Pos Tamu

6 Cara Gampang Tetep Aman Online - UnMask Nov

Serikat penerbangan AS munggaran pikeun ngaluncurkeun fitur 'Map Search' online
Ditulis ku jelema nu nyunting

Internét mangrupikeun alat anu luar biasa anu parantos ngarobih cara urang ngalakukeun bisnis, komunikasi sareng réréncangan sareng kulawarga, milarian inpormasi ngeunaan sagala rupa topik, ku kituna, janten bagian utama dina kahirupan urang sapopoé. Numutkeun perkiraan, ayeuna aya langkung ti dua milyar jalma anu nganggo internét di sakuliah dunya, sareng ampir satengah penduduk di nagara maju sapertos Australia, Kanada, sareng Selandia Baru parantos online. Éta loba jalma!

Nyitak Friendly, PDF & Email

Tapi, salah sahiji efek samping ieu nyaéta tiasa sesah ngajaga diri nalika anjeun online. Dina tulisan ieu, urang bakal ngabahas genep cara anu gampang pikeun jalma-jalma tetep aman nalika aranjeunna surfing di internet!

Anggo VPN Nalika Anjeun Online

VPN ngamungkinkeun anjeun pikeun énkripsi lalu lintas internét anjeun sareng tetep anonim nalika surfing wéb. Jaringan pribadi virtual mangrupikeun torowongan anu aman antara dua lokasi anu béda dina internét, anu ngamungkinkeun para pangguna ngabuka blokir eusi anu diwatesan ku geo ku muncul saolah-olah aya di nagara sanés. Ku ngagunakeun jasa VPN, anjeun tiasa nyumputkeun lokasi anjeun sacara efektif sareng ngajaga kagiatan online anjeun tina panon pihak katilu sapertos ISP atanapi peretas. Nalika dihubungkeun ngaliwatan pangladén umum anu sanés tanpa panyalindungan énkripsi, kumaha waé, sadaya anu tiasa ditingali ku panyerang nyaéta pesen énkripsi anu dikirim bolak-balik antara diri anjeun sareng situs wéb anu anjeun cobian aksés via server proxy anu aya di sabudeureun. dunya-sanes saha eta situs web sabenerna milik! Janten, kalayan jinis mékanisme kaamanan ieu, anjeun tiasa yakin yén inpormasi pribadi anjeun bakal tetep dijagi.

Paké Dua-Lengkah auténtikasi

Contona, upami anjeun gaduh akun Gmail sareng akun Facebook anu dihubungkeun sareng alamat email anu sami, nalika anjeun asup kana halaman Akun Google, anjeun bakal janten pilihan pikeun log in kalayan ngan hiji klik dina telepon anjeun pikeun duanana jasa. Sanajan kitu, teu kawas recovery sandi, nu ngan ngagunakeun patarosan auténtikasi basajan, auténtikasi dua-hambalan merlukeun anjeun ngasupkeun nomer telepon Anjeun. Lajeng, nalika logging kana éta jasa husus kalawan ngan hiji klik, ramatloka bakal ngirim kode ngaliwatan SMS langsung ka ponsel anjeun. Sakali anjeun tiasa nampi pesen ieu sareng ketik dina formulirna dina Kaca akun Google, anjeun tiasa login tanpa masalah.

Ieu ngan conto kumaha auténtikasi dua-hambalan dianggo pikeun rekening média sosial saprak unggal platform online boga cara béda ngagunakeun ukuran kaamanan tambahan ieu; kumaha oge, aranjeunna sadayana nuturkeun konsép anu sarua sakumaha ditétélakeun di luhur dimana aya duanana ukuran kaamanan basajan tur canggih nempatkeun babarengan nu mantuan ngajaga informasi pribadi ditangtayungan tina cybercriminals anu ngagunakeun malware atawa maok sandi ngaliwatan usaha phishing.

Tetep Bersih tina situs web anu curiga

Situs web anu curiga kedah dihindari sabab ngandung eusi ngabahayakeun atanapi malware anu tiasa ngabahayakeun komputer upami anjeun nganjang ka situs ieu. Conto situs web anu curiga kalebet toko online kalayan harga "teuing saé janten leres" sareng iklan pikeun produk sapertos solusi leungitna beurat anu ngajanjikeun hasil anu luar biasa tanpa latihan atanapi diet anu diperyogikeun. Paling sering, hiji-hijina cara pikeun nangtukeun naha ramatloka a aman ku mariksa URL na; naon waé anu tiasa ngabahayakeun idéntitas anjeun sareng nginféksi komputer anjeun ku parangkat lunak jahat (malware). Halaman wéb anu curiga ogé tiasa alihan pangguna tina tujuan anu dituju ku iklan anu ngandung tautan anu nuju ka halaman anu teu aman, janten penting pikeun pariksa bar alamat sateuacan ngaklik iklan naon waé.

Pikeun ngajagi idéntitas anjeun sareng ngajaga kaamanan komputer anjeun, langkung saé henteu nganjang ka situs wéb anu berpotensi nempatkeun anjeun résiko tina malware atanapi kagiatan curiga anu sanés. Hiji-hijina jalan pikeun mastikeun kasalametan online nyaéta ku mariksa URL situs wéb (atanapi alamat wéb); Upami teu kitu, pamaké bisa jadi dialihkeun jauh ti tujuan maranéhanana ngaliwatan Iklan ngandung tumbu ngarah ka kaca unsafe. Éta ogé prakték anu saé pikeun henteu ngaklik iklan sabab ieu tiasa nyababkeun pangguna langsung ka situs wéb anu bahaya anu tiasa nginféksi alat anjeun ku parangkat lunak ngabahayakeun sapertos virus sareng spyware.

Waspada naon anu anjeun pasang online

Pastikeun anjeun terang naon anu anjeun pasang dina internét. Ieu tiasa ngabahayakeun sabab teu tiasa dipupus atanapi dicandak deui upami aya anu dugi ka alam maya. Bakal salamina hirup aya online pikeun saha ningali iraha wae dina mangsa nu bakal datang. Janten, sateuacan ngadamel postingan ngeunaan naon waé anu tiasa mangaruhan privasi atanapi kasalametan batur, pikirkeun kumaha ieu tiasa mangaruhan aranjeunna jangka panjang upami aranjeunna ningali postingan anjeun di jalan sareng kesel sareng anjeun dina sababaraha taun ka pengker. Anjeun moal terang saha anu tiasa maca naon anu anjeun tulis! 

Urang sadayana gaduh kawajiban pikeun ngajaga silih aman, janten urang kedah tetep tanggung jawab nalika nganggo platform média sosial sapertos Facebook, Twitter, jsb… Alhamdulillah teu aya anu ditulis permanén, tapi internét salamina!

Pikir Dua kali Sateuacan Ngagunakeun Wi-Fi Umum

Wi-Fi umum bahaya pisan sareng nyababkeun seueur résiko kaamanan. Nalika nyambung ka jaringan umum, data anjeun tiasa kakeunaan ku sababaraha cara.

Salaku conto, nalika nganggo sambungan nirkabel anu teu aman, anjeun résiko gaduh batur nuturkeun jinis situs web anu anjeun kunjungi, anu tiasa ngabahayakeun privasi anjeun atanapi ngajantenkeun aranjeunna nyegat inpormasi sénsitip sapertos nomer kartu kiridit anu henteu énkripsi. Jaringan umum ogé rentan ka serangan ti peretas anu tiasa ngabajak akun pangguna anu teu salah atanapi nyebarkeun malware ngalangkungan kit eksploitasi browser. Salaku tambahan, upami teu aya kecap konci dina hotspot Wi-Fi anu dibagikeun, jalma-jalma moal terang naha aranjeunna nyambung ka jaringan anu leres. Ieu hartosna aranjeunna tiasa ngabagi inpormasi sénsitip ka batur anu teras tiasa ningali data éta, anu goréng pikeun anu aya dina sambungan umum sapertos di bandara, warung kopi, atanapi hotél.

Jalankeun Cék Latar dina Diri Anjeun

Pamariksaan latar tukang mangrupikeun kasimpulan inpormasi anu dikumpulkeun tina rékaman umum. Laporan ieu biasana kalebet riwayat kriminal, kontak, sareng anggota kulawarga, ogé detil sanésna anu tiasa mangaruhan kasalametan kahirupan pribadi anjeun. Ngajalankeun a cék latar dina diri anjeun Bisa jadi hiji cara incredibly mangpaat pikeun ngumpulkeun wawasan ngeunaan tapak suku digital anjeun sarta pastikeun aya euweuh patarosan unanswered, tungtung leupas, atawa malah ngaidentipikasi sagala informasi pribadi berpotensi teu dihoyongkeun dina internét.

Nalika anjeun ngajalankeun cek latar dina diri anjeun, penting pikeun uih deui sajauh-gancang. Ieu bakal ngidinan pikeun nempo paling komprehensif ngeunaan kaliwat anjeun sarta nyegah sagala informasi berpotensi ngaruksak tina surfacing engké on handap jalan anu bisa ngabalukarkeun masalah jeung kasempetan hareup kawas meunang hiji apartemen, pakasaban, atawa malah ngamimitian hubungan anyar.

kacindekan

Di dunya ayeuna, internét mangrupikeun bagian tina kahirupan sapopoe pikeun seueur jalma. Sanajan kitu, bari eta nyadiakeun kauntungan sarta conveniences countless ka pamaké, aya ogé resiko anu datangna kalawan ngagunakeun jasa online.

Sababaraha ancaman anu paling umum kalebet virus, malware, sareng panipuan phishing. Peretas ogé tiasa ngabahayakeun pangguna ku cara ngabobol alatna tanpa idin atanapi maok inpormasi pribadi sapertos kecap akses sareng nomer kartu kiridit. Euweuh urusan naon eusi nu Anjeun keur pilari online, éta krusial mun sadar resiko ieu teu dampak pangalaman online Anjeun sorangan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment