Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Kumaha Nyalametkeun Désa sareng Pariwisata Teh

Ditulis ku jelema nu nyunting

Teras-teras tea nyarupaan léngkah-léngkah anu bersinar raksasa, bercahaya handapeun panonpoé usum gugur anu beurat, nalika pepelakan tèh héjo anu ngahias aranjeunna mekar pucuk lembut di kota Liubao dina akhir bulan Oktober.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Éta pas saatos Frost's Descent, tanggal 18 tina 24 istilah surya, murag dina 23 Oktober. Warga satempat sibuk panén daun. Ieu mangrupikeun waktos anu saé pikeun ritual. Seungitna daun dianggap paling seukeut kusabab bédana suhu antara beurang sareng wengi dina waktos taun ieu sareng sakedik cai hujan.

Henteu ngan ukur para patani anu cicing di antara tatangkalan, tapi sémah anu ngajalajah pesona désa kota anu aya di kabupaten Cangwu, Wuzhou, daérah otonom Guangxi Zhuang.

Nu datang biasana mawa rasa aktivitas ka kota ilaharna sepi dina Oktober, nurutkeun otoritas lokal. Seueur diantarana ngalakukeun naon anu dilakukeun ku masarakat satempat: mawa karanjang awi dina taktakna sareng nyandak daun tea. Alami, aranjeunna pose pikeun gambar ngalawan backdrop tina téras looming jeung langit biru jelas.

Dina ahir poé, wisatawan bisa nyegerkeun diri jeung tea, diajar ngagoreng jeung gulung daun cara baheula, bari ambu spills tina pot dipanaskeun sarta permeates hawa.

Kosima Weber Liu, ti Jerman, nganjang ka kota éta dina Oktober sareng kagum ku tea di dinya, khususna épék terapi na.

"Kuring ngan ukur nguping prosés nyieun tea sateuacanna, tapi kuring kedah ngalaman kumaha éta manggang tea nyalira," saur Liu.

Manehna boga pamahaman hadé tina prosés jeung ritual sabudeureun eta.

"Kuring ngarasa kuring geus ka tempat husus, mistis di Cina."

Kota Liubao geus dipikawanoh pikeun tea poék na, salila 1,500 taun, geus brew pikeun savor. Cai mibanda kaayaan idéal pikeun produksi tea, kalawan kasatimbangan asor, cahaya panonpoe, taneuh jeung hiji élévasi, ngeunaan 600 méter dpl, éta ampir alus teuing pikeun jadi bener.

Teh Liubao dianggap salah sahiji anu pangsaéna di nagara éta sareng dilayanan pikeun ngahormatan Kaisar Jiaqing nalika Dinasti Qing (1644-1911).

Éta ogé dianggo salaku ubar herbal pikeun ngalawan kaayaan panas sareng beueus nalika urang Cina hijrah ka Asia Tenggara dina ahir abad ka-19.

Teh Liubao tiasa diproduksi ti musim semi dugi ka usum gugur. Sanajan daun ti mimiti musim semi dianggap paling lembut sahingga kualitas luhur, aranjeunna mawa rasa unik nalika dipanén di ahir usum gugur.

Otoritas lokal parantos ngembangkeun tea sareng pariwisata terpadu salami mangtaun-taun.

"Kalayan langkung seueur wisatawan, 'agritainment' anu ngagabungkeun akomodasi, pertanian sareng pangalaman metik teh parantos angkat," saur Cao Zhang, sekretaris Partai kota Liubao.

Di désa Dazhong, tenggara Liubao, Liang Shuiyue, sacara harfiah, ngaraosan mangpaat wisata désa.

Manehna ngajalankeun homestay nu brings dina panghasilan ajeg pikeun kulawargana.

Panghasilan koléktif di Dazhong ngahontal 88,300 yuan ($13,810) taun ka tukang, saatos warga satempat didorong pikeun ngembangkeun kebon tea dina program anu ngahijikeun bisnis, pangawasan koperasi sareng rumah tangga désa.

Dazhong nampi 150,000 sémah salami Festival Musim Semi taun ieu sareng désa mangrupikeun bagian tina sabuk révitalisasi désa anu diusahakeun ku otoritas Liubao.

Tujuanana nyaéta pikeun ngembangkeun hiji "jalan teh" has, homestays désa jeung taman green tea pikeun sightseeing, sarta nyieun tetempoan unik, kalawan desa mintonkeun ciri béda, nyebutkeun Cao.

Museum tea Liubao masihan sémah rasa komprehensif ngeunaan naon anu aub dina mawa inuman anu nyegerkeun kana cangkir hiji.

Khani Fariba sareng Ishtiaq Ahmed, pasangan ti Iran, kaget ku asmara anu aya hubunganana sareng tea nalika kunjungan ka musium.

Dina bagian mimiti abad ka-20, warga bakal masihan tea Liubao jeung uyah ka panganten awewe pikeun melambangkan sayang lila-langgeng, sakumaha tea asalna ti gunung jeung uyah asalna ti sagara.

Di désa Tangping caket dieu, ahli waris warisan budaya intangible, Wei Jiequn, 63, sareng putrina Shi Rufei, 34, parantos nempel kana téknik tradisional, kalebet ngagaringkeun, baking sareng fermentasi daun.

Aranjeunna ngajalankeun bengkel di kampung dimana wisatawan tiasa diajar ngeunaan budaya tea Liubao ku ngalaman prosés produksi tradisional.

Shi parantos janten pamimpin ngabantosan warga lokal ningkatkeun panghasilan ku cara ngadamel tea. Shi geus keukeuh kana innovating téknik nyieun teh tradisional jeung babagi pangalaman dirina kalawan rumah tangga désa lokal.

Ti 2017 nepi ka 2020, wewengkon perkebunan teh Liubao di county Cangwu ngaronjat tina 71,000 mu (4,733 héktar) jadi 92,500 mu, nurutkeun pamaréntah lokal. Produksi tea taunan naék tina 2,600 ton ka 4,180 ton dina periode tilu taun éta, kalayan nilai kaluaran langkung ti dua kali lipat tina 310 juta dugi ka 670 juta yuan.

Dina 2025, nilai kaluaran teh Liubao ti Wuzhou bakal ngahontal leuwih ti 50 milyar yuan, nyebutkeun Zhong Changzi, walikota Wuzhou.

"Dina dasar ieu, urang bakal terus maju ka nyieun industri 100 miliar yuan," nyebutkeun Zhong.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment