Pemenang Penghargaan Pariwisata Bertanggung Jawab WTM Diumumkeun

Pemenang Penghargaan Pariwisata Bertanggung Jawab WTM Diumumkeun.

Pemenang WTM Responsible Tourism Awards parantos diumumkeun, ngagungkeun anu pangsaéna dina prakték di sakumna dunya.

Panghargaan, mimiti diluncurkeun taun 2004, ngakuan sareng ganjaran usaha sareng tujuan anu nyumbang kana industri pariwisata anu langkung sustainable sareng tanggung jawab.

Winners dipilih ku grup ahli industri, nu patepung online pikeun ngidinan pikeun panel internasional beragam.

Taun ieu, India nangtung kaluar dina Awards munculna salaku nagara ngarah pikeun Pariwisata Bertanggung Jawab.

Nagara India parantos ningali kauntungan di Kerala tina usaha Misi Pariwisata Bertanggung Jawab anu parantos damel ti saprak 2008.

Pemenang Global Award parantos dipilih ti anu pangsaéna di India sareng Sésa Penghargaan Dunya sareng anu pangsaéna anu parantos lebet pikeun Afrika sareng Amérika Latin.

Decarbonizing Travel & Pariwisata

Parobahan iklim aya sareng urang. Ieu mangrupikeun hal anu ayeuna urang kedah diajar hirup. Parobihan iklim bakal gaduh akibat anu ageung pikeun usaha di sektor urang sareng jalma sareng satwa di pasar asal sareng tujuan.

Urang ogé kedah milarian cara pikeun ngirangan jumlah karbon anu dipancarkeun ku jalma-jalma nalika iinditan sareng nalika liburan.

Urang kedah ngarobih produksi sareng konsumsi pariwisata - perjalanan, akomodasi, atraksi sareng kagiatan sadayana kedah tindakan pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca.

Ngaliwatan Penghargaan urang hoyong nunjukkeun conto téknologi, sistem manajemén sareng cara ngarobah paripolah konsumen anu parantos ngirangan émisi gas rumah kaca.

Para hakim pikeun panghargaan global commented yén aya widang loba kuat taun ieu sarta hayang ngantebkeun pentingna generasi bersih kakuatan sarta naon anu bisa dipigawé, ku ngadopsi solusi teknis, pikeun ngahontal reductions nyata jeung signifikan dina émisi.

Govardhan Village mangrupikeun pusat mundur 100-acre sareng komunitas tegalan modél, kampus anu nunjukkeun téknologi alternatif sareng nyayogikeun konperénsi padumukan sareng program diajar, narik 50,000 wisatawan sataun. Para hakim khususna kagum ku usaha anu dilakukeun di Govardhan pikeun nyegah émisi dina tahap ngawangun sareng operasional. Kalayan émisi nol, 210kW panél surya nganteurkeun 184,800 unit listrik taunan.

Pabrik biogas ngarobah tai sapi jeung runtah baseuh lianna sarua jeung 30,660 unit. Pabrik pirolisis ngolah runtah plastik jadi 18,720 liter minyak solar 52,416 unit listrik. Ngawaskeun énergi ngahemat 35,250 unit.

Tutuwuhan Bio-Téhnologi Taneuh ngolah limbah jadi greywater dipaké pikeun irigasi, nyimpen 247,000 unit diperlukeun pikeun ngompa cai ti walungan jeung panén cai hujan téh cukup pikeun bulan saluareun usum hujan. Wangunan di kampus diwangun tina blok bumi stabilisasi dikomprés (DSEB). Bari témbok bata has nyokot 75 MJ énergi, hiji témbok CSEB di Govardhan nyokot ngan 0.275 MJ; kabéh bahan anu sourced ti jero 100km pikeun ngurangan émisi karbon tina angkutan.

Ngajaga Karyawan sareng Komunitas Ngaliwatan Pandémik

Urang ngakuan yén pandémik jauh ti réngsé, sareng sakumaha Organisasi Kaséhatan Dunia leres-leres ngingetkeun urang, urang moal aman dugi ka urang sadayana aman. Bakal butuh sababaraha bulan deui sateuacan volume perjalanan sareng liburan pulih kana naon waé "normal anyar". Kami sadar yén seueur usaha sareng organisasi dina séktor perjalanan sareng pariwisata parantos kerja keras pikeun ngadukung karyawan sareng komunitas dimana aranjeunna beroperasi kalayan dampak anu positif di sakumna dunya. Seueur usaha ieu parantos ngalibetkeun batur dina ranté suplai sareng konsuménna.

Kami hoyong mikawanoh sareng narik perhatian ka jalma-jalma anu parantos suksés ngabantosan batur, karyawan sareng tatanggana, pikeun nyanghareupan badai.

V&A Waterfront nunjukkeun naon anu tiasa dihontal ku usaha tujuan skala ageung anu ditangtukeun pikeun dianggo dina skala sareng dominasina pikeun nguntungkeun anu henteu kalebet sareng dipinggirkan.

V&A Waterfront mangrupikeun tujuan anu dicampurkeun di palabuhan di Cape Town, "platform anu ngagampangkeun sareng juara seni sareng desain, pikeun ngadukung kewirausahaan sareng inovasi, mingpin tanggung jawab kana kelestarian sareng ngajalankeun parobahan sosial sareng ékonomi anu positif."

Éta terus ningkat padamelan dina 3.7% unggal taun ngalangkungan pandém. Dina Désémber 2020, nalika kasus naék, aranjeunna ngaluncurkeun Makers Landing, komunitas pangan anu ngagungkeun rupa-rupa budaya Afrika Kidul ngaliwatan tuangeun.

Aya dapur inkubator dibagikeun, dapur demo, dalapan stasiun produksi maker, pasar dahareun kalawan kurang leuwih 35 stand pasar fléksibel, dalapan eateries co-op leutik jeung lima réstoran jangkar tina sagala rupa ukuran. Fokusna nyaéta pangusaha tahap awal (start-up, aspirant and grassroots) kalayan aksés kawates kana sumber-sumber dina dahareun rangkep, jasa pangan sareng industri katering. Sajaba ti 17 usaha jangkar leutik, 84 jobs anyar jeung dalapan usaha anyar geus dijieun, 70% hideung-milik, 33% awéwé kalungguhan.

Aranjeunna mertahankeun mentorship sarta program asah, disadiakeun hibah (R591,000) jeung bungkusan dahareun R1.3m) sarta terus ngabiayaan meja Kaadilan di Nyanga Township.

Pikeun ngadukung ingetan padamelan di UKM, aranjeunna ngangkat modal kerja pikeun ngadukung 49 usaha, jumlahna R2.52 juta, ngadukung 208 padamelan permanén sareng 111 samentawis sareng nyayogikeun aksés kana analisa aliran kas sareng dukungan sareng R20 juta relief sewaan ka 270 panyewa. Ti kebon kotana, aranjeunna nyayogikeun Ladies of Love, program tuangeun di jero kota anu nyayogikeun tuangeun pikeun jalma-jalma miskin, kirang langkung 6 ton sayuran, dimana 130 000 tuangeun dilayanan di 12 dapur dina dua taun. V&A Waterfront tiasa diperkirakeun gaduh dampak anu signifikan; éta ngalakukeun.

Para hakim utamana impressed ku pendekatan inovatif maranéhanana jeung tekad dogged pikeun terus tumuwuh kasempetan pikeun komunitas disadvantaged jeung marginalized.

Tujuan Ngawangun Balik Langkung Saé Pasca-Covid

Dina Penghargaan taun ka tukang, urang ningali sababaraha tujuan anu mimiti mikirkeun deui volume wisata sareng bagéan pasar anu aranjeunna bakal narik pas-Covid sareng sababaraha anu nganggap demarketing. Paningkatan anu katingalina teu kaétang dina jumlah sémah parantos dihentikan ku pandémik. Seueur tujuan anu ngagaduhan "napas". Panginget kumaha tempatna sateuacan gerombolan sumping. Hiji kasempetan pikeun rethink pariwisata jeung sugan mutuskeun pikeun ngagunakeun pariwisata tinimbang dipaké ku eta.

Salah sahiji ambisi Penghargaan Pariwisata Bertanggung Jawab nyaéta pikeun ngadorong usaha sareng tujuan diajar ti batur, niron sareng ngagedékeun prestasi. Para hakim pikeun Global Awards hoyong ngakuan sareng ngagungkeun kumaha Madhya Pradesh ngagambar diajar ti batur, khususna Misi Pariwisata Bertanggung Jawab di Kerala, pikeun ngagancangkeun sareng ningkatkeun dampakna pikeun komunitas désa.

Program Pariwisata Désa Déwan Pariwisata Madhya Pradesh dilaksanakeun di 60 désa dina fase kahiji sareng 40 dina fase kadua salami tilu taun. Proyék ieu masihan wisatawan pangalaman désa anu paling otentik sareng groundbreaking ngaliwatan sababaraha kagiatan désa sapertos numpak karanjang sapi, pangalaman pertanian sareng budaya sareng kasempetan pikeun cicing di homestay di padésan pikeun ngahasilkeun padamelan sareng kasempetan bisnis alternatif pikeun masarakat désa.

Kunjungan paparan sareng pelatihan dumasar-kabutuhan ngeunaan operasi homestay, masak, kaséhatan sareng kabersihan, panyimpen buku sareng akuntansi, rumah tangga, manajemén imah tamu, pituduh, sensitipitas ka wisatawan, fotografi sareng blogging disayogikeun. Datangna wisatawan geus nyiptakeun pagawean pikeun pituduh, supir, seniman, sarta kasempetan séjén pikeun ngajual barang sarta jasa ka sémah. Para pengrajin désa ogé kalibet dina diversifikasi ékonomi lokal ngaliwatan ngembangkeun karajinan jeung promosi dina program ngembangkeun souvenir tanggung jawab.

Dina manah proyék nyaéta komitmen kana citakan, "Hiji sareng sadayana kedah nampi bagian anu adil". Aranjeunna damel sareng panchayats pikeun ngalibetkeun jalma henteu paduli sosial (fisik, tingkat literasi, gender, kamampuan, halangan agama, budaya, jsb.) sareng kaayaan ékonomi (kapamilikan lahan, tingkat panghasilan, aksés kana jasa anu ningkatkeun kasempetan ékonomi, jsb.)

Ngaronjatkeun Diversity dina Pariwisata: Kumaha Inklusif Industri urang?

Urang ngarambat pikeun ngalaman budaya, komunitas, sareng tempat anu sanés. Upami di mana waé sami, naha ngumbara? Sanaos urang milarian kabébasan ngalangkungan perjalanan, kami perhatikeun yén karagaman henteu salawasna ditingali dina industri anu ngabantosan batur gaduh pangalaman sapertos kitu. Diversity mangrupikeun istilah anu lega: "identitas kalebet, tapi henteu dugi ka, kamampuan, umur, etnis, identitas gender sareng ekspresi, status imigrasi, bédana intelektual, asal nasional, ras, agama, jinis, sareng orientasi seksual.

Kami henteu ngarepkeun mendakan organisasi anu parantos nunjukkeun kamajuan anu tiasa ditingali dina sadaya ieu dina sababaraha taun ka pengker. Pikeun industri urang, éta ngeunaan saha urang padamelan di sagala rupa tingkatan, anu urang pasarkeun, cara urang nampilkeun tujuan anu urang jual, rentang pangalaman anu urang promosikeun, sareng carita anu urang caritakeun. Kumaha ogé urang ngagambarkeun diversity sahiji tujuan urang ngajual?

Kategori ieu anyar pikeun Awards taun ieu, sarta kami nampi sababaraha éntri pisan rupa-rupa.

Hakim éta impressed ku diversity na breadth tina pangalaman nu No Footprints nawarkeun kahirupan kontemporer di Sukabumi, nawarkeun wawasan asli pikeun travelers na holidaymakers. Aranjeunna diakuan salaku Operator Wisata Terbaik dina Penghargaan Pariwisata Bertanggung Jawab India di 2020: "No Footprints ngamungkinkeun para pengunjung pikeun nyambung sareng komunitas anu parantos ngajantenkeun kotana salami sababaraha generasi, pendak sareng aranjeunna, sareng ngadangukeun carita na. No Footprints nawiskeun kasempetan pikeun pendak sareng Parsees, Bohris, India Wétan sareng komunitas queer. Dina 2021 aranjeunna parantos diakuan dina WTM Global Responsible Tourism Awards.

Taya Footprints curates pangalaman perjalanan Ecological pikeun travelers. Salila genep taun ka tukang, aranjeunna parantos nyiptakeun dua puluh dua pangalaman Kota Sukabumi anu béda sareng ayeuna nuju ka Cirebon. Ambisi maranéhanana nyaéta pikeun ngenalkeun wisatawan ka sajarah, budaya, sareng rupa-rupa masarakat Sukabumi sareng Cirebon. Diantara wisata anu pang populerna nyaéta Sukabumi nalika subuh, jalan-jalan jalan-jalan, Désa Pancing Worli, Jalan Kolonial sareng tur inovatif anu dirancang pikeun ngagitik panca indra, tempat wisata sareng sora, kalebet pangalaman pribadi Bollywood, rasa ongkos Konkan, bau pasar bungbu sarta noél Sukabumi ngaliwatan kagiatan di puseur komunitas atawa ku ngobrol naek karéta rame.

Aranjeunna nawiskeun bengkel seni sareng masak, tur siklus warisan sareng kasempetan pikeun ngalaman pikagumbiraeun jangkrik. Taya Footprints anu ngembangna rentang tur ditawarkeun ka travelers jeung inténsitas pangalaman aranjeunna nyadiakeun. Queer * - wisata ramah ayeuna ditawarkeun ku sauntuyan pausahaan sakuliah India. Taya Footprints geus Isro saluareun keur gay friendly. "No Footprints' Queer's Day Out nawiskeun dinten pinuh ku flirting sareng sagala rupa aspék anu ngararangkay kahirupan Queer jalma di kota. wisata nu ngawengku nganjang ka kuil hiji dewi disembah ku komunitas transgender tradisional nyieun hiji kasempetan pikeun paguneman ngeunaan cruising na Grindr, sombong, Kaluar na Séred. Individu Queer curate sareng mingpin wisata, mastikeun kaaslian sareng ngamungkinkeun para wisatawan nampi wawasan ngeunaan budaya Queer kota.

Ngurangan Runtah Plastik di Lingkungan

Pandemik Covid-19 parantos ningkat sacara dramatis jumlah palastik pamakean tunggal, nambahan kana krisis runtah plastik. Runtah plastik ayeuna asup kana ranté dahareun spésiés séjén ogé urang. Sakali plastik asup kana saluran cai, éta mungkas dina gyros sampah di sagara, di pantai sareng di burih lauk urang teras tuang. Industri kedah ngalakukeun langkung seueur pikeun ngirangan pamakean plastik tunggal sareng nyandak tanggung jawab sareng damel sareng komunitas lokal sareng pamaréntahanana pikeun nangkep runtah plastik nganggo jaring sareng halangan ngambang sareng ngaluncurkeunana janten cobbles, jati sareng karajinan.

Hakim Global kagum ku rupa-rupa cara anu manajemén parantos damel pikeun ngirangan pamakean plastik di Resort sareng ngarobih deui ranté suplai pikeun ngaleungitkeun plastik.

Di Six Senses Resort di pulo Laamu Maldivian, para tamu ngiringan Tur Kelestarian pikeun ningali inovasi sareng ékspérimén dina aksi di Earth Lab, hub pikeun swasembada sareng nol runtah. Resort ieu parantos netepkeun tujuan pikeun janten gratis plastik di 2022. Ieu kalebet sadayana plastik hareup bumi tapi ogé bungkusan dahareun. Salah sahiji tantangan pangbadagna maranéhanana nyaéta kotak styrofoam pamayang lokal anu dipaké pikeun nyimpen tangkapan maranéhanana saméméh dibawa ka Resort, staf digawé jeung suppliers bungkusan jeung pamayang lokal jeung ayeuna geus dahareun dikirimkeun ka Resort dina kotak kardus dijejeran internal jeung panels dijieun. tina hemp, jute, sareng serat kai, 100% biodegradable sareng kompos sareng ngaleungitkeun 8,300 kotak styrofoam unggal taun. Ngaliwatan reverse osmosis dituturkeun ku purifikasi ultraviolét, saltwater disaring ieu desalinated, cleaned sarta dijieun cocog pikeun mandi jeung nginum dina botol kaca.

Kebon Daunna nyayogikeun 40 bumbu sareng sayuran anu béda, sareng 'Desa Kukulhu' nyayogikeun endog sareng hayam pikeun réstoranna. Ku panén suplai di Pulo Jawa, Resort bisa nyata ngurangan bungkusan dahareun plastik. Aranjeunna ngajual toolkit bébas plastik di butik, nu ngawengku botol cai reusable, kantong reusable, sikat huntu awi, sarta pensil kai. Sémah dikirim tip bungkusan naroskeun sémah ninggalkeun produk palastik anu dianggo di bumi sareng nyandak runtah plastik ka bumi dimana éta tiasa didaur ulang langkung saé. Jaring pancing anu ditinggalkeun, dikumbah di pantai, di-upcycled.

Lima puluh persén penjualan cai di sadaya toko réstoran Six Senses Laamu asup kana dana anu nyayogikeun cai nginum anu bersih sareng dipercaya pikeun komunitas lokal anu peryogi. Six Senses Laamu nangtung kaluar pikeun geus dipasang cukup saringan cai (97) di masarakat satempat pikeun ngaleungitkeun leuwih 6.8 juta botol cai plastik unggal taun. Éta ogé geus dipigawé leuwih 200 pantai jeung karang cleans- kaasup ngirimkeun data ka Project AWARE- sarta ngayakeun sesi atikan pikeun sakabéh anggota masarakat dina polusi plastik sarta manajemén runtah.

Tumuwuh Mangpaat Ékonomi Lokal

Masih aya tempat pikeun CSR1.0 sareng filantropi, sapertos dibuktikeun tina taun ka tukang Ngadukung Karyawan sareng Komunitas ngalangkungan kategori Pandémik. Tapi, ku adaptasi cara aranjeunna ngalakukeun bisnis, panyadia akomodasi sareng operator wisata tiasa nyiptakeun kasempetan pasar tambahan pikeun komunitas lokal dina ranté suplai sareng nyiptakeun kasempetan pikeun ngajual barang sareng jasa langsung ka wisatawan.

Ieu diversifies ékonomi lokal sarta enriches tujuan dina duanana itungan, nyieun mata pencaharian tambahan pikeun locals sarta rentang richer kagiatan, dahareun jeung inuman, sarta karajinan jeung produk seni pikeun wisatawan. Tujuan tiasa ngabantosan parobahan ieu ku, diantarana, nyayogikeun keuangan mikro, pelatihan sareng bimbingan, nyiptakeun pasar sareng rohangan kinerja sareng nyayogikeun bantosan pamasaran.

Dina kontéks pandémik, hakim Global milarian usaha anu parantos aktip damel pikeun ngadukung sareng ngembangkeun hubungan antara tamu sateuacana sareng poténsial, nganggo rekomendasi sareng rujukan pikeun ngahasilkeun bisnis domestik sareng internasional ngaliwatan tur virtual. Aranjeunna parantos ngarobih deui usaha sareng ningkatkeun kaahlian staf di kantor Kota Sukabumi pikeun mastikeun yén Cara Désa tiasa kaluar tina pandémik.

Nalika Covid nyerang, pariwisata lirén. Cara Désa diadaptasi ku ngamekarkeun tur virtual jeung komunitas désa, kaasup demonstrasi cookery, unggal wisata virtual metot sabudeureun 200 pamilon, mindeng renewing kenalan heubeul sakuliah éter. Village Ways suksés nampi kontrak pelatihan ti Madhya Pradesh. Aranjeunna geus restructured, nutup kantor pamasaran Inggris maranéhanana, perencanaan outsource usaha pamasaran di Inggris, sarta ngamekarkeun salajengna kaahlian kantor pusat Kota Sukabumi.

Aranjeunna ngawangun deui heula ti pasar domestik India. Modél Cara Désa téh has. Tamu diondang pikeun leumpang ngaliwatan bentang ti desa ka desa kalayan pituduh lokal tetep di imah tamu désa-diwangun-tujuan, dipiboga, dikelola jeung staffed ku masarakat. Sadaya panitia désa anu ngokolakeun pamondokan beroperasi sacara transparan.

Proyék Binsar dimimitian Village Ways taun 2005, gawé bareng jeung lima désa. Aranjeunna ayeuna damel sareng 22 désa anu nyayogikeun kauntungan ékonomi sareng sosial anu nyata, kalayan kasempetan padamelan pikeun jalma ngora anu sanés migrasi ka kota. Panghasilan pariwisata ngalengkepan tinimbang ngagantikeun panghasilan séjén sangkan rumah tangga teu ninggalkeun pagawean tradisional kayaning tani. Éta ogé ngamajukeun kesetaraan gender sareng inklusi sosial.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.