Lufthansa Grup repays duit hutang ka pamaréntah Jerman

Lufthansa Grup repays duit hutang ka pamaréntah Jerman.

  • Sadaya pinjaman Jerman sareng Partisipasi Silent, kalebet bunga, ayeuna parantos dibayar masing-masing ditungtungan. 
  • Dina kaayaan ieu, ESF geus ngalakonan pikeun ngajual stake na di Deutsche Lufthansa AG jumlahna kira-kira. 14 persén ibukota saham ku Oktober 2023 paling anyar.
  • Paket pamaréntahan Jérman asalna nyayogikeun ukuran sareng pinjaman jumlahna dugi ka 9 milyar euro, dimana perusahaan parantos ngirangan jumlahna sakitar 3.8 milyar euro.

Dinten Jumaah, Deutsche Lufthansa AG mayar atanapi ngabatalkeun sadaya dana Stabilisasi pamaréntahan sésana ti Républik Féderal Jérman. Pamayaran deui dilakukeun langkung awal tibatan anu direncanakeun. Hal ieu dimungkinkeun utamina ku naékna paménta pikeun perjalanan udara, réstrukturisasi gancang sareng transformasi Grup Lufthansa sareng kapercayaan pasar modal di perusahaan.

Ieu ngandung harti yén isuk ieu, Partisipasi Jempé II Dana Stabilisasi Ékonomi Républik Féderal Jérman (ESF) sajumlah 1 milyar euro parantos dibayar deui. Saatos perusahaan parantos mayar deui Partisipasi Silent I dina Oktober, anu ngan ukur 1.5 milyar euro ditarik, bagian anu henteu dianggo sareng sésana ayeuna parantos ditungtungan ogé. Pébruari kamari, perusahaan parantos mayar pinjaman KfW 1 milyar euro langkung awal ti anu disangka. Ieu ngandung harti yén sakabéh gajian Jerman sarta Partisipasi Jempé, kaasup bunga, ayeuna geus repaid mungguh terminated. Dina kaayaan ieu, ESF parantos ngalaksanakeun pikeun ngajual sahamna Deutsche Lufthansa AG jumlahna kira-kira. 14 persén ibukota saham ku Oktober 2023 paling anyar.

Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG, nyebutkeun:

"Atas nama sadaya karyawan Lufthansa, kuring hoyong hatur nuhun ka pamaréntah Jerman sareng pembayar pajak Jerman. Dina krisis finansial anu paling serius dina sajarah perusahaan urang, aranjeunna parantos masihan kami sudut pandang pikeun masa depan. Ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngahemat langkung ti 100,000 padamelan. Kami reueus yén kami tiasa nedunan jangji kami langkung awal ti anu disangka sareng mayar bantosan kauangan Jerman. Abdi hoyong hatur karyawan urang pikeun komitmen hébat maranéhanana sarta hususna konsumén urang anu tetep satia ka kami dina jaman nangtang ieu. Lufthansa tiasa ngandelkeun Jérman sareng Jérman tiasa diandelkeun Lufthansa. Loba tantangan tetep. Ambisi kami nyaéta pikeun nguatkeun posisi kami di antara grup maskapai anu unggul di dunya. Pikeun tujuan ieu, urang bakal terus-terusan neraskeun restrukturisasi sareng transformasi perusahaan.

Remco Steenbergen, CFO tina Deutsche Lufthansa AG, Nyebutkeun:

"Luhureun sadaya, abdi hoyong hatur nuhun investor urang pikeun kapercayaan maranéhanana di parusahaan urang. Tanpa aranjeunna jalan kaluar gancang ti Partisipasi Silent moal mungkin. Kapercayaan ieu mangrupikeun kawajiban pikeun urang pikeun terus-terusan neraskeun jalan anu parantos kami lakukeun pikeun nyusun deui sareng ngarobih Grup. Kami nekad pikeun langkung nguatkeun neraca kami, ningkatkeun kauntungan kami sareng ngahasilkeun pulangan modal anu pikaresepeun. Target kauangan urang anu diterbitkeun dina Juni nunjukkeun ieu jelas pisan. Kami yakin yén kami bakal nyiptakeun nilai sustainable pikeun pemegang saham kami.

Dina Juni 2020, para pemegang saham tina Deutsche Lufthansa AG ngabersihkeun jalan pikeun ukuran Stabilisasi Dana Stabilisasi Ékonomi (ESF) Républik Féderal Jérman. Paket pamaréntahan Jérman asalna nyayogikeun ukuran sareng pinjaman jumlahna dugi ka 9 milyar euro, dimana perusahaan parantos ngirangan jumlahna sakitar 3.8 milyar euro. Ieu kalebet sakitar 306 juta euro dimana ESF ngawangun sahamna di Deutsche Lufthansa AG.

Pikeun ngabiayaan deui kawajiban anu aya sareng pakét Stabilisasi pamaréntahan, perusahaan parantos nyandak sababaraha ukuran pembiayaan hutang sareng ekuitas saprak usum gugur 2020. Dina ngalakukeunana, éta nguntungkeun tina kapercayaan pasar finansial anu terus ningkat dina prospek masa depan Lufthansa Grup.

Dina Nopémber 2020, perusahaan ngadamel "comeback" di pasar modal kalayan beungkeut anu tiasa dirobih kalayan jumlah total 600 juta euro sareng beungkeut perusahaan 1 milyar euro. Dina Pébruari 2021, Deutsche Lufthansa AG deui suksés ngaluarkeun obligasi pikeun 1.6 milyar euro. Penempatan beungkeut anu sanés dituturkeun dina Juli 2021 dina jumlah 1 milyar euro. Dina Oktober 2021, perusahaan suksés ngalengkepan paningkatan modal. The proceeds kotor tina kanaékan ibukota amounted ka 2.2 miliar euro. Tungtungna, dina 9 Nopémber 2021, éta Lufthansa Grup éta deui suksés aktip dina pasar finansial sarta ngaluarkeun beungkeut dina jumlah 1.5 milyar euro.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.