Pembaruan Anyar NASA ngeunaan Peluncuran sareng Docking Misi SpaceX Crew-3

Peluncuran ayeuna ditargetkeun pikeun 1:10 am EDT Rebo, November 3, dina rokét SpaceX Falcon 9 ti Peluncuran Complex 39A di NASA's Kennedy Space Center di Florida, alatan ramalan kondisi cuaca nguntungkeun sapanjang jalur hiber pikeun Minggu, Oct. 31, usaha peluncuran.

Kaayaan cuaca sapanjang koridor pendakian diperkirakeun ningkat pikeun Rebo, 3. Nopember, peluncuran, sareng ramalan Cuaca Skuadron ka-45 ngaramalkeun kasempetan 80% tina kaayaan cuaca anu nguntungkeun dina situs peluncuran.

Astronot SpaceX Crew-3 NASA bakal tetep aya di markas awak di Kennedy dugi ka peluncuranna. Aranjeunna bakal nyéépkeun waktos sareng kulawargana sareng nampi pengarahan téknis sareng cuaca dina sababaraha dinten ka hareup.

The Crew Dragon Endurance dijadwalkeun dok ka stasiun spasi dina 11 pm Rebo, 3 Nov. Peluncuran jeung sinyalna docking bakal ditayangkan langsung dina NASA Télévisi, aplikasi NASA, sarta ramatloka agénsi urang.

The Crew-3 hiber bakal mawa astronot NASA Raja Chari, komandan misi; Tom Marshburn, pilot; jeung Kayla Barron, spesialis misi; kitu ogé ESA (Badan Spasi Éropa) astronot Matthias Maurer, anu bakal ngawula ka salaku spesialis misi, ka stasiun luar angkasa pikeun misi sains genep bulan, tetep naek kapal nepi ka ahir April 2022.

Misi Crew-2 sareng astronot NASA Shane Kimbrough sareng Megan McArthur, JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) astronot Akihiko Hoshide, sareng ESA (European Space Agency) astronot Thomas Pesquet ayeuna bakal nargétkeun undocking maranéhanana ti stasiun ruang angkasa pikeun henteu saméméhna ti Minggu, November 7, pikeun mulang ka Bumi.

Deadline parantos lulus pikeun akreditasi média pikeun sinyalna pribadi pikeun peluncuran ieu. Kusabab pandémik koronavirus (COVID-19), fasilitas Kennedy Press Site tetep ditutup pikeun panangtayungan karyawan Kennedy sareng wartawan kecuali pikeun jumlah terbatas média anu parantos dibéjaan. Inpormasi langkung seueur ngeunaan akreditasi média sayogi ku email: [email dijaga]

Cakupan misi NASA's SpaceX Crew-3 nyaéta kieu (sadaya waktos Wétan):

Salasa, 2 Nov

• 8:45 pm - sinyalna peluncuran NASA Télévisi dimimitian. NASA bakal gaduh liputan kontinyu, kalebet peluncuran, docking, hatch open, sareng upacara sambutan.

Rebo, Nov. 3

• 1:10 am - ngaluncurkeun

Liputan TV NASA teraskeun ngalangkungan docking, kadatangan, sareng upacara sambutan. Salaku gaganti konperénsi berita postlaunch, kapamimpinan NASA bakal masihan koméntar nalika siaran.

• 11 pm - Docking

Kemis, Nov. 4

• 12:35 - Bubuka Hatch

• 1:10 am - Upacara Sambutan

Cakupan Peluncuran NASA TV

NASA TV sinyalna live baris dimimitian dina 8:45 pm Salasa 2. Nopember Pikeun informasi NASA TV downlink, jadwal, sarta tumbu ka video streaming dina nasa.gov/live.

Hungkul audio tina konperénsi berita sareng liputan peluncuran bakal dilumangsungkeun dina sirkuit NASA "V", anu tiasa diaksés ku mencét 321-867-1220, -1240, -1260 atanapi -7135. Dina dinten peluncuran, "audio misi," kagiatan mundur tanpa koméntar peluncuran NASA TV, bakal dilumangsungkeun dina 321-867-7135.

Peluncuran ogé bakal sayogi dina frekuensi radio VHF amatir lokal 146.940 MHz sareng frekuensi radio UHF 444.925 MHz, modeu FM, didangu dina Brevard County di Basisir Spasi.

Jangkepan Peluncuran Halaman Wéb NASA

Sinyal dinten peluncuran misi SpaceX Crew-3 NASA bakal sayogi dina situs wéb agénsi. Sinyalna bakal kalebet livestreaming sareng apdet blog anu dimimitian henteu langkung awal ti 10 pm Salasa, 2 Nopémber, nalika tonggak mundur mundur. Pidéo sareng poto streaming on-demand tina peluncuran bakal sayogi saatos saatos angkat. Pikeun patarosan ngeunaan sinyalna mundur, ngahubungan Kennedy newsroom di: 321-867-2468. Turutan sinyalna mundur dina blog peluncuran di blogs.nasa.gov/commercialcrew.

Dina dinten peluncuran, "feed bersih" peluncuran tanpa koméntar TV NASA bakal ditayangkan dina saluran média TV NASA. NASA bakal nyayogikeun pidéo langsung tina Kompléks Peluncuran 39A sakitar 48 jam sateuacan rencana angkat misi Crew-3. Nungguan masalah teknis saperti teu mirip, feed bakal uninterrupted ngaliwatan peluncuran.

Sakali feed geus hirup, anjeun bakal manggihan eta di youtube.com/kscnewsroom.

Hadir peluncuran Virtually

Anggota masarakat tiasa ngadaptar pikeun ngiringan peluncuran ieu sacara virtual atanapi gabung dina acara Facebook. Program tamu virtual NASA pikeun misi ieu ogé kalebet sumber daya peluncuran anu dikurasi, bewara ngeunaan kasempetan anu aya hubunganana, ogé cap pikeun paspor tamu maya NASA (pikeun anu didaptarkeun via Eventbrite) saatos peluncuran anu suksés.

Lalajo, Kalibet dina Média Sosial

Béjakeun ka jalma-jalma yén anjeun nuturkeun misi dina Twitter, Facebook, sareng Instagram nganggo hashtag #Crew3. Anjeun ogé tiasa tetep nyambung ku nuturkeun sareng méré tag kana akun ieu:

Twitter: @NASA, @Commercial_Crew, @NASAKennedy, @NASASocial, @Space_Station, @ISS_Research, @ISS National Lab, @SpaceX

Facebook: NASA, NASACommercialCrew NASAKennedy, ISS, ISS National Lab

Instagram: @NASA, @NASAKennedy, @ISS, @ISSNationalLab, @SpaceX

Program Awak Komérsial NASA parantos nganteurkeun tujuanana pikeun transportasi anu aman, dipercaya, sareng hemat biaya ka sareng ti Stasion Angkasa Internasional ti Amérika Serikat ngalangkungan kerjasama sareng industri swasta Amérika. Kemitraan ieu ngarobih sajarah sajarah angkasa luar angkasa manusa ku muka aksés ka orbit Bumi-Bumi sareng Stasion Angkasa Internasional ka langkung seueur jalmi, langkung seueur élmu, sareng langkung kasempetan komérsial. Stasion luar angkasa tetep janten cukang tina luncat NASA anu salajengna dina éksplorasi luar angkasa, kalebet misi anu bakal datang ka Bulan sareng, akhirna, ka Mars.

Nyitak Friendly, PDF & Email

By editor

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.