Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah Investasi Italia Megatkeun Warta wartos jelema trending Ayeuna

G20 Roma Summit: nutup konferensi pers dina 31 Oktober 2021 diayakeun di Nuvola

G20 di Roma nembé dipungkas ku konferensi pers. eTurboNews Wartawan Italia Mario Masciullo hadir. Diantara téma utama karya, salian pandémik sareng vaksin, nyaéta krisis iklim, pamulihan ékonomi, sareng kaayaan di Afghanistan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Konperénsi pers panutupan G20 Roma Summit dina 31 Oktober 2021 dilaksanakeun di Nuvola. 
  • Perdana Menteri Italia, Mario Draghi, muka G20, ngarep-ngarep ngahijikeun niat ngalawan pandém.
  • puncak ieu dilaksanakeun pikeun kahiji kalina di Italia.

Pikeun Francesco Tufarelli, Présidén jaringan "Europolitica", anjeunna nyatakeun yén "dasar pikeun nempatkeun jalma manusa deui dina pusat kagiatan politik sareng ékonomi."

Saur PM Draghi: "Mugi dunya leumpang babarengan pikeun meunang perang ngalawan pandém."

The nutup konferensi pers G20 Roma Summit ku Perdana Mentri Mario Draghi

Topiknas

G20, hiji perjangjian antara AS jeung EU pikeun ngaleupaskeun tugas dina baja jeung aluminium. Draghi: "Lengkah kahiji nuju kabuka komersial anu langkung ageung."

G20, nuju ka perjangjian ka handap dina iklim: siling 1.5 derajat pemanasan global tapi ngan ukur rujukan anu samar pikeun nol émisi "ku pertengahan abad"

G20, Draghi ngaku: "Kami parantos ngeusian kecap-kecap kalayan substansi. Kami laun-laun bakal ngahontal 2050 salaku tanggal nol émisi.

"Dina gempungan ieu, urang mastikeun yén impian urang masih hirup tapi ayeuna urang kedah pastikeun urang ngarobah kana kanyataan," ceuk perdana menteri dina konferensi pers. "Ahirna, aya jangji pikeun masihan 100 milyar sataun pikeun nagara-nagara miskin." Sarta anjeunna lajeng ngumumkeun yén Italia bakal triple komitmen finansial -na pikeun 1.4 milyar sataun pikeun 5 taun hareup pikeun dana iklim héjo.

Perdana Mentri lajeng angkat ka spésifik tina hasil diala, dijelaskeun yén "kami geus komitmen sumberdaya considerable; kami geus diteundeun commitments ieu, sarta kami geus ensured yén impian urang masih hirup tur aya kamajuan. Urang bakal dihukum tina naon anu urang laksanakeun, sanés tina naon anu urang ucapkeun, ”saur sababaraha pamimpin. Sareng anjeunna teras jangji: "Kami reueus" tina hasil anu dicandak dina G20 tapi "ieu ngan ukur awal."

G20, Draghi: "100 milyar ti G20 pikeun nagara-nagara miskin ngeunaan iklim."

"G20 suksés," saur Perdana Menteri, Mario Draghi, anu parantos mutuskeun pikeun meunteun puncak anu nembé réngsé di Roma ngeunaan kaayaan darurat iklim. Sidang anu, saur anjeunna, parantos nyandak sababaraha kauntungan, sanaos "éta henteu gampang." Di antawisna, PM nyebatkeun reformasi perpajakan internasional "anu kami usahakeun mangtaun-taun tanpa hasil," wates 1.5 C ° rata-rata pemanasan global anu "ngaronjatkeun pasatujuan Paris," salian ti "geus nyangking sababaraha nagara. skeptis kana posisi umum ngeunaan dekarbonisasi," kalayan rujukan anu jelas ka Rusia sareng, di luhur sadayana, Cina.

Kasuksésan munggaran anu digariskeun ku Draghi nyaéta wates maksimum naékna suhu rata-rata global, disetél dina 1.5 C °: "Dina hal iklim, pikeun kahiji kalina, nagara-nagara G20 parantos komitmen pikeun ngajaga dina jangkauan tujuan anu ngandung pemanasan di handap. 1.5 derajat kalayan tindakan langsung sareng komitmen jangka sedeng, ”saurna dina konperénsi pers ahirna. Nambahkeun yén "dana umum" pikeun pangwangunan pabrik batubara anyar "moal langkung ti tungtung taun ieu."

Isu emisi enol sareng résistansi anu ditingalikeun ku Cina sareng Rusia, anu henteu nampi wates waktu 2050, ngarencanakeun tujuan pikeun dékade salajengna (2060). Téma utama tina patarosan anu diajukan ku wartawan ka Perdana Menteri Draghi anu, kumaha oge, cenah sugema, malah némbongkeun dirina kaget ku kabuka, (nurutkeun manéhna), ditémbongkeun ku dua pamaréntah.

“Ti Cina nepi ka sababaraha poé katukang kuring ngarepkeun sikep anu leuwih kaku; aya kahayang pikeun nangkep basa nu leuwih berorientasi ka hareup ti nu geus kaliwat, "tambah Draghi, "Rusia jeung Cina geus narima bukti ilmiah ngeunaan 1.5 C °, nu ngalibatkeun kurban pisan considerable, [jeung] komitmen teu gampang. ngajaga. Cina ngahasilkeun 50% tina baja dunya; loba tatangkalan ngajalankeun on batubara; éta mangrupikeun transisi anu sesah." Sareng dina wates ka 2050, anjeunna nambihan: "Dibandingkeun sareng kaayaan sateuacana, komitmenna langkung sakedik nuju 2050 dina basa siaran pers. Éta henteu akurat, tapi éta henteu aya sateuacanna. Aya peralihan sareng basa anu langkung ngarep-ngarep bahkan di nagara-nagara anu dugi ka ayeuna nyarios henteu.

Sareng perjangjian ieu mungkin, anjeunna ngajelaskeun, ngan ukur berkat pendekatan dumasar kana multilateralisme anu ngalibatkeun sadaya kakuatan anu aya: "Di G20 kami ningali nagara-nagara anu ngadeukeutan posisi batur kalayan basa anu leres," saurna.

"Kuring nganuhunkeun ka Duta Besar Mattiolo sareng sadaya Sherpa pikeun padamelan anu parantos dilakukeun. Aya anu robih dina G20, nyaéta tanpa gawé babarengan, urang henteu maju, sareng kerjasama anu pangsaéna anu urang terang nyaéta multilateralisme, kalayan aturan anu ditulis ti baheula sareng anu ngajamin kamakmuran urang.

Aturan anu kedah dirobih kedah dirobih babarengan.

Sareng anjeunna masihan conto: "Kahiji kalina dina dokumén G20, dina paragraf 30, urang mendakan kalimat anu nyarioskeun mékanisme pikeun netepkeun harga batubara. Kami nyauran sagala rupa komponén G20 pikeun ngalaksanakeun saluyu sareng amanatna pikeun ngahontal tujuan ieu sareng campuran anu cocog pikeun ékonomi anu émisi gas rumah kaca rendah ku netepkeun udagan pikeun nagara-nagara anu paling miskin. Patalina anu nimbulkeun parobihan nyaéta kasadaran yén kamajuan naon waé dibandingkeun sareng jaman baheula sareng jangji bantosan ti nagara-nagara anu langkung sugih masuk akal. Ieu mangrupikeun salah sahiji kasus dimana Cina sareng Rusia parantos mutuskeun pikeun ngarobih posisina.

Draghi, anu hoyong pisan gempungan ieu, ogé ngelingan komitmen anu dilakukeun ka nagara-nagara anu paling miskin di dunya: "Kami parantos netepkeun pondasi pikeun pamulihan anu langkung adil sareng mendakan cara anyar pikeun ngadukung nagara-nagara di dunya," saur PM Draghi.

catetan tambahan

Biden: "Kami bakal ngahontal hasil anu nyata, hatur nuhun ka Italia."

Puncak pamimpin G20 di Roma ngahasilkeun hasil "nyata" dina iklim, pandémik COVID-19, sareng ékonomi. Présidén AS Joe Biden nyarioskeun ieu dina konperénsi pers ahir, sateuacan angkat ka Glasgow, pikeun COP26, sareng sacara jelas ngahaturkeun nuhun ka Italia sareng Perdana Menteri Mario Draghi pikeun "karya hébat anu dilakukeun."

"Kuring yakin urang geus nyieun kamajuan nyata, ogé berkat tekad yén Amérika Serikat geus dibawa ka méja" tina diskusi. Gempungan éta "némbongkeun kakuatan Amérika nalika kalibet sareng damel sareng sekutu pasangan urang dina masalah éta." Biden teras nyarios yén "teu aya anu tiasa ngagentos rundingan tatap muka pikeun gawé babarengan global."

Hiji triliun tangkal dipelak ku 2030

"Ngakuan kabutuhan pikeun merangan degradasi taneuh sareng nyiptakeun sinks karbon anyar, kami ngabagi tujuan ambisius pikeun penanaman sacara koléktif 1 triliun tangkal, fokus kana ékosistem anu paling terdegradasi di pangeusina." Ieu bisa dibaca dina deklarasi ahir gempungan G20 di Roma.

"Kami ngadesek nagara-nagara sanés pikeun ngahijikeun kakuatan sareng G20 pikeun ngahontal tujuan global ieu ku 2030, kalebet ngalangkungan proyék iklim, kalayan partisipasi swasta sareng masarakat sipil," saurna.

Johnson: "Upami Glasgow gagal, sadayana gagal."

"Kuring bakal jelas, upami Glasgow gagal, sadayana gagal." Perdana Menteri Inggris Boris Johnson nyarioskeun ieu kalayan ngarujuk kana COP26 dina konperénsi pers di ahir G20 di Roma. "Urang geus nyieun kamajuan dina G20 ieu, tapi urang masih boga jalan pikeun buka," manehna ditambahkeun, "Urang geus teu ngobrol pikeun sawatara waktu," anjeunna commented on Draghi-Erdogan ngalembereh dina sasalaman munggaran di G20.

A comment ti Huffington Post

Ti G20 di Roma, kami ngarepkeun langkung seueur réspon sareng tindakan konkrit dina payuneun perang ngalawan krisis iklim. Kami kuciwa sareng Pakta Iklim anu ditandatanganan ayeuna. Ieu mangrupikeun perjangjian anu formalizes naon anu geus kaala dina mangsa katukang, tanpa nyadiakeun komitmen beton dina keuangan iklim, dimimitian ku Italia nu teu nempatkeun dina tabel kontribusi adil - sahenteuna 3 milyar euro sataun - jumlahna 100 milyar dolar jangji 6 taun ka pengker di Paris salaku komitmen koléktif nagara-nagara industri pikeun ngabantosan anu paling miskin dina aksi iklim. Pondokna, di Nuvola Roma, G20 dasarna mendakan cai panas dina perang ngalawan krisis iklim.

Ayeuna harepan nyaéta yén di Glasgow, dimana COP26 dibuka ayeuna, para gegedén pangeusina bakal tiasa mendakan kasepakatan pikeun ngahontal perjangjian iklim anyar anu ambisius anu sanggup ngajaga target 1.5 ° C hirup tina Perjangjian Paris anu ditandatanganan dina 2015, tapi ogé pikeun ngagancangkeun adaptasi jeung perubahan iklim, Cope jeung karugian jeung karuksakan masarakat paling kapangaruhan ku kaayaan darurat, tapi ogé jeung di luhur sadaya adequately ngabiayaan aksi nagara miskin jeung ngalengkepan Rulebook, nyaéta, aturan palaksanaan tina pasatujuan, pikeun tungtungna jadi operasional.

Pasatujuan on dagang jeung Afghanistan.

Jarak dina Libya.

Turki mawa biografi salaku kado pikeun asup karapihan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario mangrupikeun Samaun dina industri perjalanan.
Pangalamanna ngalegaan di panjuru dunya ti saprak 1960 nalika dina yuswa 21 taun anjeunna mimiti ngajajah Jepang, Hong Kong, sareng Thailand.
Mario parantos ningali Pariwisata Dunya berkembang dugi ka ayeuna sareng nyaksianna
karuksakan akar / kasaksian jaman baheula sababaraha sajumlah nagara anu resep kana modérnitas / kamajuan.
Salami 20 taun terakhir pangalaman perjalanan Mario parantos konsentrasi di Asia Tenggara sareng akhirna kalebet Benua India.

Bagéan tina pangalaman damel Mario urang kalebet sababaraha kagiatan dina Aviation Sipil
médan disimpulkeun saatos ngatur kik off pikeun Malaysia Singapore Airlines di Italia salaku Institutor sareng neraskeun salami 16 taun dina peran Sales / Marketing Manager Italia pikeun Singapore Airlines saatos pamisah dua pamaréntah dina Oktober 1972.

Lisénsi Wartawan resmi Mario sacara ku "Orde Nasional Wartawan Roma, Italia di 1977.

Leave a Comment