Asosiasi News Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan redaksi Berita Pamaréntah wartos Ngawangun deui Spanyol Breaking News piknik trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Naha Pamilihan UNWTO Kudu Janten Perhatian Urgent pikeun PBB sareng Kapala Nagara?

Nyitak Friendly, PDF & Email

Muga-muga sanés pariwisata anu nganteurkeun kudeta kana sistem PBB!
Pariwisata téh museur kana gambar ieu pikeun dua alesan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Coup de grace kana sistem PBB

  • Pandemik parantos ngaleuleuskeun sistem PBB, langkung milih mecenghulna kawijakan utamina, upami henteu ngan, berorientasi nasional.
  • Organisasi Perdagangan Dunia, nyanghareupan pamenta India sareng Afrika Kidul pikeun ngaliberalisasikeun produksi vaksin, henteu tiasa ngalakukeun nanaon ngeunaan éta sanaos dukungan anu ageung tina mayoritas anggotana, kusabab pendekatan konsensualna.
  • Organisasi Kaséhatan Dunia parantos janten sasaran kritik sareng serangan, anu akarna tiasa disusud deui kana masalah politik internal sababaraha anggotana.

Telepon pikeun vaksinasi massal di nagara-nagara berpendapatan rendah parantos dugi ka ceuli pireu. Angka anu nunjukkeun yén lima atanapi sapuluh nagara parantos divaksinasi 75 atanapi 80% tina populasina, tetep stabil salami sababaraha bulan sanaos sering diingetkeun salaku henteu ditarima ku Sekretaris Jenderal na.

Kiwari, inohong ieu geus robah, ogé alatan kamajuan di sababaraha nagara-populasi luhur, tapi kaayaan Afrika tetep pisan pikahariwangeun, sakumaha Diréktur organisasi pikeun Afrika nembe recalled.

Banding Sekretaris Jenderal PBB henteu langkung saé.

Di sisi anu sanés, deklarasi kelompok nagara-nagara anu paling beunghar sareng / atanapi paling industri dina rapat périodikna parantos dirékam, anu ngan ukur optimis anu tiasa ditaksir salaku attentive kana masalah nagara-nagara anu kawilang kirang berkembang.

Sajauh ngeunaan pandémik, ieu sigana langkung milih munculna varian anyar virus.

Hasil anu kawates pisan tina COP26 mangrupikeun indikasi sanés tina momen anu henteu nguntungkeun pikeun hirup babarengan internasional.

Tapi, aya seueur alesan geopolitik pikeun nguatkeun hubungan internasional. Éta kalebet perdagangan, migrasi, stabilitas régional, sareng ékonomi dunya, anu parantos kapangaruhan, sanaos sacara géografis sareng séktor henteu rata, ku pandémik.

Pariwisata téh museur kana gambar ieu pikeun dua alesan.

Anu kahiji nyaéta kontribusina kana GNP dunya. Sateuacan pandémik, sakitar sakitar 10%, sareng ayeuna parantos dikirangan janten 5%, kalayan dampak henteu langsung kana konsumsi sareng séktor tersiér. Pamulihanna aya dina agenda ékonomi sadaya nagara, tapi pikeun sababaraha nagara, éta penting pisan, sabab ékonomina ampir gumantung kana mono, kalayan kontribusi kana GNP na dugi ka 30%.

Hal ieu ngajantenkeun pentingna yén organisasi dunyana kuat sareng sénsitip kana rupa-rupa masalah anu dipidangkeun ku industri ieu gumantung kana karakteristik nagara. Gampang nyarankeun ka nagara-nagara sapertos Rusia atanapi Amérika Serikat, atanapi bahkan tujuan wisata utama Éropa, pikeun ngadukung pariwisata domestik, tapi bakal pikaseurieun mikir yén ukuran sapertos kitu tiasa ngalayanan nagara sapertos Seychelles, Saint Lucia, atanapi Fiji.

Tapi dina waktos ayeuna, pariwisata ogé tiasa janten faktor penting pikeun stabilitas sistem PBB kusabab kaayaan - Majelis Umum UNWTO anu bakal datang, Organisasi Pariwisata Dunia.

Dina agendana nyaéta pengangkatan Sekretaris Jenderal pikeun opat taun ka hareup.

Dina Déwan Eksekutif kontroversial, dua Sekjen saméméhna geus ngaku geus dimanipulasi pikeun ngaleungitkeun kompetisi pikeun kampanye.

Usul Déwan Eksekutif pikeun ngangkat deui Zurab Pololikashvili kedah disahkeun ku 2/3 Amérika Anggota anu hadir dina Konperénsi Umum.

Sarat ieu asalna tina aturan, diadegkeun dina 1978 di Buenos Aires, anu netepkeun dua kaayaan pikeun pamilihan Sekretaris Jenderal ku mayoritas mumpuni sareng kartu suara rahasia.

Dua aturan anu kontekstual. Upama nu saurang ditaroskeun, taya alesan pikeun nganggap yén nu séjénna leuwih luhur pangkatna jeung teu bisa ditaroskeun.

Ieu nunjukkeun ngabela sareng ngahormatan aranjeunna salaku jaminan karapihan kagiatan anu paling penting pikeun organisasi PBB. Nanging, propaganda subliminal parantos nampilkeun dina situs wéb organisasi yén pamilihan éta ngan ukur ratifikasi, sareng dina rapat konperénsi salajengna, éta ngingetkeun yén éta bakal janten tradisi pikeun henteu nganggo kartu suara rahasia kecuali hiji nagara henteu ngalaan diri ka menta eta.

Ogé, nada ngancam anu henteu ngancam dimana kaayaan kurangna kontrol organisasi dina acara non-ratifikasi dijelaskeun tiasa nyababkeun kabingungan dina pamaca anu henteu naif.

Naha sanés pikeun jalma anu badé angkat tina aturan anu tos aya pikeun nyandak tanggung jawab sareng mukakeun payuneun ku nyuhunkeun aklamasi? 

Ieu bakal merlukeun hiji Presiden Konférénsi sadia, jadi geus gampang pikeun Sekretariat pikeun ngelingan tradisi forgetting yén aya ogé sababaraha aspék nebulous ditarikna candidatures, nu ka hiji anu nulis, urut pajabat UNESCO disebut nginget nu ogé nebulous. ditarikna hiji-hijina pencalonan Amérika Latin dina pamilihan UNESCO 2017.

Debat Panitia Advokasi WTN

Pencalonan anu disarankeun ku Dewan Eksekutif ayeuna janten topik debat, diayakeun ku Komite Advokasi Jaringan Pariwisata Dunia (WTN), anu kuring hadir.

Éta perdebatan anu saimbang pisan, dimana kabutuhan pamilihan Sekretaris Jenderal UNWTO pikeun mastikeun transparansi sareng kasatiaan kana prinsip anu ngabeungkeut sadayana PNS PBB.

Ieu kedah meryogikeun klarifikasi ngeunaan pernyataan ahir anu pikahariwangeun (item 48-50) tina Laporan Tahunan Patugas Etika, lampiran 1 kana Laporan Sumber Daya Manusia, sareng kumaha kampanye pamilihan anu sah tina calon anu disarankeun dilaksanakeun, anu mana waé anu kedah diperhatoskeun. ditarik ka bias mungkin dina program kunjungan resmina, khususna salami 2019, masalah dimana nagara anggota anu dipohokeun ku UNWTO sigana sénsitip.

Salah sahiji masalah anu tiasa mangaruhan hasil pamilih nyaéta mutuskeun (naha éta dina kakawasaanana?) yén saatos Maroko ngumumkeun yén henteu tiasa janten tuan rumah konperénsi kusabab pandémik (minimal di Marrakech, kedah dijelaskeun) , Sami bakal dilaksanakeun di Madrid, ignoring tawaran Kénya, nu ti sudut pandang organisasi teu nampilkeun masalah jeung ti wabah aya dina kaayaan leuwih hadé ti Madrid.

Aya jalma anu nganggap yén ieu ni'mat calon dianjurkeun, tapi ieu moal jadi kasus lamun dua kaayaan anu patepung, salah sahiji kompetensi Konférénsi Umum: narima yén sési swasta nu Sekretaris Jéndral kapilih bisa jadi hibrid. face-to-face – maya, ngajamin rasiah sora, jeung kompetensi séjénna nagara anggota.

Pamilihan anu kontroversial henteu ngan ukur tiasa ngancurkeun UNWTO tapi ogé nganteurkeun kudeta kana sistem PBB.

Ieu mah urusan para Mentri Pariwisata komo kurang pikeun duta-duta nagara nu diwakilan di Madrid, tapi keur nu nyekel kakawasaan eksekutif.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Galiléo Violini

Leave a Comment