kabudayaan wartos Saudi Arabia Ngabobol Warta

Paguneman budaya

Ditulis ku Dmytro Makarov

Ulikan Ithra mendakan partisipasi budaya anu positip di KSA sareng daérah MENA anu langkung lega sanaos tangtangan sistemik.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. The King Abdulaziz Center for World Culture ngaluarkeun tilu laporan anu judulna "Kabudayaan dina Abad 21".
  2. Salah sahiji laporan anu judulna "Kumaha COVID-19 mangaruhan industri budaya sareng kreatif."
  3. Sanajan partisipasi budaya positif sakuliah wewengkon MENA, panalungtikan nunjuk ka diakses salaku panghalang konci pikeun Dursasana budaya.

The King Abdulaziz Center for World Culture (Ithra), hiji think tank budaya ngarah di wewengkon, commissioned tilu laporan pikeun hadé ngartos évolusi industri budaya jeung kreatif dina Saudi, kontéks régional jeung global. Panalitian nyandak denyut nadi masarakat ngeunaan pangalaman kreatif sareng budayana dina waktos séktor nuju ngalaman transformasi radikal sareng lalaunan pulih tina épék COVID-19. Éta ngahijikeun sudut pandang para ahli Saudi sareng global, nyorot wawasan konci ngeunaan produksi, konsumsi sareng peran pamaréntahan sareng anu ngamungkinkeun séktor séjén. 

Tilu laporan ku Ithra judulna "Budaya dina 21st Century", "Charting transformasi industri budaya jeung kreatif Saudi" jeung "Kumaha COVID-19 mangaruhan industri budaya sareng kreatif" mendakan sababaraha tren khusus téma anu aya hubunganana sareng paménta budaya sareng kahoyong konsumen di daérah MENA, kalawan Sajarah sarta Warisan muncul salaku tema nu pang populerna, dituturkeun ku Film jeung Télévisi.

Sanaos partisipasi budaya anu positip di sakumna daérah, panilitian nunjukkeun diakses salaku halangan konci pikeun papacangan budaya. Fatmah Alrashid, Kapala Stratégi jeung Partnerships di Ithra, stressed pentingna ngaktipkeun partisipasi budaya di wewengkon ku fokus dina "nyieun partisipasi budaya sadia pikeun sakabéh" dina watesan kualitas sarta ékonomi, nyadiakeun platform diperlukeun, sarta contributing kana palaksanaan Inisiatif anu bakal ngajantenkeun budaya bagian tina program sareng kurikulum pendidikan umum.

Dibikeun halangan-halangan di luhur pikeun papacangan budaya sareng tren Industri Kreatif Budaya umum di daérah MENA, pangajian nyarankeun sababaraha arah sareng ukuran kawijakan pikeun ngagancangkeun partisipasi budaya, kalebet: 

  • Pembuat kabijakan sareng panyadia jasa kedah difokuskeun ngajantenkeun partisipasi budaya langkung inklusif ku cara ngatasi halangan inpormasi sareng ngadukung partisipasi kelompok berpendapatan rendah. 
  • Pamaréntah sareng komunitas tiasa ngalaksanakeun inisiatif pikeun ngamajukeun pangajaran budaya anu hirup-panjang (contona, ngalangkungan kurikulum pendidikan) 
  • Institusi budaya di MENA tiasa diajar tina kaunggulan masing-masing pikeun ngabantosan partisipasi naekeun di daérah éta

Ringkesan laporan tiasa dipendakan dina halaman wéb Ithra dina tautan ieu: Laporan Budaya | Itra, sareng kanggo inpormasi anu langkung lengkep ihwal Ithra sareng programna, kunjungan www.ithra.com.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Leave a Comment