bangga nampilkeun réproduksi ekslusif.

Baranahan asalna tina aslina ku departemén internal ukiran artistik Istituto Poligrafico e Mint dello Stato dihasilkeun dina édisi wilanganana jeung Certified, pikeun masihan bukti lengkep sareng sosialisasi kana acara sajarah hébat nu teu kungsi lumangsung saméméh dina Buana heubeul.

Kaéndahan, kaheranan, sajarah, katengtreman, seni, budaya - ieu mangrupikeun unsur-unsur anu ngahiji dina konperénsi presentasi di Museum Mint di Roma dua medali anu pentingna luar biasa dilahirkeun tina kolaborasi antara Progetto Editoriale Publishing House sareng State Mint.

Narasumber pikeun acara éta Diréktur Proyék Redaksi, Francesco Malvasi; Eng. Matteo Taglienti, Kepala Mint sareng ranté suplai produksi artistik di Departemen Pengembangan Solusi Terpadu Poligrafico; Ing. Antonio Cascelli, Diréktur pabrik mint Propinsi di via Gino Capponi; jeung Franco Salvatori, Présidén Honorary of Italian Geographic Society.

Lokasina mangrupikeun tempat anu unik sareng luar biasa, dibuka pikeun umum dina waktos khusus pikeun acara penting. Museum of the Mint of Roma, dilahirkeun dina awal abad XIX salaku Kabinet Numismatic tina ngadegna moneter papal sarta dibikeun ka Karajaan Italia dina 1870, ngandung harta nyata: koin, medali, congcot, punches, model lilin, jeung salinan unggal koin jeung medali karek dikaluarkeun.

Henteu ngan éta, mesin kuna pikeun metalworking jeung produksi koin jeung medali, pantographs abad ka-1911, sarta parabot dipaké di sagala rupa departemén tina mint Italia diwangun dina pasir Esquiline (distrik Roma) dina XNUMX bisa ditempo di dieu.

The Beauty, The Peace

Tina "Koin anu paling indah di dunya" dugi ka medali anu didédikasikeun pikeun Damai di Éropa, jalur diciptakeun dina 2015, nalika koin 10 euro anu didédikasikeun pikeun téma perdamaian lahir tina bakat kreatif Maria Carmela Colaneri, seniman Sakola Medali tina IPZS (State Mint Polygraphic Institute) nalika perang panungtungan di Éropa. Dina 2017, koin dileler salaku paling geulis di dunya, unggulan diantara usulan 40 mints nasional lianna, sarta dina 2019, primacy ieu reconfirmed di St.

Ayeuna, koin 10 euro teu aya dimana waé, sareng nilai pasarna terus ningkat. Taun 2020, taun dramatis pandémik, Progetto Editoriale mutuskeun ku perjangjian babarengan sareng IPZS pikeun ngagariskeun sentralitas perdamaian, kaamanan, sareng hirup babarengan sipil ngaliwatan interpretasi ulang tina mata uang "70 taun perdamaian di Éropa".

The engraving penguasaan Silvia Petrassi geus ngalahirkeun medali anyar jeung Répréséntasi sarua jeung simbul, kalawan tujuan stimulating moments refleksi jeung kasadaran dina kerangka geopolitik internasional kacida kritis jeung loba patarosan pikeun mangsa nu bakal datang.

The endah pisan

Tokoh sajarah mana, upami sanés Frederick II of Swabia, anu pangsaéna tiasa ngawujudkeun nilai-nilai perdamaian? Kaisar Kakaisaran Romawi Suci, Raja Sisilia jeung loba Italia kidul, nyatana mangrupa cikal bakal budaya jeung jauh-sighted, politikus shrewd jeung inovatif, gairah ngeunaan sastra jeung seni, jadi loba ku kituna manéhna earned julukan Stupor Mundi.

Ngaran anu sami dipasihkeun ka Medali dina bentuk koin, diciptakeun ku Remo Carboni sareng dicetak ku Mint Italia, anu parantos disayogikeun sareng Medali Damai.

seniman Drew inspirasi na langsung ti Augustal, koin emas kuna dikaluarkeun dina 1231 sarta dedicated ka Frederick II. Obverse nampilkeun profil Kaisar dina cara Caesars, crowned kalawan laurel, sedengkeun sabalikna diulas elang Romawi kalawan prasasti FRIDERICVS.

Dina reinterpretasi ayeuna, effigy ditémbongkeun dina obverse geus diganti ku segel sajarah kawentar daulat, pernah dihasilkeun ku cara kieu, bari tukang geus dihasilkeun salaku admirably salaku aslina.

Sajarah

Presentasi dua medali ieu, ku kituna, ngagambarkeun lalampahan ngaliwatan sajarah Italia sarta Éropa, amplified ku konteks adi ditawarkeun ku Museum Mint, hiji tempat nu underlines tradisi kuno Italia State Mint, nu geus jadi kiwari téhnologis. sarta model avant-garde bari salawasna ngajaga jiwa artistik jeung artisan na.

"Dina lampu acara panganyarna di Wétan Tengah, Asia Northeast, Afrika, sarta di Apganistan, grup urang geus mutuskeun pikeun nyieun medali dedicated ka karapihan jeung nilai-nilai anu underlie ieu," nyatakeun Francesco Malvasi, Diréktur Progetto Editoriale. "Kami ngaitkeun éta kana nyiptakeun koin imajinér, Stupor Mundi, hiji karya leutik anu penting pisan intrinsik. Komitmen desain anu penting pisan ieu ngagambarkeun kontribusi nyata urang pikeun anu tiasa diidentifikasi, kami ngarepkeun, salaku pedoman pikeun Éropa anu kuat, ngabagéakeun, ngahiji, sareng ngadukung, titik rujukan sareng ngabandingkeun pikeun sadaya nagara sareng masarakat di dunya.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario mangrupikeun Samaun dina industri perjalanan.
Pangalamanna ngalegaan di panjuru dunya ti saprak 1960 nalika dina yuswa 21 taun anjeunna mimiti ngajajah Jepang, Hong Kong, sareng Thailand.
Mario parantos ningali Pariwisata Dunya berkembang dugi ka ayeuna sareng nyaksianna
karuksakan akar / kasaksian jaman baheula sababaraha sajumlah nagara anu resep kana modérnitas / kamajuan.
Salami 20 taun terakhir pangalaman perjalanan Mario parantos konsentrasi di Asia Tenggara sareng akhirna kalebet Benua India.

Bagéan tina pangalaman damel Mario urang kalebet sababaraha kagiatan dina Aviation Sipil
médan disimpulkeun saatos ngatur kik off pikeun Malaysia Singapore Airlines di Italia salaku Institutor sareng neraskeun salami 16 taun dina peran Sales / Marketing Manager Italia pikeun Singapore Airlines saatos pamisah dua pamaréntah dina Oktober 1972.

Lisénsi Wartawan resmi Mario sacara ku "Orde Nasional Wartawan Roma, Italia di 1977.

Leave a Comment