Pos Tamu Jamaika megatkeun News

Kahirupan Anyar pikeun Bluefields Westmoreland Jamaika

dimimitian dina awal Nopémber 2021, prakarsa Bluefields Best Kept Street Competition, anu mangrupikeun gagasan Keith R. Wedderburn tina Bluefields Organic Farm, bakal ngagungkeun sareng mikawanoh kerja keras sareng kréatipitas anu dilakukeun ku seueur warga pikeun ngajantenkeun lingkungan lokalna janten tempat anu saé. hirup. 

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Panghargaan diarahkeun pikeun ngadorong kareueus sipil di daérah lokalna, nyorong prakték ramah lingkungan, ningkatkeun kasadaran lingkungan, sareng ngajénan jalma anu ngajaga jalanna.
  • Warga sacara koléktif atanapi masing-masing bakal asup ka hiji jalan, teras hakim bakal ditugaskeun milarian jalan anu paling cocog pikeun:
  • 1. Panghargaan Paling Visually pikaresepeun 2. Panghargaan Taman hareup Paling pikaresepeun 3. Pangajén Praktek Daur Ulang Pangsaéna 4. Panghargaan Anti Sampah Jalanan Pangsaéna sareng 5. Jalma ngora dina Pangajén Jalan Pangsaéna. 

Kota Bluefields diadegkeun dina 1519. Teluk Annotto sareng Sevilla La Nueva atanapi New Seville mangrupikeun dua kota anu sateuacanna Bluefields. Henry Morgan the Buccaneer, Kaptén hawar (dibawa sukun jeung ackee ka pulo), sarta Henry Gosse, panulis kawentar ngeunaan manuk India Kulon, geus sagala cicing di Bluefields. Aya ogé sababaraha perkebunan di sabudeureun nu sésa tina Bluefields na Shafton perkebunan masih nangtung kiwari. Sajauh ieu anggota ti komunitas pisan enthused ngeunaan proyék nu diajukeun. Komite Steering parantos dibentuk pikeun ngatur proyék anu dipimpin ku Keith Wedderburn sareng aranjeunna parantos nampi sababaraha dukungan sponsor sareng komitmen ti anggota kulawarga Bluefields anu cicing di luar negeri.

Sakali kompetisi dimimitian, aranjeunna antisipasi transformasi lengkep. Salian beberesih, beautification jeung pangropéa tina spasi, hasil ekspektasi loba. Upamana, Sampah bakal dikokolakeun ku cara anu tanggung jawab ka hareupna, teu kudu aya deui ngaduruk sampah atawa miceun haram. Pamilon bakal didorong pikeun ilubiung dina lokakarya anu aya hubunganana sareng ngokolakeun runtah padet sareng kompos anu bakal nyababkeun aranjeunna diajar cara misahkeun runtah sareng mimitian nganggo bahan organik pikeun kompos. Ogé, sampah anu dikumpulkeun moal tinggaleun. Pikeun ngokolakeun sampah anu langkung saé, otoritas anu aya diwajibkeun pikeun ngumpulkeun bahan runtah sapertos plastik, botol kaca, file alumunium sareng sajabana dina interval dina unggal jalan. 2 Sababaraha réspon sajauh ieu nyaéta: "Gagasan anu saé anu kami satujukeun salaku salah sahiji proyék Countrystyle Villages as Businesses sareng bakal masihan dukungan sareng inpormasi anjeun ogé" - Diana McIntyre Pike, Konsultan Pangembang Pariwisata Komunitas "Kuring ngabagéakeun ideu sabab éta bakal ngajantenkeun jalma di masarakat boga rasa bangga dimana maranéhna hirup, kalawan insentif pikeun buka kalayan eta. Abdi masihan komitmen abdi, abdi bakal ngadukung anjeun." - Ralva Ellison, anggota komunitas Belmont, anu ayeuna cicing di luar negeri. "Sora saé sareng inisiatif anu saé pisan." Saur Sersan Berry ti Kantor Polisi Bluefields.

"Gagasan Bijaksana. Kami dina dewan pikeun nyumbangkeun iraha wae diperlukeun ", nyebutkeun Robblin Wedderburn, urut nyicingan di Belmont sarta pensiunan Wakil Superintendent Pulisi anu ayeuna hirup di AS "Inisiatif Alus. Bangun éta di sabudeureun nonoman pikeun kelestarian jangka panjang. Nyebutkeun Wolde Kristos, Pamekar Komunitas sareng warga Belmont "Great gagasan. Kuring yakin yén hal sapertos kitu bakal hadé pikeun masarakat. ” – Nickeisha Robinson, nyicingan Belmont “Alus pisan... Mun mungkin, bageur nawaran reureuh di ngirim proposal ka alamat surélék kuring. Kuring pasti bakal ngagaleuh ti Westmoreland Municipal Corporation ”-

Michael Jackson "Bakal bungah pikeun pasangan sareng anjeun. Kami nawiskeun wengi gratis kanggo hadiah. ” - Linda Cheddister (Hotel Luna Seas) "Sora sapertos proyék anu saé. Kuring bakal senang janten hakim dina proyék ieu. Punten pasihan abdi langkung seueur inpormasi "- Barrington Taylor (Proyék DAS NEPA) "Hatur nuhun pikeun ngahontal. Ngarasa Luncat ka surélék kuring informasi di luhur sarta sagala rinci salajengna "- Rochelle Forbes (Sendal Selatan Basisir PR Manajer). Numutkeun Pupuhu Komite Steering Kompetisi Komunitas Bluefields, "Ieu moal tiasa dilaksanakeun tanpa tim sukarelawan khusus kami anu damel di tukangeun layar. Ieu kalebet Bapak André James, Ibu Alrica Whyte-Smith, Ibu Tracey Edwards, Ibu Diana McIntyre-Pike, Ibu Tracey Spence, Bapak Charles O. Wilkinson alias Sir W One, Ibu Alison Massa, Ibu Adrianna Parchment sareng Bapak Kelon Wedderburn. Kami nganuhunkeun ka sponsor urang, babaturan, sareng kulawarga komunitas. Kami ogé hoyong nganggo kasempetan ieu pikeun ngadorong batur ti daérah ieu, anu tiasa waé jauh, pikeun naék kapal. 

Waktosna pikeun ngahijikeun leungeun sareng ngabantosan jalan-jalan individu anjeun ayeuna! Ieu bakal spasi Jamaican geulis anjeun kasampak maju ka, dina anjeun mulang. Sadaya sumbangan bakal dianggo pikeun panghargaan sareng ngabantosan pamilon dina persiapan, upami mungkin. Proyék ieu bakal memotivasi pamilon kana tindakan positip anu sanés, sareng éta ogé tiasa gampang diadopsi di daérah Jamaika sareng janten katalis pikeun parobihan dina komunitas.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment