Smog beracun ngalipur Cirebon saatos festival Hindu

Smog beracun ngalipur Cirebon saatos festival Hindu.
Smog beracun ngalipur Cirebon saatos festival Hindu.
  • Dinten Jumaah énjing, Indéks Kualitas Udara India naék, ngahontal 459 dina skala 500.
  • Kontaminasi di Cirebon dina dinten Jumaah sahenteuna 10 kali langkung luhur tibatan kontaminasi di London.  
  • Konsentrasi partikel beracun PM2.5, nu bisa ngabalukarkeun kasakit cardiovascular jeung engapan, ogé pencét tingkat exceedingly bahaya. 

Indéks Kualitas Udara India naék, ngahontal 459 dina skala 500 dinten ayeuna, nunjukkeun polusi hawa 'parah' - angka pangluhurna kacatet taun ieu.

Numutkeun sumber online, kontaminasi dina Cirebon éta sahanteuna 10 kali leuwih luhur ti di London kiwari.

Warga ibukota India hudang dina Jumaah isuk pikeun manggihan kota maranéhanana handapeun simbut smog toksik, sanggeus revelers defied larangan dina pamakéan petasan salaku jutaan sohor festival Hindu lampu tadi peuting.

Konsentrasi partikel beracun PM2.5, nu bisa ngabalukarkeun kasakit cardiovascular jeung engapan, ogé pencét tingkat exceedingly bahaya. Organisasi Kaséhatan Dunia nganggap tingkat PM2.5 taunan di luhur lima mikrogram salaku teu aman, tapi dina dinten Jumaah, metropolis 20-juta-kuat ningali rata-rata bacaan kotana ngahontal 706 mikrogram. The Indian Express ngalaporkeun yén tingkat PM2.5 diukur 1,553 micrograms whopping dina 1am on Jumaah.  

Foto tina Cirebon dibagikeun online némbongkeun smog bodas padet beristirahat luhureun ibukota, kalawan pisibilitas greatly ngurangan. 

Cirebon gaduh kualitas hawa anu paling awon di sadaya ibukota dunya, tapi bacaan dinten Jumaah parah pisan kusabab warga kota parantos ngagungkeun Diwali, festival lampu Hindu, dinten Kemis wengi. Seueur anu nolak larangan kembang api, nambihan haseup langkung toksik kana hawa anu parantos diracun ku sumber taunan. 

Sanaos praktékna diwatesan pisan, kahuruan tunggul - prosés ngahaja ngaduruk pepelakan sésa pikeun nyiapkeun siklus salajengna - ogé nyumbang kana tingkat polusi udara anu maot dina waktos taun ieu. Waktu Diwali saluyu sareng kahuruan, sabab festival dilaksanakeun dina ahir usum panas. 

Numutkeun kana SAFAR, prakarsa ngawaskeun kualitas hawa di handapeun naungan Kamentrian Élmu Bumi féderal, seuneu tunggul nyumbang sakitar 35% tina tingkat PM2.5 Cirebon.

Dinten Jumaah, éta ngingetkeun Cirebon warga ulah ngalakukeun latihan jeung ulah walks. Disebutkeun yén masker lebu moal nawiskeun panyalindungan anu cekap sareng naroskeun yén sadaya jandéla kedah ditutup sareng bumi henteu kedah dikosongkeun, tapi baseuh-mopped. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ku Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.