Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan raramean Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi wartos jelema tanggung jawab kasalametan Spanyol Breaking News piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK

118% divaksinasi Gibraltar ngabatalkeun Natal kusabab spike COVID-19 anyar

118% divaksinasi Gibraltar ngabatalkeun Natal kusabab spike COVID-19 anyar.
118% divaksinasi Gibraltar ngabatalkeun Natal kusabab spike COVID-19 anyar.
Ditulis ku Harry Johnson

Langkung ti 118% populasi Gibraltar divaksinasi pinuh ngalawan Covid-19, kalayan angka ieu manjang langkung ti 100% kusabab dosis anu dipasihkeun ka Spanyol anu meuntas wates pikeun damel atanapi nganjang ka daérah unggal dinten.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Sakabéh populasi sawawa Gibraltar parantos divaksinasi pinuh saprak Maret 2021.
  • Masker masih diperyogikeun di toko sareng angkutan umum di Gibraltar.
  • Kitu ogé nagara-nagara anu divaksinasi ogé parantos ngalaporkeun lonjakan dina inféksi Covid-19 anyar-anyar ieu.

Pajabat pamaréntahan Gibraltar ngumumkeun yén sadaya pesta Natal resmi, resepsi resmi sareng rapat anu sami parantos dibatalkeun.

Masarakat umum ogé disarankan pisan pikeun nyingkahan acara sosial sareng pesta pikeun opat minggu ka hareup. Pikeun sakabéh kagiatan grup, spasi outdoor dianjurkeun leuwih indoor, noel jeung nangkeup teu dianjurkeun, sarta maké topéng dianjurkeun.

Sakabeh populasi Gibraltar anu layak divaksinasi, tapi di tengah lonjakan kasus COVID-19, Gibraltar pajabat teu nyandak kasempetan jeung acara massa Natal.

"Peningkatan drastis dina jumlah jalma anu nguji positip pikeun COVID-19 dina dinten-dinten ayeuna mangrupikeun panginget anu jelas yén virus éta masih kaprah pisan di komunitas urang sareng yén éta mangrupikeun tanggung jawab urang sadayana pikeun nyandak unggal pancegahan anu lumayan pikeun ngajagaan diri urang sorangan. urang anu dipikacinta, ”saur Menteri Kaséhatan Samantha Sacramento. 

Gibraltar, Téritori peuntas laut Britania leutik babagi wates darat jeung Spanyol, parantos ningali rata-rata 56 kasus COVID-19 per dinten salami tujuh dinten ka pengker, naék tina kirang ti 10 per dinten dina bulan Séptémber. Paningkatan kasus, anu dijelaskeun ku pamaréntah salaku 'eksponensial,' asalna sanaos Gibraltar ngagaduhan tingkat vaksinasi pangluhurna di dunya.

Langkung ti 118% tina populasi Gibraltar divaksinasi pinuh ngalawan COVID-19, kalayan angka ieu manjang langkung ti 100% kusabab dosis anu dipasihkeun ka Spanyol anu meuntas wates pikeun damel atanapi nganjang ka daérah unggal dinten. Sakabéh populasi sawawa Gibraltar parantos divaksinasi sapinuhna ti saprak Maret, sareng masker masih diperyogikeun di toko sareng angkutan umum. 

Gibraltar ayeuna ngokolakeun dosis booster ka langkung ti 40an, padamel kasehatan, sareng 'grup rentan' sanésna, sareng masihan vaksin ka murangkalih umur antara lima sareng 12.

Kitu ogé nagara-nagara anu divaksinasi ogé parantos ngalaporkeun lonjakan dina inféksi COVID-19 anyar-anyar ieu.

Di Singapura, dimana 94% tina populasi anu layak parantos diinokulasi, kasus sareng maotna ningkat pikeun ngarékam tingkat luhur dina ahir Oktober, sareng ti saprak éta rada suda.

Di Irlandia, dimana sakitar 92% tina populasi sawawa divaksinasi pinuh, kasus COVID-19 sareng maotna tina virus sakitar dua kali saprak Agustus.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment

3 Komentar