Koalisi Pariwisata multi-nagara anu munggaran, multi-stakeholder mangrupikeun béntang anyar dina COP26 di Glasgow

  • COP 26 di Glasgow henteu ngan ukur nampi pesen ka dunya, yén pariwisata kedah janten bagian tina solusi perubahan iklim, tapi éta mangrupikeun tindakan anu munggaran ku Kahiji multi-nagara multi-stakeholders koalisi dina pariwisata.
  • Geus waktuna pikeun aksi, lain deklarasi.
  • Masa depan anu nguntungkeun sareng ramah iklim pikeun Pariwisata Dunia janten langkung terang.

Konperénsi Perubahan Iklim PBB 2021 anu lumangsung dina waktos ayeuna di Glasgow, Inggris tiasa janten awal bentuk kerjasama global anu énggal sareng partisipasi sektor publik sareng swasta.

Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) dianggap ku seueur anu henteu efektif, kurang dana, sareng salah urus tiasa waé pikeun hudang.

Dimimitian ku visi Menteri Pariwisata Saudi, HE Ahmad Aqel Al Khateb, sareng pasangan na di Spanyol HE Reyes Maroto pikeun ngabagi visi ieu.

Tungtungna, nagara sareng pamangku kapentingan naék bari UNWTO kusabab kakurangan kapamimpinan saré. Ieu indikasi tina transformasi lila-diperlukeun industri perjalanan jeung pariwisata global, jeung sugan kasempetan pikeun UNWTO anyar dina pembuatan.

Saudi Arabia geus dipikawanoh pikeun investasi milyaran kana ngembangkeun pariwisata global. Ieu sanés ngan ukur pikaresepeun pikeun industri, anu parantos keok ku COVID-19 ampir dua taun, tapi éta ngamotivasi sareng nyorong.

Nalika Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) nandatanganan deklarasi, koalisi multi-pemangku kepentingan multi-nagara anu munggaran nyaéta ngeunaan tindakan.

Henteu kedah disebatkeun, dana éta nyata.

Mantan presiden Méksiko sareng pupuhu ékonomi iklim anyar

Arab Saudi nunjukkeun janten jembatan antara nagara maju sareng dunya berkembang. Dinten ayeuna tilu menteri pariwisata ti Kenya, Jamaika, sareng Arab Saudi ngahadiran panel di Glasgow ngeunaan Perubahan Iklim nyarios: Industri Pariwisata Hayang janten Bagian tina solusi pikeun parobahan iklim anu bahaya

Ngadegkeun koalisi anyar ieu mangrupikeun proyek 3 fase.

Acara dinten ieu dihadiran ku Pamaréntah ti Amérika Serikat, Inggris, Kenya, Jamaika sareng Arab Saudi.

Dina Fase 1, 10 nagara total diondang kana koalisi:

  1. UK
  2. AS
  3. Jamaica
  4. Perancis
  5. Jepang
  6. Jérman
  7. Kenya
  8. Spanyol
  9. Saudi
  10. Maroko

Organisasi internasional anu milu ayeuna:

  1. UNFCC
  2. UNEP
  3. WRI
  4. WTTC
  5. ICC
  6. Sistemik

Salaku tambahan, Bank Dunia sareng Harvard diondang pikeun ngiringan koalisi.

ICC ngagambarkeun 45 juta UKM. 65% aya di nagara berkembang.

Nalika ditaroskeun nalika organisasi anu langkung alit sapertos Déwan Pariwisata Afrika sareng Jaringan Pariwisata Dunia bakal diondang gabung, Gloria Guevara nunjukkeun yén ieu tiasa dibahas pikeun léngkah 2 atanapi 3.

Katingali UNWTO teu acan diondang.

Menteri Pariwisata Arab Saudi Ahmed Alkhateeb
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ku Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977). Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

comment 1

  1. Ieu raray heubeul sarua, ayeuna didukung ku duit Saudi, nyebutkeun hal heubeul sarua. Aranjeunna ngagaduhan kasempetan pikeun ngalakukeun, sareng henteu! Gloria mangrupikeun kapala WTTC sareng prioritas pertumbuhan, kamekaran, kamekaran, bari ngasingkeun lingkungan, salami jabatanna. Hayu urang tingali ieu naon éta - usaha nekat pikeun anu kuat pikeun ngajaga cengkraman anu kantos-loosening dina agenda, bari ningali pangeusina kaduruk salaku hasil tina taun-taun na teu aktip.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.