Cina Nuju Jalan sareng Ékonomi Héjo Global


Ngalawan latar tukang sapertos kitu, pamimpin 20 ékonomi panggedéna di dunya kumpul di Roma Italia dinten Saptu nyobian ngajantenkeun platform multilateral deui - sapertos anu dilakukeun nalika aranjeunna ngayakeun dua puncak sataun saatos saatos krisis finansial global 2008.

Cina, mesin pertumbuhan penting ékonomi global, disorot gawé babarengan, inklusif jeung pangwangunan héjo dina 16th Grup of 20 Pamimpin Summit (G20).

Kerjasama ngalawan pandémik

Kusabab COVID-19 masih ngarusak dunya, gawé babarengan vaksin global diprioritaskeun ku Présidén Cina Xi Jinping nalika ngirimkeun pidatona liwat pidéo dina sési mimiti puncak.

Anjeunna ngusulkeun Inisiatif Aksi Kerjasama Vaksin Global genep titik kalayan fokus kana kerjasama R&D vaksin, distribusi vaksin anu adil, ngaleungitkeun hak cipta intelektual dina vaksin COVID-19, perdagangan lancar dina vaksin, saling pangakuan vaksin sareng dukungan kauangan pikeun kerjasama vaksin global. .

Kasaruaan dina distribusi vaksin menonjol, kalayan nagara-nagara berpendapatan rendah nampi kirang ti 0.5 persén tina total global sareng kirang ti 5 persén populasi Afrika parantos divaksinasi, numutkeun Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO).

WHO parantos netepkeun dua targét pikeun ngatasi pandémik: pikeun ngavaksinasi sahenteuna 40 persén populasi sadunya dina ahir taun ieu sareng ningkatkeun ka 70 persén dina pertengahan 2022.

"Cina siap damel sareng sadaya pihak pikeun ningkatkeun aksés sareng mampuh vaksin di nagara-nagara berkembang sareng masihan kontribusi anu positif pikeun ngawangun garis pertahanan vaksin global," saur Xi.

Cina parantos nyayogikeun langkung ti 1.6 milyar dosis vaksin pikeun langkung ti 100 nagara sareng organisasi internasional dugi ka ayeuna. Dina total, Cina bakal nyayogikeun langkung ti 2 milyar dosis pikeun dunya sapanjang taun, anjeunna nambihan, nyatakeun yén China ngalaksanakeun produksi vaksin babarengan sareng 16 nagara.

Ngawangun ékonomi dunya kabuka

Dina ngamajukeun pamulihan ékonomi, présidén negeskeun yén G20 kedah prioritas pangwangunan dina koordinasi kabijakan makro, nyauran pikeun ngajantenkeun pangwangunan global langkung adil, efektif sareng inklusif pikeun mastikeun yén teu aya nagara anu tinggaleun.

"Ékonomi maju kedah nedunan jangjina ngeunaan bantuan pangwangunan resmi sareng nyayogikeun langkung seueur sumber pikeun nagara berkembang," saur Xi.

Anjeunna ogé ngabagéakeun partisipasi aktif langkung seueur nagara dina Inisiatif Pangwangunan Global.

Teu lila ti harita, anjeunna ngusulkeun Global Development Initiative di PBB sareng ngajak komunitas internasional pikeun nguatkeun gawé babarengan dina widang pengentasan kamiskinan, kaamanan pangan, réspon COVID-19 sareng vaksin, pembiayaan pangwangunan, perubahan iklim sareng pangwangunan héjo, industrialisasi, ékonomi digital sarta konektipitas.

Inisiatif éta cocog pisan sareng tujuan G20 sareng prioritas pikeun ngamajukeun pangwangunan global, saur Xi.

Adherence kana pangwangunan héjo

Samentara éta, alamat perubahan iklim luhur dina agenda global salaku sési 26th Konférénsi Para Pihak (COP26) kana Konvénsi Kerangka PBB ngeunaan Robah Iklim bakal dibuka dina Minggu di Glasgow, Skotlandia.

Dina kontéks ieu, Xi ngadesek nagara-nagara maju pikeun mingpin conto ngeunaan pangurangan émisi, nyatakeun yén nagara-nagara kedah pinuh nampung kasusah sareng masalah khusus nagara-nagara berkembang, ngalaksanakeun komitmenna pikeun pembiayaan iklim, sareng nyayogikeun téknologi, ngawangun kapasitas sareng dukungan sanés pikeun nagara berkembang.

"Ieu penting pisan pikeun kasuksésan COP26 anu bakal datang," saurna.

Xi, dina sababaraha kali, nyorot pandangan China ngeunaan tata kelola iklim global sareng nyatakeun dukungan teguh China pikeun Perjangjian Paris, ngagampangkeun kamajuan utama dina tingkat global.

Dina 2015, Xi nepikeun pidato keynote dina Konférénsi Paris on Climate Change, nyieun kontribusi bersejarah kana kacindekan tina Perjangjian Paris on Peta iklim global sanggeus 2020.

Awal bulan ieu, anjeunna nekenkeun usaha pikeun ngahontal puncak karbon Cina sareng udagan nétralitas nalika nyarioskeun pamimpin pamimpin rapat ka-15 Konperénsi Para Pihak pikeun Konvénsi ngeunaan Keanekaragaman Hayati.

Sidang G20 taun ieu dilaksanakeun sacara online sareng offline di handapeun Kapersidenan Italia, museurkeun kana tangtangan global anu paling mendesak, kalayan masalah anu aya hubunganana sareng pandémik COVID-19, perubahan iklim sareng pamulihan ékonomi topping agenda.

Dijieun taun 1999, G20 anu diwangun ku 19 nagara ditambah Uni Éropa, nyaéta forum utama pikeun gawé babarengan internasional dina masalah kauangan jeung ékonomi.

Grup ieu nyababkeun ampir dua per tilu populasi sadunya, langkung ti 80 persén Produk Doméstik Kasar global sareng 75 persén perdagangan global.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.