Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

2021 panalungtikan cybersecurity: Organisasi underestimate résiko serangan cyber

Logo Skybox Security (PRNewsfoto/Skybox Security)
Ditulis ku Dmytro Makarov

Ranté suplai sareng résiko pihak katilu mangrupikeun ancaman utama pikeun téknologi operasional

Nyitak Friendly, PDF & Email

Overconfidence foreshadows breaches hareup: 73% CIO sareng CISO "kacida yakin" aranjeunna moal ngalaman palanggaran OT dina taun payun

Cybersecurity masih mangrupa afterthought: Asuransi siber dianggap solusi anu cukup ku 40%

Pajeulitna nambahan résiko: 78% responden ditantang ku pajeulitna multivendor

Hiji studi panalungtikan anyar ku Skybox Kaamanan mendakan yén 83% organisasi ngalaman ngalanggar kaamanan siber téknologi operasional (OT) dina 36 bulan sateuacana. Panaliti ogé mendakan yén organisasi nganggap rendah résiko serangan siber, kalayan 73% CIO sareng CISO "yakin pisan" organisasina moal ngalaman pelanggaran OT dina taun payun.


"Henteu ngan ukur perusahaan ngandelkeun OT, masarakat umumna ngandelkeun téknologi ieu pikeun jasa penting kalebet énergi sareng cai. Hanjakalna, para penjahat cyber sadayana sadar yén kaamanan infrastruktur kritis umumna lemah. Hasilna, aktor ancaman yakin serangan ransomware dina OT kamungkinan pisan mayar, ”saur CEO Skybox Security sareng Pendiri Gidi Cohen. "Sapertos anu jahat mekar dina karep, serangan ransomware bakal teras-terasan ngamangpaatkeun kerentanan OT salami teu aya tindakan."

Panalungtikan anyar, Téknologi operasional résiko cybersecurity nyata underestimated, unearths perang uphill yén kaamanan OT nyanghareupan - diwangun ku pajeulitna jaringan, silo fungsional, resiko ranté suplai, sarta pilihan remediation kerentanan kawates. Aktor ancaman ngamangpaatkeun kalemahan OT ieu ku cara anu henteu ngan ukur ngabahayakeun perusahaan individu - tapi ngancam kaséhatan masarakat, kasalametan, sareng ékonomi. 

Takeaways konci tina ulikan 2021 kalebet:

  • Organisasi underestimate résiko serangan cyber
    Lima puluh genep persén sadaya responden éta "kacida yakin" organisasi maranéhna moal ngalaman hiji breach OT dina taun hareup. Tapi, 83% ogé nyarios yén aranjeunna ngagaduhan sahenteuna hiji ngalanggar kaamanan OT dina 36 bulan sateuacana. Sanaos kritisitas fasilitas ieu, prakték kaamanan di tempatna sering lemah atanapi henteu aya.
  • CISO megatkeun sambungan antara persepsi jeung kanyataan
    Tujuh puluh tilu persén CIO sareng CISO yakin pisan yén sistem kaamanan OT na moal dilanggar dina taun payun. Dibandingkeun ngan ukur 37% tina manajer pabrik, anu gaduh pangalaman langkung langsung sareng repercussion tina serangan. Nalika sawaréh nolak percanten yén sistem OTna rentan, anu sanés nyebatkeun yén ngalanggar salajengna caket.
  • Matuh teu sarua kaamanan
    Nepi ka ayeuna, standar patuh kabuktosan henteu cekap pikeun nyegah insiden kaamanan. Ngajaga patuh kana peraturan sareng syarat mangrupikeun perhatian anu paling umum pikeun sadaya réspondén. Syarat patuh pangaturan bakal terus ningkat dina serangan anyar dina infrastruktur kritis.
  • Pajeulitna ningkatkeun résiko kaamanan
    Tujuh puluh dalapan persén ceuk pajeulitna alatan téknologi multivendor mangrupakeun tantangan dina securing lingkungan OT maranéhanana. Salaku tambahan, 39% tina sadaya réspondén nyarios yén halangan luhur pikeun ningkatkeun program kaamanan nyaéta kaputusan dilakukeun dina unit bisnis individu tanpa pangawasan pusat.
  • Asuransi tanggung jawab cyber dianggap cekap ku sababaraha
    Tilu puluh opat persén réspondén nyarios yén asuransi tanggung jawab cyber dianggap solusi anu cekap. Sanajan kitu, asuransi liability cyber teu nutupan ongkosna mahal "bisnis leungit" anu hasil tina serangan ransomware, nu mangrupakeun salah sahiji luhur tilu perhatian responden survéy.
  • Paparan sareng analisa jalur mangrupikeun prioritas cybersecurity luhur
    Opat puluh lima persén CISO sareng CIO nyatakeun henteu mampuh ngalaksanakeun analisa jalur di lingkungan pikeun ngartos paparan anu saleresna mangrupikeun salah sahiji tina tilu masalah kaamanan anu paling luhur. Salajengna, CISOs sareng CIOs nyarioskeun arsitéktur anu disjointed dina lingkungan OT sareng IT (48%) sareng konvergénsi téknologi IT (40%) mangrupikeun dua tina tilu résiko kaamanan anu paling luhur.
  • Silo fungsional ngakibatkeun jurang prosés sareng pajeulitna téknologi
    CIOs, CISOs, Arsiték, Insinyur, sareng Manajer Pabrik sadayana daptar silo fungsional diantara tantangan utama dina ngamankeun infrastruktur OT. Ngatur kaamanan OT nyaéta olahraga tim. Lamun anggota tim anu ngagunakeun playbooks béda, aranjeunna saperti teu mirip meunang babarengan.
  • Ranté suplai sareng résiko pihak katilu mangrupikeun ancaman utama
    Opat puluh persén réspondén nyarios yén ranté suplai / aksés pihak katilu kana jaringan mangrupikeun salah sahiji tilu résiko kaamanan pangluhurna. Acan, ngan 46% ceuk organisasi maranéhanana salaku kawijakan aksés pihak katilu nu dilarapkeun ka OT.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Leave a Comment