Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan tanggung jawab News kelestarian Swiss Breaking News piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Déklarasi Glasgow Anyar ngeunaan Aksi Iklim dina Pariwisata Diluncurkeun

Déklarasi Glasgow Anyar
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Dina COP26 Climate Summit minggu ieu, Pariwisata Ngadéklarasikeun Darurat Iklim, prakarsa pikeun ngadukung aksi iklim, bakal ngumumkeun éta parantos janten program iklim unggulan Yayasan Perjalanan. Salaku tambahan, Yayasan Perjalanan bakal ngungkabkeun peran unikna dina nyayogikeun dukungan anu nembé diluncurkeun "Deklarasi Glasgow ngeunaan Aksi Iklim dina Pariwisata", gawé bareng sareng Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) PBB.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Kadua pengumuman ieu nempatkeun Yayasan Perjalanan di payuneun usaha pikeun mastikeun usaha sareng tujuan pariwisata tiasa gancang decarbonize, adaptasi sareng perubahan iklim, sareng ngadukung regenerasi ékosistem. 
  2. Yayasan Perjalanan sareng UNWTO ngusahakeun gawé bareng pikeun ngagancangkeun tujuan inisiatif éta.
  3. Éta ogé ngadorong ambisi Déklarasi Glasgow dina skala pikeun nyumponan tujuan iklim global. 

nu peluncuran Déklarasi Glasgow dina COP26 dina 4 Nopémber nandaan tonggak penting pikeun aksi iklim dina pariwisata. Duanana Déklarasi Pariwisata sareng Yayasan Perjalanan mangrupikeun anggota Panitia Drafting lima pihak pikeun Déklarasi - komitmen global pikeun sadaya organisasi dina perjalanan sareng pariwisata pikeun ngirangan émisi séktor dina satengah ku 2030, pikeun nyaluyukeun rencana aksi iklim dina lima "jalur," sareng ngalaporkeun sacara umum ngeunaan kamajuan anu dilakukeun.

Sadaya organisasi dina perjalanan sareng pariwisata didorong pikeun ngarojong Déklarasi, sarta Pariwisata Deklarasi peran bakal ngajengkeun pikeun, sarta ngatalisan, akselerasi aksi iklim kalawan tekenan kana equity iklim jeung resilience, sarta kaperluan komunitas tujuan. 

Ku nyangking Pariwisata Déklarasi dina organisasina sareng gawé bareng sareng UNWTO pikeun narékahan prakarsa Déklarasi Glasgow ka hareup, Yayasan Perjalanan nguatkeun peran utamana salaku organisasi pikeun aksi iklim dina pariwisata. Éta bakal ngamimitian program kagiatan anu difokuskeun kana kagiatan sapertos: 

  • Nyebarkeun laporan kamajuan taunan pikeun Déklarasi Glasgow, nyayogikeun analisa ngeunaan saha anu parantos nandatanganan Déklarasi, sareng kumaha aranjeunna maju kalayan komitmenna. 
  • Ngamekarkeun konsisten, pendekatan-lega sektor pikeun ngukur karbon jeung ngalaporkeun. 
  • Jalan-nguji cara anyar pikeun tackle kompléks, tanggung jawab dibagikeun dina "wengkuan 3" (ranté nilai) émisi, nu sakitu legana lumangsung dina tujuan.
  • Nguatkeun kolaborasi sareng komunitas - contona ngaliwatan Pariwisata Ngadéklarasikeun komunitas online sareng jaringan sukarelawan, sareng ngarencanakeun formasi hub régional. 
  • Ngawangun kapasitas penandatangan Déklarasi Glasgow, sareng skala pangaweruh, alat, sareng inspirasi anu dipikabutuh pikeun parobihan sektor-lega. 

Yayasan Perjalanan ogé bakal mingpin koordinasi Panitia Panaséhat pikeun Déklarasi Glasgow anu bakal diayakeun dina kerangka Program Pariwisata Sustainable One Planét PBB pikeun mastikeun yén kabébasan, equity, sareng élmu iklim aya di jantung inisiatif ieu. Prosés ngalaporkeun iklim numbu ka Déklarasi Glasgow ogé bakal diurus ngaliwatan One Planét Network. 

Jeremy Smith, ko-pangadeg Pariwisata Ngadéklarasikeun Darurat Iklim, nyarios: "Deklarasi Glasgow sanés ngan ukur janji - éta mangrupikeun komitmen pikeun nyandak tindakan pikeun ngirangan émisi pariwisata ku 2030, sareng ngalaporkeun kamajuan anu dilakukeun unggal taun. Penting pisan urang mimitian ku ambisi anu leres, tapi teras kerja keras leres-leres dimimitian. Janten bagian tina Yayasan Perjalanan ngamungkinkeun urang pikeun nyandak usaha urang ka tingkat salajengna pikeun dampak global. 

Jeremy Sampson, CEO Yayasan Perjalanan, nyarios: "Kami terang yén urang kedah kolaborasi sareng skala-up sapertos henteu kantos sateuacanna, ngahubungkeun pendekatan 'top-down' sareng 'bottom-up' ku galvanizing aksi komunitas sareng nyiptakeun pengungkit pikeun parobihan dina pamaréntahan. jeung korporasi. Transisi pariwisata ka iklim positip ogé ngeunaan transformasi pariwisata sacara umum, ngalih ka modél anu langkung adil anu nyaimbangkeun kabutuhan warga sareng usaha bari ngatur sareng ngirangan beban kana tujuan. 

Yayasan Perjalanan sareng Pariwisata Ngadéklarasikeun bakal milu dina acara online COP26 resmi pikeun nandaan peluncuran Déklarasi Glasgow, dina Kemis, Nopémber 4, di 1400-1600 GMT sareng mitra VisitScotland, NECSTouR sareng Koalisi Pariwisata Masa Depan. Anjeun tiasa ngadaptar pikeun gabung sareng ilubiung dina diskusi Ieuh

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment