kuliner kabudayaan Italia Megatkeun Warta wartos piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Wines & Arwah

Anggur Beunghar Italia Euweuh Anyar: Anggur Go Pribumi

Artis: Miki De Goodaboom

Italia mangrupikeun hiji-hijina nagara di dunya anu ngagaduhan kebon anggur di sadaya daérahna, ti basisir laut beueus dugi ka suku Pagunungan Apennine, Alps Italia sareng Dolomites. Vines tumuwuh ti lintang 36 derajat di pulo pangkidulna Pantelleria ka ngeunaan 47 derajat di lebak Alpine of Valtelina.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Éta tumuwuh di zona pedoclimatic anu béda pisan (a mikroklimat dina taneuh anu ngahijikeun pangaruh gabungan suhu, eusi cai sareng aerasi).
  2. Ampir 28 persén variétas anggur di dunya téh pituin Italia.
  3. Langkung ti 85 persén daratan Italia dikhususkeun pikeun viticulture kalayan variétas anu parantos lami (sanaos henteu aya variétas anu dominan).

Naha bakal aya anggur tanpa Italia?

Éta metot pikeun dicatet yén tinangtu pulitik dinamis nagara (nepi ka satengah kadua abad ka-19), sarta pentingna pasar lokal (nepi ka 1970-an), yén diversity tina kaayaan tumuwuh geus ngarah Italia pikeun preserving hiji. warisan pisan euyeub ngeunaan variétas anggur aya ti mimiti jaman.

Anggur variatif sareng kompleks

Sangiovese, anggur beureum Italia panglobana dipelak nasional, bieu nyertakeun 12 persén wewengkon tumuwuh anggur nasional, bari tara anggur bodas na, Trebbiano Toscano, akun pikeun kirang ti 7 persen, sahingga skenario tumuwuh anggur Italia amazingly diversified. Ampelologist Anna Schneider ngira-ngira yén aya kira-kira 2000 variétas anggur asli dibudidayakan di Italia (sapertos 2006). Ahli séjén nyarankeun yén kira-kira 1000 variétas anggur anu dibudidayakeun di Italia parantos diidentifikasi sacara genetik sareng 600 dianggo pikeun ngadamel. anggur dina jumlah signifikan komersil.

Pendaptaran Nasional Variétas Anggur

Upami variétas anggur henteu didaptarkeun dina Registry Nasional, teu aya bahan pepelakan tina ragam anu tiasa disayogikeun pikeun rambatan di pabinihan komérsial. Ayeuna aya 461 variétas anggur resmi, tapi individu jeung lembaga swasta digawé pikeun ngawengku batur. Tina dua puluh buah anggur anu dipelak di Italia, 16 mangrupikeun asli sareng opat internasional (Merlot, Chardonnay, Pinot Grigio sareng Cabernet Sauvignon) kalayan Merlot sareng Chardonnay dina sapuluh luhur.

Variétas anggur: Dibagi kana tilu kategori

  1. Pribumi (atanapi pribumi)
  • Internasional (atanapi asing)
  • tradisional

Anggur dianggap asli upami aranjeunna "dilahirkeun" di tempat anu khusus sareng tetep ampir sacara éksklusif pakait sareng lokasi éta. Ieu mungkin nu loba disebut "anggur asli Italia" sabenerna asalna Yunani atawa Wétan Tengah, diimpor ku balik legionnaires Romawi, seafaring padagang Fénisia jeung colonists Yunani. Ian D'Agata netepkeun yén, "Tegesna, henteu sadayana Anggur Itali Janten leres-leres asli sareng lokal tiasa janten istilah anu langkung saé pikeun ngajelaskeun variétas asli anu asal-usulna henteu sacara jelas Italia… "

gampang peupeus

Anggur asli (sapertos Cabernet Sauvignon sareng Chardonnay) henteu kuat sareng gampang dipangaruhan ku:

  1. Taneuh
  • virus
  • Métode pembuatan anggur kuno (nyaéta, metik sadayana anggur sakaligus, henteu paduli kematangan optimal)
  • Henteuna kabersihan cellar (nyumbang kana karusakan anggur)
  • perubahan iklim
  • Kematangan buah anggur anu henteu teratur

Hasil (dina sababaraha kasus):

  1. Rasa anggur Italia aslina béda ti anggur ayeuna
  • Anggur ngahasilkeun tandan scrawny ngamungkinkeun produksi volume leutik
  • Wajib tina sababaraha variétas lengkep dioksidasi sareng teu aya kaasaman anu nunjukkeun kusam, anggur datar
  • Anggur asak dina waktos anu béda sareng buah beri héjo anu henteu asak di gigireun buah anu asak. The berries unripe bisa dipiceun; kumaha oge, eta mangrupakeun ongkosna mahal, prosés consuming waktu anu dipigawé ku leungeun atawa mesin asihan optik pisan mahal. Upami asihan henteu dilaksanakeun, anggur anu dihasilkeun kamungkinan gaduh ambu sareng rasa vegetal héjo.
  • Téhnik winemaking modéren tiasa ngabahayakeun pikeun anggur asli Italia sareng peran ragi tiasa diémutan. Galur ragi béda dipaké dina fermentasi alkohol bisa ngakibatkeun hasil enological béda sanajan variétas anggur sarua, tumuwuh dina taneuh sarupa, dipaké.

Variétas Anggur Asli (Kurasi)

1.            Aglianico del Taburno DOCG (La Fortezza Soc. Agr. Srl). Diadegkeun salaku DOC dina 1986; janten DOCG di 2011. Asalna Campania, Basilicata (wilayah kidul) anggur ngahasilkeun full-bodied beureum jeung ros. Marengan Sangiovese sareng Nebbiolo, Aglianico mangrupikeun salah sahiji tina tilu variétas Italia anu hébat. Remen anggur tina rupa-rupa ieu disebut Barolo of the South alatan kamampuhna pikeun ngahasilkeun kacida refined, wines kompléks. Anggur anu dihasilkeun tina Aglianico nyaéta garnet jero kana panon kalayan aroma coklat sareng plum sareng condong pinuh ku tanning teguh, kaasaman anu luhur sareng poténsi sepuh anu saé. Nalika umurna, buah janten langkung jelas sareng tannin langkung saimbang.

2.            La Fortezza. 100 persen Aglianico del Taburno DOCG. Ruby beureum panon, irung manggih ambu berries hideung liar. Éta lemes dina palate kalayan catetan anu pikaresepeun tina jam céri hideung. Anggur dipanén panangan dina ahir Oktober sareng nyéépkeun 8 bulan dina baja, tambahan 10 bulan di barrique teras dina tong. Anggur ieu kedah disiram saé sateuacan tuang. Ngawula kalawan pasta, daging (utamana roasts, stews sarta saos) jeung / atawa kéju heubeul.

3.            Lambrusco Modena DOC (Cantina Ventiventi Societa Agricola Il Borghetto). Anggur kedah dipelak di propinsi Modena sareng kalebet jinis-jinis ieu (85-100 persen): Grasparossa Lambrusco, Lambrusco Salami, Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Marani, Lambrusco Maestri, Lambrusco Montericco, Oliva Lambrusco (dipaké nyalira atanapi nganggo anu diidinan. tambahan Ancellotta pikeun warna) anggur, Malbo Gentile jeung / atawa anggur Fontana (nepi ka 15 persen). Anggur ngahasilkeun anggur beureum sparkling kalawan warna ruby, ambu hipu jeung rasa amis dina palate ditingkatkeun ku catetan kembang.

Iklimna haneut kalayan usum panas panas sareng usum tiris tiis. Taneuh di dataran Emilia Romagna beunghar uyah mineral sareng kebon anggur di lereng pasir didominasi ku liat sareng batu pasir, ngahasilkeun anggur anu hampang sareng dinikmati nalika ngora.

The wines bisa ngamekarkeun dina botol jeung mindeng ferméntasi ngagunakeun métode tradisional. Mencét bisa jadi teu ngaleuwihan 80 liter nu rada luhur ti Champagne. Férméntasi lumangsung dina suhu anu cukup handap (23-25 ​​derajat) pikeun nahan ambu buah seger sareng nimba sajumlah leutik tannin.

•             Cantina Ventiventi Rose Lambrusco Di Modenado. 100 persen anggur Sorbara.

Kulawarga Razzaboni gaduh kebon anggur ieu di kotamadya Modenese Medolla. Kebon anggur nganggo Metodo Classico, nyiptakeun anggur anu seger sareng has. Disertipikasi organik dina 2019, panén mékanis dijadwalkeun pikeun jam paling tiis dina sapoe. Anggur lajeng tiis tur lemes dipencet. Fermentasi dilaksanakeun dina suhu anu dikontrol dina stainless steel sareng pemurnian tiis anu berkepanjangan dina baja. Penambahan must sareng fermentasi sekundér dina botol dilakukeun dina suhu anu dikendali.

Lemes pink kana panon, jeung bungbuahan beureum rewarding irung. Lemes jeung gurih dina lalangit saimbang ku mineralitas. Perlage samar sareng pengkuh ningkatkeun kasegaran. Dipasangkeun sareng kadaharan laut.

4.            Trebbiano d'Abruzzo DOC (sarua jeung Perancis Ugni Blanc)

Abruzzo mangrupikeun daérah anggur anu aya di tengah-wétan Italia sapanjang basisir Laut Adriatik. Numutkeun hukum DOC resmi, a anggur Trebbiano d'Abruzzo kudu dijieun tina sahanteuna 85 - 100 persén Trebbiano Toscano atanapi Trebbiano Abruzzese atawa kombinasi ti dua grup.

Anggur Trebbiano d'Abruzzo didokumentasikeun dina 1856 ku Raffaele Sersante anu nyatet popularitas sareng Prévalénsi variétas anggur di kebon anggur. Ieu mangrupikeun anggur anggur bodas anu ngahasilkeun luhur anu asalna di Laut Tengah Wétan. Éta pangalusna tumuwuh dina taneuh argillo-calcareous. Ayeuna, pepelakan éta nyababkeun langkung ti satengah tina anggur bodas di nagara éta.

Anggurna warnana emas, biasana garing sareng buah-hareup sareng karangan lemes buah konéng, apel, kulit lemon sareng kembang bodas kana irung. Palate manggih saimbang, kaasaman mereun, halus, plum konéng elegan. Sababaraha produser nganggo fermentasi tong sareng / atanapi maturasi tong pikeun nambihan pajeulitna, jero sareng awak. Ieu hiji-hijina DOC di Abruzzo specializing éksklusif dina anggur bodas. Inuman ngora sareng tiis. Pasangkeun sareng pasta seafood, risotto, sup sayur, lauk dipanggang atanapi dipanggang dina oven.

•             Azienda Vinicola Talmonti. 100 persen Trebbiano

Dimimitian ku kulawarga Di Tonno di Abruzzi kebon anggur 32 héktar diwangun ku liat batu kapur, taneuh calcareous anu terstruktur sarta lemes, 300 méter dpl. Pilihan ati-ati anggur dilakukeun dina awal Séptémber. The stalks anggur dipiceun sarta dituturkeun ku maceration tiis pondok tina buah anggur crushed dina stainless steel dituturkeun ku mencét lemes sareng decanting of must. Férméntasi alkohol jeung ragi pilih lasts 10 poé; Pembotolan lumangsung sababaraha bulan saatos panén.

Warna jarami pucat sareng warna héjo caang ngahibur panon, nampilkeun karangan kembang anu beunghar ku ambu kembang violet kalayan petunjuk apel, céri sareng peach dina irung. A waktos pondok spent dina tong ngahasilkeun anggur jeung tanin anu padet tapi unobtrusive jeung finale nyaeta garing, beresih jeung seger. Ngawula ka salaku aperitif jeung / atawa kalayan hayam, kadaharan ti laut, babi atawa ham.

5.            Aglianico Riserva (La Guardiense - Sannio 2014)

Aglianico mangrupikeun anggur hideung anu tumbuh di daérah kidul Italia (Basilicata sareng Campania). Hal ieu dianggap asalna di Yunani sarta dibudidayakan ku Phocians ti hiji Vine ancestral unidentified; kumaha oge, analisis DNA modern teu ngarojong pintonan ieu sabab nembongkeun saeutik hubungan jeung variétas anggur Yunani lianna. Rupa-rupa mimiti muncul dina citak salaku jamak feminin Aglianiche (1520). Oenologist Denis Duboudieu netepkeun yén "Aglianico sigana mangrupikeun anggur anu gaduh sajarah konsumen pangpanjangna." Ieu dipaké pikeun nyieun anggur Falemian salila jaman Romawi, anggur paling renowned dihasilkeun dina Roma kuno jeung dianggap favorably ku Pliny the Elder.

Agianico mangrupikeun anggur beureum kalayan struktur, kaasaman lincah sareng kamampuan umur. Aroma kembang, sareng kadang tannin anu teu tiasa ditembus ngaganggu nalika nyobian ngaraosan mineral anu gurih. Éta serbaguna, sareng anggur tina rupa-rupa ieu tiasa dinikmati ngora sareng umurna. Sering dibandingkeun sareng Nebbiolo, anggur hébat Barolo sareng Barbaresco. Dikaitkeun jeung wewengkon Campania di Italia kidul ti Laut Tyrrhenian kaasup Naples, Pompeii, Basisir Amalfi, Salerno jeung Paestrum. Tumuwuh di Basilicata.

(La Guardiense - Sannio 2014). 100 persen Aglianico

Panon bungah ku hue beureum jero sareng poék bari irung ngadeteksi campuran céri sareng vanili (tina tong), dicampur sareng catetan lada. palate ieu entertained kalawan tannin nu nyiptakeun pangalaman rasa lemes jeung silky.

Anggur dipanén dina satengah kadua Oktober. Maceration dina kulit salila 18 poé kalawan sababaraha poean ngompa leuwih, 20 persen getihan. Sampurna apres-ski; sapasang sareng pasta / saos daging, sup sayur, loin babi, domba manggang, sarta daging kapok.

6.            Sfozato (forcing tina anggur) DOCG

Sfozato ngahasilkeun anggur beureum kuat dumasar kana rupa anggur Nebbiolo di Valtellina, hiji kacamatan di wewengkon Lombardy Italia kalér. Éta ngahontal tingkat alkohol anu langkung luhur sareng konsentrasi anu langkung ageung ku cara ngagaringkeun buah anggur (passito). Anggur anu pangsaéna dipilih sareng buah beri anu ruksak atanapi rusak kedah dileungitkeun nalika prosés pengeringan konsentrasi imperfections.

Sakabeh kebat disimpen dina tikar jarami di gudang di jero taneuh anu ventilasina saé, dimana aranjeunna tetep salami 3-4 bulan, kalayan masing-masing buah beri kaleungitan sakitar 40 persén beuratna kusabab panguapan cai anu konsentrasi gula alami buah anggur. Jus robah jadi sirop amis jeung Sforzato Palasik ngahasilkeun anggur full-bodied, tinggi di alkohol jeung beunghar rasa delivering aroma kompléks bungbu amis (ie, licorice, cengkéh jeung kayu manis), plum stewed, prunes jeung kismis ogé. petunjuk tar sareng mawar.

•             Azienda Agricola Alberto Marsetti

Kebon anggur ieu diadegkeun dina 1986 ku Alberto Marsetti sareng anjeunna yakin yén Nebbiolo ngagaduhan kabeungharan rasa kalayan kaayaan iklim anu pas. Kebon anggur 10 héktar aya di Sondrio dimana taneuhna keusik salaku hasil tina disintegrasi batuan di luhur.

Sfursat della Valtellina DOCG teh pangkolotna tina anggur Valtellina. Ortensio Lando (1540) dicutat eta jeung dokumén lianna catetan Sforzato salaku awal salaku 1300. Anggur ieu dimaksudkeun pikeun pamakéan kulawarga sarta dikaluarkeun salaku ubar réstoratif pikeun kasakit. Kiwari rupa-rupa ieu dikenal salaku anggur mulya Valtellina. Umur di barriques, anggur ngamekarkeun hiji aroma sengit morello-céri dina alkohol jeung tanin lemes jeung kaasaman alus. Sapasangkeun sareng coklat poék.

Masa Depan Anggur Asli

Anggur langka anu dipikawanoh ku loba istilah kaasup teu jelas, esoteric, aneh, pribumi, autochthonous atawa poho. Rata konsumen anggur bisa heran naha somms atanapi geeks anggur meunang jadi bungah ngeunaan "manggihan" hiji anggur kuna. Kadé dicatet yén nyokot sip anggur dijieun tina hiji anggur jelas pasti "luhur" sabab nyadiakeun titik béda jeung parobahan rasa pikeun drinker anggur. Diversity beuki di paménta di dunya anggur jeung potensi ratusan (atawa rébuan) variétas anggur teu ukur penting salaku misi, preserving diversity di dunya tutuwuhan, tapi ogé nyadiakeun garis pertahanan dina nyanghareupan pemanasan global.

Wewengkon anggur di Éropa parantos ngamimitian pabinihan pikeun ngawétkeun variétas pribumi anu langka. Di kiduleun Perancis, Domaine de Vassal, pabinihan milik nagara (1878) ngajaga kira-kira 7800 variétas, koleksi panggedéna di dunya. Di Savoie, Perancis, Pusat Ampelografi Alpine milarian variétas langka. Cai mibanda pabinihan sorangan, ngalakukeun mikro-vinification sarta ngayakeun konferensi taunan. Anggur Mosaic, dimimitian ku Lean-Luc Etievent sareng Arnaud Daphy, nyorong panyalindungan variétas anggur asli Mediterania.

Loba "keepers of the vines" yakin yén parobahan iklim bakal merlukeun anggur béda pikeun tumuwuh di mangsa nu bakal datang, leuwih anu ripen kirang gancang, meunang kaduruk ku panonpoé kirang gampang atawa masihan kaasaman hadé atawa struktur tannic ti variétas mainstream. Variétas heubeul anu turun alatan hasil produksi goréng jeung variétas mainstream anu di résiko tina perubahan iklim. Dunya anggur narékahan pikeun disiapkeun pikeun parobihan sareng nyegerkeun variétas lami pikeun solusi énggal.

© Dr. Elinor Garely. Tulisan hak cipta ieu, kalebet poto, henteu tiasa dihasilkeun tanpa idin tinulis ti panulis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment