Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Forum Beijing-Tokyo ka-17. Kerjasama digital anyar antara Cina jeung Jepang

Siaran pérs
Ditulis ku Dmytro Makarov

Forum Beijing-Tokyo ka-17 diayakeun ti 25 dugi ka 26 Oktober di Beijing sareng Tokyo sacara online sareng offline sakaligus.

Co-hosted ku China International Publishing Group (CIPG) sareng think tank nirlaba Jepang Genron NPO, pamilon ti dua nagara ngabagi ide sareng ngayakeun dialog anu jero ngeunaan ékonomi digital, intelijen buatan (AI), kerjasama ékonomi sareng perdagangan, sareng bursa budaya salila dua poé forum.

Dina sub-forum tina 17th Beijing-Tokyo Forum on Oktober 26, duanana ahli Cina jeung Jepang ngayakeun diskusi jujur ​​tur di-jero ngeunaan prospek gawé babarengan bilateral di masarakat digital sarta AI, sarta ngahontal konsensus dina isu relevan.

Kerjasama digital Sino-Jepang gaduh prospek anu saé

Xu Zhilong, redaktur-in-chief of Science and Technology Daily nyarios dina forum éta, "Pamekaran ékonomi digital sanés ngan ukur pamekaran téknologi atanapi produk digital, tapi pikeun ngawangun sistem ékologis ékonomi digital."

Tatsuo Yamasaki, profésor anu kasohor di Universitas Kaséhatan sareng Kesejahteraan Internasional nyatakeun harepanana yén platform ieu tiasa ngajalajah solusi pikeun masalah-masalah masarakat kalayan masa depan anu dibagikeun pikeun umat manusa, sapertos ngurus manula dina masarakat sepuh, iklim anu ngamungkinkeun AI. ngawaskeun parobahan, nyukcruk tapak suku karbon ngaliwatan téknologi AI, ngirangan konsumsi énergi, sareng ngahijikeun énergi tradisional sareng téknologi anyar.

Pang Dazhi, wakil présidén NetEase yakin yén generasi ngora di Cina jeung Jepang meunang nyaho budaya maranéhanana ngaliwatan produk digital, kayaning animasi, kaulinan, musik jeung pilem. "Saleresna, dumasar kana warisan budaya anu sami sareng téknologi pelengkap pisan dina pamekaran kaulinan, dua nagara éta ngagaduhan rohangan anu lega pikeun gawé bareng dina widang budaya digital sareng ékonomi digital."

Tren novel sareng skénario ékonomi digital

Duan Dawei, Wakil Présidén Senior di iFLYTEK Co.Ltd. cenah, aya rohangan gede pikeun gawé babarengan antara Cina jeung Jepang dina widang AI. "Cina sareng Jepang nyanghareupan tantangan umum dina pendidikan, perawatan médis, ngurus manula sareng daérah sanés. Janten, urang tiasa ngabahas kumaha nawiskeun jasa anu langkung saé ka masarakat ngalangkungan téknologi AI.

Taro Shimada, VP Senior perusahaan Toshiba, nyatakeun yén panggunaan data logistik rentan ka bencana alam. "Boh Cina sareng Jepang komitmen pikeun ningkatkeun kateguhan ranté suplai ngaliwatan sci-tech. Nyanghareupan shock COVID-19, data logistik nampilkeun kasempetan sareng tantangan. Akal sehat parantos ngahontal dina ngabagi data logistik, promosi panggunaan data logistik ka tingkat anu énggal.

Jeff Shi, wakil presiden SenseTime, ceuk AI bisa mantuan ngajawab masalah sepuh Nyanghareupan duanana Cina jeung Jepang, kaayaan tangtangan praktis kakurangan produktivitas. "AI tiasa ngabantosan ngabéréskeun kakurangan produktivitas. Samentara éta, AI sorangan nyobian ningkatkeun produktivitas ku cara ngirangan ngandelkeun data sareng manusa.

"Nol karbonisasi" gains moméntum ngaliwatan ékonomi digital

AI mantuan ngamekarkeun bahan anyar kayaning katalis anyar, ceuk Junichi Hasegawa, COO of Preferred Networks. "Énergi photovoltaic, hidrolik sareng hidrogén sadayana umumna dibahas sumber énergi, sedengkeun aranjeunna sadayana milik sumber énergi sekundér. Ku alatan éta, émisi karbon teu bisa dihindari dina produksi énergi anyar ieu sarta kumaha carana ngurangan émisi karbon dina ngahasilkeun énergi ieu mangrupa masalah penting.

Sajaba ti éta, masarakat manusa teu bisa dipisahkeun tina komputer. Kumaha carana ngirangan konsumsi kakuatan pusat datana sareng ngembangkeun komputer énggal kalayan efisiensi anu langkung luhur sareng émisi kirang ogé kedah dipikirkeun.

"Total émisi karbon global turun ku rekor 7 persén di 2020 ti taun saméméhna kusabab pandémik COVID-19," saur Liu Song, wakil presiden Pingkai Xingchen (Beijing) Technology Co.Ltd., "Tapi, kagiatan ékonomi henteu. henteu ngagantungkeun, alesanana nyaéta kamekaran ékonomi Internét anu kuat.

Liu nyatakeun yén kagiatan online sacara signifikan tiasa ngirangan émisi karbon bari mastikeun pangwangunan ékonomi normal. Urang tiasa milarian jalur énggal ngeunaan konservasi énergi sareng pangurangan émisi ngalangkungan panggunaan, pangiriman sareng neundeun data ka hareup.

Perlindungan data sareng kaamanan fokus

Hiromi Yamaoka, anggota dewan korporasi Future, nyarios yén ngembangkeun AI kedah ngatasi masalah ngeunaan koleksi privasi. "Aplikasi AI merlukeun kumpulan data kualitas luhur, nu ngawengku aspék governance data, panyalindungan privasi sarta isu sejenna. Dina prosés ngembangkeun AI, masalah kudu diungkulan. Sajaba ti éta, lamun datang ka cross-border data ngalir, nagara sakuliah dunya kudu ngahontal konsensus pikeun mastikeun kaamanan aliran data, "cenahna.

Liu ogé ngabagi ide ngeunaan topik ieu, nyatakeun yén wates kaamanan nasional sareng privasi pribadi kedah ditetepkeun sacara jelas. Cina geus nengetan hubungan dialectical antara ngembangkeun sarta kaamanan aliran data.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Leave a Comment