Pos Tamu

fakta metot, Fun Ngeunaan Karibia

Pariwisata Karibia Ngajaga Optimis Ngeunaan Wisata Musim Panas
Ditulis ku jelema nu nyunting

Karibia mangrupikeun lokasi tropis anu dikenal pikeun pantai pasir bodas, dinten anu panjang, wengi anu tiis, sareng kasempetan pariwisata. Sanajan kitu, aya leuwih loba wewengkon ti eta. Naha anjeun ngarencanakeun liburan di dinya atanapi ngan kabetot dina diajar langkung seueur ngeunaan tempat anu béda ti sakumna dunya, ieu mangrupikeun sababaraha fakta anu pikaresepeun ngeunaan Karibia anu anjeun henteu terang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ieu mangrupakeun Tujuan Cruise Popular

Sanaos anjeun tiasa angkat ka mana waé di dunya dina kapal pesiar, anjeun bakal sesah milarian jalur pesiar anu henteu ngagaduhan sahenteuna hiji pakét angkat ka Karibia, sareng anu pang populerna. keur pesiar Karibia wétan. Malah itineraries anu difokuskeun lokasi sejen bisa sahenteuna ngawengku sababaraha palabuhan Karibia.

Éta langkung ageung tibatan anu anjeun pikirkeun

Bari Amérika Serikat boga Holdings sarta wewengkon di Karibia, jalma ilaharna nganggap hal éta salaku hal misah ti na asing ka Amérika Serikat. Tapi, Florida bisa dianggap bagian tina Karibia, hartina sagala pesiar nu susunan kaluar ti palabuhan Florida nyaéta téhnisna pesiar Karibia euweuh urusan tujuan. Anu biasana dianggap jalma salaku Karibia ngandung langkung ti 7,000 pulo (paling teu dicicingan) sareng 9% tina sadaya terumbu karang di dunya. The Mesoamerican Barrier Reef nyaeta kadua ukur pikeun Great Barrier Reef di Pasifik dina ukuran. Hanjakal, terumbu karang di sakuliah dunya ngaleutikan.

Aya Sababaraha Budaya Adat

The Arawak jeung Tainos ngan dua grup pribumi pituin Kapuloan Karibia. Ieu mangrupikeun dua kelompok anu dipendakan Christopher Columbus dina perjalanan abad ka-15 pikeun milarian rute anu langkung pondok ka India ti Éropa. Kahirupan pikeun masarakat Pribumi janten langkung hese saatos penjajahan. Boh jalma jeung budayana bieu salamet. Tapi, aranjeunna tetep penting pikeun tradisi lokal kapuloan dugi ka ayeuna.

Usum Béda

Dina lintang luhur, taun dibagi kana opat musim dibédakeun. Di Karibia, dimana suhu jarang dips handap 80 derajat, aya bener ngan dua musim, dibédakeun teu ku suhu tapi ku curah hujan. Usum panas langkung baseuh sedengkeun usum tiris langkung garing. Hal ieu ngajadikeun éta idéal pikeun wisatawan anu hoyong nyandak liburan ti tiis sareng salju.

Aya Gunung Api Aktif

Henteu sakabéh Kapuloan Karibia mangrupakeun vulkanik. Sanajan kitu, diantara maranéhanana éta, aya 19 nu kamungkinan bitu deui di sawatara titik, sooner atanapi engké, sangkan aranjeunna hirup. Éta henteu hartosna aranjeunna terus-terusan bitu, atanapi henteu mungkin pikeun ngaduga persis iraha letusan bakal lumangsung. Sababaraha puseur vulkanik hirup di Karibia kaasup kapuloan St Kitts jeung Névis, Dominika, St Lucia, Grénada, St Vincent jeung Martinik. Pulo non-vulkanik séjén di sakurilingna sacara téoritis dina bahaya tsunami, lebu, sareng bahaya vulkanik sanés.

Babi Feral Geus Ngarebut Salah sahiji Pulo

Exuma mangrupa pulo teu dicicingan nu mangrupa bagian ti Bahama. Henteu dicicingan ku jalma, nyaéta, tapi éta tempat pikeun populasi babi liar. Babi ieu dibawa ka Karibia ku colonists Éropa, tapi teu jelas kumaha aranjeunna réngsé nepi di Pulo Jawa. Anu jelas nyaéta aranjeunna resep nyéépkeun dinten-dinten sapanjang pantai, ngojay dina cai pikeun tetep tiis. Aya wisata anu nyandak sémah ka kapuloan pikeun ningali babi anu caket. Anjeun malah bisa bisa Wade kalawan aranjeunna salami anjeun tetep jarak hormat.

Éta Tempat Lahirna Rum

Dina sajarahna, Karibia geus jadi produser utama sugarcane, nu sulingan pikeun nyieun rum. Sumanget alkohol parantos janten pokok ékonomi di daérah ti saprak éta, sareng pulo anu munggaran dipikanyaho ngahasilkeun sacara komersil nyaéta Jamaika.

Karibia mangrupikeun daérah kuno sareng variatif sareng jaman baheula anu rumit tapi pikaresepeun. Éta ngagaduhan seueur tawaran pikeun anu milih nganjang, bahkan anu henteu tiasa nyandak kauntungan tina diajar langkung seueur ngeunaan éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment

1 Comment

  • Exuma mangrupikeun ranté tina 365 pulo anu disebut cays anu TEU dicicingan, nyatana aya antara 7000 dugi ka 8000 jalma anu hirup utamina di pulo utama, Great Exuma, sareng di pulo-pulo sanés ranté….
    Babi parantos disimpen di pulo anu sepi sateuacan 2000 NYE nalika sadaya jalma percaya yén dunya bakal lekasan sareng aranjeunna nyayogikeun tuangeun ku cara éta. Pelaut berlabuh di teluk éta teras mimiti nyandak gambar babi ieu sareng kecap ieu sumebar di dunya pariwisata sareng aranjeunna janten atraksi…..