Panungtun Lingkungan: 10 Hal anu Anjeun Henteu Apal Ngeunaan Downtown LA


Kalayan panyaluran hotél, réstoran, bar, sareng toko énggal, seueur Angelenos anu buru-buru nganjang ka pamandangan lingkungan DTLA anu berkembang, tapi kumaha anjeun terang dimana angkat? Kami ngajalajah daérah pikeun milarian naon anu patut dipariksa, sareng ieu sapuluh hal anu anjeun henteu terang puseur kota LA.

Aya langkung seueur seni umum tibatan anu anjeun pikirkeun.

Ngomongkeun seni umum, Downtown LA ngagaduhan langkung seueur tina monumen sareng arca nu nangtung salaku beacons pikeun travelers. Hal kahiji anu anjeun perhatikeun nalika anjeun asup ka Distrik Seni nyaéta karya seni umum - sareng éta aya dimana-mana. Puseur kota mangrupikeun harta karun seni umum ti mural ageung di sisi gedong dugi ka karya-karya anu langkung alit dina windows ledges, bangku, sareng panto.

Fitur konci dina DownTownLA

  • Aya museum sakabeh (gratis) bisa kapanggih dina gang.

Disebutna Grand Central Art Center, sareng ayana di gang antara Jalan Utama sareng Spring sareng Jalan 2 sareng 3. Wewengkon éta ogé tempat karya Shepard Fairey sareng Mark Dean Veca sareng disebat "Alley-Oop" kusabab seni.

  • Aya patung jangkung 140 kaki tina sapasang gelas.

LA Mural mangrupikeun sapasang gelas anu dicét panggedéna di dunya. Éta ageung pisan anjeun tiasa ningali tina jarak mil… sareng dicét di sisi gedong, sanés ngan ukur mural dina taneuh! Artis Robert Vargas nyiptakeunana dina 2008.

  • Anjeun tiasa nampi sapotong dessert sareng cangkir kopi anjeun di Urth Caffe.

Unggal lokasi pusat kota gaduh kotak tampilan anu ngeusi puluhan pastri sareng manisan anu anjeun tiasa mésér saatos tuangeun tuangeun anjeun. Donat, croissant, tart, kueh, cookies, brownies... mun anjeun bisa dahar eta, aranjeunna gaduh eta pikeun dijual!

  • Pixar mikanyaah kota LA!

Pilem animasi anu nyegerkeun "Up" disetél dina kota imajinér anu seueur kamiripan sareng kota LA kalebet mural luar anu ageung dina témbok gedong, bumi Victoria dirobih janten apartemen, trem anu mawa jalma-jalma di sabudeureun kota… bahkan bumi anu hateup ubin beureum! Pilem ieu diarahkeun ku Pete Docter pituin LA, anu cicing di Angelino Heights bersejarah diantara sababaraha bumi bersejarah anu anjeunna mésér pikeun kulawargana saatos ngadamel "Monsters Inc.

Downtown LA mangrupikeun tempat pikeun tacos lauk.

Dina pertengahan 1970-an, pangusaha Ralph Rubio ngawanohkeun ayeuna-kawentar Baja-gaya lauk taco na ka wewengkon San Diego, sarta ampir geuwat, réstoran na dimimitian ngagambar garis sabudeureun blok. Taun 1989, anjeunna muka réstoran di Anaheim, sareng dina 1995, anjeunna sumping ka Los Angeles. Nalika lokasi pusat kota Rubio munggaran di Los Angeles dibuka di 9th sareng jalan Hill di 1996, éta janten hit-sareng touchstone budaya.

bonus: Downtown LA mangrupikeun distrik bisnis pangsibukna di barat Amérika Serikat, sareng kota LA gaduh konsentrasi kamar hotél anu paling luhur di California Kidul. Inti bersejarah di Downtown LA mangrupikeun tempat langkung seueur kamar hotél tibatan jumlah kamar di Hotel Circle San Diego, Union Square San Fransisco, atanapi daérah Pasar Pike Place di Seattle.

Downtown LA mangrupikeun bumi burger In-N-Out asli. Dina 1948, Harry jeung Esther Snyder ngalayanan konsumén kahiji maranéhanana ti counter 10-stool leutik di vacated wangunan pabrik Lily Tulip di pojok Westlawn jeung La Brea Avenues.

Saeutik Tokyo sanés bagian tina pusat kota LA - sanajan lokasina dina jarak leumpang ti Union Station jeung Financial District, Little Tokyo téh lingkungan saeutik na. Éta bagian tina Little Tokyo Services Center, Inc., hiji organisasi nirlaba anu misah. The hub budaya kiwari katelah Little Tokyo mimitina diadegkeun dina 1887 salaku enclave pikeun warga Jepang anu geus hijrah ti Jepang sarta pernah jadi imah Japantown thriving. Dina 1909, komunitas ieu dingaranan East Los Angeles, sarta dina 1931 janten katelah Little Tokyo. Dina 1942, sanggeus Internment of Japanese Americans, komunitas ieu diganti deui jadi katelah Boyle Heights.

The Disney Concert Hall mangrupikeun bumi LA Philharmonic - salah sahiji orchestras paling renowned di Dunya, nu hartina lamun Anjeun keur pilari ningali sababaraha musisi A-Daptar datang ngaliwatan kota, ieu téh salah sahiji titik nu kudu tetep panon anjeun.

The 10 Freeway henteu mungkas pusat kota - lamun kumaha bae ngatur kantun sapuluh freeway on jalan ka kota LA, Anjeun tiasa nyandak Alameda St kalér ka mana eta ngahubungkeun jeung lima freeway nu bakal mawa anjeun balik luar kota.

The Bradbury Gedong dipaké pikeun jadi kamar mayit a. Sateuacan renovators disimpen wangunan bersejarah ieu ti keur torn handap, éta dilayanan salaku kamar mayit keur mayit ngantosan idéntifikasi kaayaan atawa autopsies sanggeus dicokot kaluar ti hak asuh pulisi.

Dua sasak bentang Walungan LA.

nu Los Angeles Downtown News ngalaporkeun yén sasak First Street balik deui ka 1913. Sasak ieu dipaké salaku lawang pikeun karéta angkutan barang pikeun nganteurkeun bahan ka gudang deukeut walungan. Sasak ieu masih dianggo dugi ka ayeuna sareng ngahubungkeun Distrik Seni ka Little Tokyo. Sasak kadua, katelah sasak Sixth Street, diresmikeun dina 1926, sarta saluran cai Romawi kuna diideuan arsitektur na.

Deukeut ka kalolobaan nagara

LAX mangrupikeun salah sahiji bandara anu pangdeukeutna ka sabagéan ageung nagara (henteu kalebet Méksiko) di Dunya, sahingga ngagampangkeun perjalanan ka luar negeri kalayan harga anu berpatutan.

Downtown LA gaduh nightlife anu saé.

Downtown LA boga nightlife pangalusna di kota. Rupa-rupa bar sareng klub hartosna sok aya anu tiasa dipilih, naha anjeun resep pesta dansa anu pikaresepeun atanapi tempat anu santai pikeun nongkrong sareng réréncangan. Downtown LA ogé saé pikeun nginum dinten.

Henteu aya rahasia yén Downtown LA mangrupikeun sababaraha réstoran anu pangsaéna di kota. Naon tempat anu langkung saé pikeun nginum sadinten? Anjeun tiasa ngarasakeun bir karajinan atawa wines lokal di dahar beurang atawa brunch lajeng kaluar pikeun cocktails peuting.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.