COP26: Industri Pariwisata Hayang janten Bagian tina solusi pikeun parobahan iklim anu bahaya

Robah iklim

  • Pariwisata dina agenda dinten ieu di PBB ka-26 iklim ngarobah konperensi  (COP26) dina Glasgow, INGGRIS
  • Iinditan ti World Travel Market London ka Glasgow pikeun ilubiung dina COP26 éta Hon. Menteri Pariwisata pikeun Jamaika, Edmund Bartlett, Sekretaris Hon Pariwisata pikeun Kenya Najib Balala, sareng Anu Mulia, Menteri Pariwisata pikeun Arab Saudi Ahmed Aqeel AlKhateeb
  • Menteri Saudi nyetél nada pikeun pariwisata pikeun ngahijikeun kakuatan dina perubahan iklim dina pidato na.

Tilu pamimpin pariwisata ieu ti Kenya, Jamaika, sareng Arab Saudi ayeuna nyetél nada pikeun dunya perjalanan sareng pariwisata global dina COP26 di Glasgow.

Ngagabung Angkatan pikeun nyieun Pariwisata Bagian tina Solusi éta sawala moderated ku urut presiden Mexico Felipe Calderon.

Ogé dina panel éta Rogier van den Berg, Diréktur Global, Sumberdaya Dunya Institute; Rose Mwebara, Diréktur & Kepala Pusat Téknologi Iklim & Jaringan, UNEP; Virginia Messina, SVP Advokasi, Travel Dunya & Déwan Pariwisata (WTTC); Jeremy Oppenheim, Pangadeg & Mitra Senior, Sistemik, Nicolas Svenningen, Manajer Aksi Iklim Global, UNFCCC

HE Ahmad Aqel Al Khateb ceuk dina biantarana:

Para hadirin nu dipihormat, Ibu-ibu.

Hatur nuhun pikeun gabung kami di dieu dinten ieu pikeun ngarojong Sustainable Tourism Global Center.

Parobihan iklim mangrupikeun masalah anu paling mendesak anu disanghareupan ku umat manusa, naha éta kami di dieu di Glasgow.

Saatos dua taun susah pikeun perjalanan sareng pariwisata, perjalanan bakal datang deui.

Sareng sanaos ieu mangrupikeun warta anu saé pikeun usaha pariwisata dimana-mana, urang kedah mastikeun yén pertumbuhan kahareup saimbang sareng planét urang.

Panaliti anu diterbitkeun ku Alam di 2018 mendakan yén pariwisata nyumbang 8% tina émisi gas rumah kaca global.

Laporan IPCC 2021 jelas pisan.

Urang sadayana kedah nyandak tindakan anu gancang sareng kuat, ayeuna, pikeun ngawatesan dampak perubahan iklim.

Janten, naon anu tiasa dilakukeun?

Pasatujuan Paris nekenkeun kabutuhan pikeun milarian solusi pikeun parobahan iklim anu saimbang sareng kabutuhan pikeun kamekaran ékonomi sareng pangwangunan sosial.

Pariwisata pasti aya industri penting pikeun ékonomi global.

Langkung ti 330 juta jalma ngandelkeun éta pikeun mata pencaharian.

Pra-pandémik, hiji dina unggal opat padamelan énggal anu diciptakeun di mana waé pangeusina nyaéta pariwisata.

Industri pariwisata, teu kedah nyarios, hoyong janten bagian tina solusi pikeun perubahan iklim anu bahaya.

Tapi, dugi ka ayeuna, janten bagian tina solusi parantos langkung gampang diucapkeun tibatan dilakukeun.

Éta alatan industri pariwisata téh deeply fragmented, kompléks jeung rupa-rupa.

Ieu motong sakuliah jadi loba séktor séjén.

Langkung ti 40 juta usaha pariwisata - atanapi 80 persén sadaya industri - alit atanapi sedeng.

Éta agén perjalanan, réstoran, atanapi hotél leutik.

Aranjeunna teu gaduh méwah departemén kelestarian dedicated

atawa budgets pikeun panalungtikan sarta pamekaran patali.

Kurangna aranjeunna gaduh aksés ka tim konsultan manajemén anu dibayar pisan anu tiasa mamatahan aranjeunna ngeunaan cara aranjeunna tiasa motong tapak suku karbon bari ngajaga garis handapna.

Hasilna, nepi ka kiwari, industri geus - sanajan niat alus - teu acan bisa maénkeun peran pinuh dina nulungan pikeun ngajawab tantangan perubahan iklim.

Ayeuna, tungtungna, éta tiasa robih.

Putra Mahkota Arab Saudi, HRH Mohammed bin Salman geus ngumumkeun kreasi dina karajaan Sustainable Tourism Global Center.

Pusat bakal ngahijikeun koalisi multi-nagara, multi-stakeholder.

Éta bakal nawiskeun bimbingan sareng kaahlian kelas anu pangsaéna pikeun séktor ieu, pikeun ngarobih pendekatan koléktif urang pikeun ngatasi kelestarian.

STGC seru sabab bakal jadi tempat pasamoan pikeun jalma ti séktor pariwisata, pamaréntah, akademisi jeung organisasi internasional.

Puseur dimana urang bakal tiasa diajar tina pikiran anu pangsaéna ngeunaan kelestarian sareng ngabagi pangaweruh anu aya hubunganana sareng prakték pangsaéna, pikeun ngagancangkeun transisi koléktif urang ka masa depan bersih-enol.

Sareng ku cara kitu ngajaga alam sareng ngadukung komunitas.

Sacara kritis, éta bakal ngamungkinkeun urang ngadamel parobihan ieu bari dina waktos anu sami nyayogikeun padamelan sareng nyetir kamekaran ku merangsang inovasi sareng ku nganteurkeun pangaweruh, alat, sareng mékanisme pembiayaan.

Kuring kasampak maju ka ngabahas Center kalawan panel esteemed ieu, delving di kumaha STGC bakal ngabantu industri pariwisata transisi ka émisi net-enol, sarta ngajalankeun aksi ngajaga alam jeung komunitas rojongan.

Hatur nuhun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.