Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Argentina, Kolombia, Namibia sareng Peru, teu kedah aya larangan perjalanan

Siaran pérs
Ditulis ku Dmytro Makarov

Saatos ulasan dina rekomendasi ngeunaan ngangkat bertahap larangan samentawis dina perjalanan anu henteu penting ka EU, Déwan ngapdet daptar nagara, daérah administratif khusus sareng éntitas sanés sareng otoritas téritorial anu larangan perjalanan kedah diangkat. Khususna, Argentina, Kolombia, Namibia sareng Peru ditambahkeun kana daptar. 

Perjalanan anu henteu penting ka EU ti nagara atanapi badan anu henteu didaptarkeun dina Annex I tunduk kana larangan perjalanan samentawis. Ieu tanpa prasangka kana kamungkinan nagara anggota pikeun ngangkat larangan samentawis dina perjalanan anu henteu penting ka EU pikeun wisatawan anu divaksinasi pinuh. 

Sakumaha anu diatur dina rekomendasi Déwan, daptar ieu bakal diulas unggal dua minggu sareng, sakumaha halna, diropéa. 

Dumasar kana kritéria sareng kaayaan anu ditetepkeun dina rekomendasi, ti 28 Oktober 2021 nagara anggota kedah laun-laun ngangkat larangan perjalanan di wates luar pikeun warga nagara katilu di handap ieu: 

Argentina (anyar) 

Australia

Bahrain

Kanada

Chili

Kolombia (anyar) 

Jordan

Kuwait

Namibia (anyar) 

Selandia Baru

Peru (anyar) 

Qatar

Rwanda

Arab Saudi

Singapura

Koréa Kidul

Ukraine

Uni Émirat Arab

Uruguay

Cina, tunduk kana konfirmasi timbal balik 

Watesan perjalanan ogé sakedik-sakedik diangkat pikeun daérah administrasi khusus Cina Hong Kong sareng Macao. 

Dina kategori entitas sareng otoritas daérah anu henteu diaku salaku nagara bagian ku sahanteuna hiji nagara anggota, larangan perjalanan pikeun Taiwan ogé kedah laun diangkat. 

Warga Andorra, Monako, San Marino sareng Vatikan kedah dianggap salaku warga EU pikeun tujuan rekomendasi ieu. 

Kriteria pikeun nangtukeun nagara katilu anu larangan perjalanan anu ayeuna kedah dicabut parantos diropéa dina 20 Mei 2021. Aranjeunna nutupan kaayaan epidemiologis sareng réspon sadayana kana COVID-19, ogé réliabilitas inpormasi sareng sumber data anu sayogi. Timbal balik ogé kedah dipertimbangkeun dumasar kana pasualan. 

Nagara anu pakait sareng Schengen (Islandia, Lichtenstein, Norwégia, Swiss) ogé nyandak bagian tina rekomendasi ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Leave a Comment