Bélarus Breaking News Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa Lituania Ngabobol Warta wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Lithuania nyatakeun kaayaan darurat di wates Belarusian ngeunaan invasi migran ilegal

Lithuania nyatakeun kaayaan darurat di wates Belarusian ngeunaan invasi migran ilegal.
Lithuania nyatakeun kaayaan darurat di wates Belarusian ngeunaan invasi migran ilegal.
Ditulis ku Harry Johnson

Numutkeun prosedur ayeuna, kaayaan darurat tiasa dinyatakeun ku Seimas (parlemén) dina petisi pamaréntah.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Rezim Nagara Darurat diusulkeun pikeun dinyatakeun sahenteuna sahenteuna sabulan.
  • Jumlah badag migran ilegal diarahkeun jeung abetted ku otoritas Belarusian nyobian meuntas kana Lituania.
  • Nagara Uni Éropa nuduh Minsk tina ngahaja ningkatna krisis sareng nyauran langkung seueur sanksi ngalawan Bélarus. 

Pamaréntah Lithuania, dina rapat dinten ieu, nyatakeun ngenalkeun kaayaan darurat di daérah anu wawatesan sareng Bélarus kusabab banjir migran ilegal, anu diarahkeun sareng diarahkeun ku Bélarusian otoritas, nyobian illegibly meuntas wates kana EU kaayaan Baltik.

"Kaputusan éta didamel kalayan merhatikeun parah kaayaan di daérah wates, kami ngirimkeunana pikeun persetujuan parlemén," saur Perdana Menteri Ingrida Simonyte. Numutkeun prosedur ayeuna, kaayaan darurat tiasa dinyatakeun ku Seimas (parlemén) dina petisi pamaréntah.

Numutkeun usulan Kamentrian Dalam Negeri, kaayaan darurat bakal efektif dimimitian dina tengah wengi tanggal 10 Nopémber di daérah wates sareng dina jarak 5 kilométer ti dinya ogé di tempat-tempat pamondokan pikeun migran ti nagara-nagara Afrika sareng Asia. tembus kana Lituania ngaliwatan Bélarus.

Rezim Nagara Darurat diusulkeun pikeun dinyatakeun sahenteuna sahenteuna sabulan.

Samentara éta, Belarusian Diktator Alexander Lukashenko nyarios Salasa yén anjeunna nyangka langkung seueur migran tiasa diperkirakeun ti Afghanistan pas.

Numutkeun Lukashenko, migran ti Afghanistan parantos dugi Bélarus ngaliwatan républik Asia Tengah jeung ngaliwatan Rusia.

Migran ilegal aranjeunna promptly diarahkeun sarta kadangkala dikawal ku Otoritas Bélarus ka wates Polandia jeung Lituania.

Uni Éropa nagara nuduh Minsk tina ngahaja escalation tina krisis jeung nelepon pikeun leuwih sangsi ngalawan Bélarus. 

Kaayaan di wates Polandia-Belarusia mudun nyirorot dina Senén, nalika sababaraha rébu migran ngadeukeutan wates Polandia. Sababaraha di antarana nyoba ngarobos pager kawat barbed sareng nembus ka Polandia. Penegak hukum Polandia nganggo gas cimata pikeun ngeureunkeun para migran.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment