Mayday, Mayday ku sadayana Sénator sareng Perwakilan AS di Hawaii dikirim ka Angkatan Laut

Angkatan Laut AS maréntahkeun tilelepkeun kapal perang Iran anu ngaganggu kapal perang AS

Saatos 1,618 galon bahan bakar jet JP-5 dileupaskeun tina pipa di jero Panyimpenan Bahan Bakar Bulk Red Hill di Oahu, Hawaii dina 6 Mei, Angkatan Laut mimitina nyarios ka masarakat yén teu aya bahan bakar anu dileupaskeun ka lingkungan. Ieu teu bener sakumaha Angkatan Laut manggihan extent pinuh ku spill.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Nalika pamimpin dunya pendak di Glasgow, Inggris pikeun COP26 pikeun ngabahas lingkungan sareng perubahan iklim, musibah anu lumangsung di Hawaii anu gumantung kana pariwisata muncul sareng janten masalah nasional utama.
  • Dina Januari taun ieu, pejabat Angkatan Laut ngagaduhan bukti anu cukup pikeun ngonfirmasi pipa anu nyambung ka sistem Panyimpenan Bahan Bakar Bulk Red Hill na bocor bahan bakar kana Pearl Harbour caket Hotel Pier. Tapi, Dinas Kaséhatan henteu diinformasikeun dugi ka Méi, numutkeun surat DOH.
  • Ieu robah jadi ancaman lingkungan utama di Hawaii.

Kamari sadayana 4 wawakil AS sareng Sénator Nagara Hawaii nyerat surat ieu ka Departemen Angkatan Laut.

Ieu mangrupikeun transkrip asli surat:

 Nu Dihormat Carlos Del Toro 
Sekretaris Angkatan Laut 
Departemen Angkatan Laut 
1000 Angkatan Laut Pentagon 
Washington, DC 20350 

Dear Sekretaris Del Toro, 

Kami nyerat kalayan ningkatkeun kasalempang kasalametan operasi bahan bakar Angkatan Laut di Hawaii. Kami prihatin khususna ngeunaan laporan bocor bahan bakar caket Hotél Pier di Pangkalan Gabungan Pearl Harbour-Hickam (JBPHH) anu kajantenan dina Maret 2020 sareng tuduhan yén Angkatan Laut henteu pas ngeunaan sumber sareng skala bocor bahan bakar sareng régulator nagara, pajabat féderal, jeung publik-kaasup kantor urang. 

Angkatan Laut ngadamel komitmen pikeun ngalibetkeun masarakat Hawaii ngalangkungan balai kota sareng dewan lingkungan, pikeun ngingetkeun régulator sareng pejabat nagara, sareng ngajaga jalur komunikasi kabuka sareng delegasi Kongres Hawaii ngeunaan naon anu dilakukeun ku Angkatan Laut pikeun tetep ngajaga lingkungan anu hadé. . Éta pisan sababna naha urang kuciwa mimitina diajar ngeunaan bocor suluh Hotel Pier dina pers tinimbang nguping ti kapamimpinan Angkatan Laut langsung. 

Kaputusan Angkatan Laut pikeun henteu ngaku sacara umum kabocoran bahan bakar Hotel Pier sareng ngajelaskeun naon anu dilakukeun pikeun nyegah bocor ka hareup henteu konsisten sareng komitmen sekretaris Angkatan Laut anu baheula ka masarakat Hawaii pikeun tetep transparan dina sagala hal anu tiasa mangaruhan lingkungan urang. sumberdaya. Salajengna, éta nuturkeun bocor bahan bakar 6 Méi di Fasilitas Panyimpenan Bahan Bakar Bulk Red Hill dimana Angkatan Laut mimitina nyarios ka masarakat yén teu aya bahan bakar anu dileupaskeun kana lingkungan, hiji pernyataan anu urang diajar henteu akurat nalika Angkatan Laut mendakan sapinuhna. ngabahekeun. Kajadian anyar ieu, kalebet cara Angkatan Laut ngaréspon aranjeunna sareng kurangna transparansi sareng masarakat, ngangkat patarosan ngeunaan kaseriusan Angkatan Laut nyandak tanggung jawabna pikeun komunikasi sacara jelas sareng masarakat ngeunaan masalah kaséhatan sareng kaamanan. Rahayat Hawaii pantes hadé ti Angkatan Laut. 

Nalika aya hubunganana sareng kajadian Hotel Pier, urang gaduh masalah khusus anu nyababkeun patarosan kumaha Angkatan Laut beroperasi sareng ngalaksanakeun pangawasan operasi bahan bakar na di Hawaii. Kami naroskeun jawaban anu pas sareng lengkep pikeun patarosan ieu: 

1) Prosedur naon anu dianggo ku pajabat Angkatan Laut pikeun mendakan sumber sareng ruang lingkup bocor Hotel Pier sareng naha prosedur éta nuturkeun panjagaan Angkatan Laut sareng standar tés anu parantos ditetepkeun pikeun ningkatkeun kasalametan operasi bahan bakar pikeun ngaréspon kana tumpahan sanés? 

2) Naha Angkatan Laut sasuai sareng sadaya sarat ngalaporkeun pelepasan bahan bakar anu aya hubunganana sareng kajadian ieu sareng masihan inpormasi anu pas ka régulator nagara, kalebet inpormasi anu mungkin relevan pikeun perwira pamariksaan ijin operasi Red Hill? 

3) Sabaraha jumlah total bahan bakar anu dileupaskeun di Hotel Pier sareng naon anu dilakukeun ku Angkatan Laut pikeun ngabersihan sareng ngalereskeun daérah anu kapangaruhan? 

4) Naon buktina, upami aya, aya pejabat Angkatan Laut nahan inpormasi ngeunaan bocor Hotel Pier anu bakal janten bahan pikeun pertimbangan Departemen Kaséhatan Hawaii pikeun nganyarankeun idin operasi Red Hill? 

5) Naon tindak lanjut anu dilakukeun ku Angkatan Laut pikeun ngaidentipikasi titik-titik poténsial sanésna dina operasi bahan bakarna, kalebet sistem pipa di atanapi di sekitar JBPHH, anu tiasa nyababkeun bocor bahan bakar anu bahaya? jeung 

6) Naon, upami aya, hubungan pipa Hotel Pier ka Fasilitas Panyimpenan Bahan Bakar Bulk Beureum Hill sareng naon implikasi ieu pikeun rencana perbaikan fasilitas anu aya, kalebet anu diperyogikeun ku régulator nagara sareng féderal? 

Angkatan Laut kedah teras-terasan ningkatkeun manajemén sareng pangawasan operasina, sareng nyayogikeun inpormasi anu pas sareng akurat ka régulator nagara sareng féderal pikeun mastikeun yén kagiatan bahan bakarna henteu nyababkeun résiko pikeun kaséhatan sareng kasalametan masarakat Hawaii. Pikeun tujuan éta, kami ngarepkeun yén anjeun bakal masihan réspon anu lengkep sareng pas kana patarosan anu dijelaskeun di luhur, sareng upami aya kasalahan anu kaungkab, anjeun salajengna bakal nyandak tindakan akuntabilitas anu pas. 

Kami hormat nyuhunkeun rapat delegasi tingkat anggota pikeun ngabahas kumaha Angkatan Laut ngoperasikeun sareng ngalaksanakeun pangawasan operasi bahan bakar na di Hawaii, kalebet léngkah-léngkah anu dilaksanakeun pikeun mastikeun kasehatan sareng kasalametan masarakat, henteu langkung ti 3 Désémber 2021. Hatur nuhun pikeun tinimbangan anjeun pamundut ieu. Kami ngarepkeun ngabahas perkawis ieu langkung jauh. 

Kami ngarepkeun ngabahas perkawis ieu langkung jauh. 

tulus, 

BRIAN SCHATZ, Sénator AS
MAZIE K. HIRONO, Sénator AS

ED CASE, Perwakilan AS
KAIALIʻI KAHELE, Perwakilan AS

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN