Kronis Low Balik Nyeri: Kahiji Anyar Virtual Reality Treatment

EaseVRx mangrupakeun alat médis resép-pamakéan kalawan eusi software preloaded dina platform hardware proprietary nu delivers latihan manajemén nyeri dumasar kana kaahlian behavioral kognitif jeung métode behavioral séjén. Ngagunakeun sistem kanyataanana maya (VR) immersive nu delivers eusi VR bari incorporating atikan nyeri biopsychosocial, latihan engapan diaphragmatic, latihan mindfulness, latihan rélaxasi-réspon jeung kaulinan fungsi eksekutif.

Eusi parangkat lunak EaseVRx ngandung program basis VR dalapan minggu anu ngabantosan jalma ngirangan parah gejala sareng dampak nyerina. Jalma jeung nyeri deui low kronis nuturkeun klinis disahkeun, program dumasar-bukti pikeun ngembangkeun kaahlian coping bari ogé nyieun anyar, kabiasaan mantuan nu bisa ngurangan inténsitas nyeri jeung gangguan nyeri.

"Persetujuan FDA dinten ieu nandaan dinten anu monumental pikeun AppliedVR, pikeun séktor terapi immersive sareng, anu paling penting, pikeun jalma-jalma anu ngalaman nyeri deui kronis handap," saur Matthew Stoudt, pangadeg sareng CEO AppliedVR. "Nyeri tonggong kronis kronis tiasa janten masalah anu ngalemahkeun sareng mahal pisan, tapi ayeuna urang salangkah langkung caket pikeun ngahontal tujuan urang pikeun ngajantenkeun terapi immersive standar perawatan nyeri."

Pangiriman FDA AppliedVR dirojong ku dua percobaan anu dikontrol sacara acak (RCTs), ngevaluasi efektivitas program basis VR pikeun pengobatan diri nyeri kronis di bumi. Duanana studi menyimpulkan yén program perlakuan VR dumasar-kaahlian timer dikawasa éta henteu ngan cara meujeuhna tur scalable pikeun ngubaran nyeri kronis, éta ogé éféktif dina ngaronjatkeun kana sababaraha hasil nyeri kronis.

Ulikan munggaran, diterbitkeun dina JMIR Formative Research, dianalisis data ti jalma nalangsara ti kronis handap-balik atawa nyeri fibromyalgia leuwih hiji periode 21 poé. Pamilon ngagunakeun EaseVRx nyata ngurangan lima indikator nyeri konci - nu masing-masing patepung atawa ngaleuwihan bangbarung 30-persen pikeun meaningfulness klinis.

Dina RCT pivotal na diajar kasalametan sarta efficacy of EaseVRx leuwih hiji periode dalapan minggu, pamilon dina grup EaseVRx rata-rata dilaporkeun perbaikan penting dina pos-perlakuan, kaasup hiji réduksi 42% dina inténsitas nyeri; 49% réduksi dina gangguan aktivitas; 52% pangurangan gangguan saré; 56% réduksi dina gangguan mood; sarta 57% réduksi dina gangguan stress.

Data Dursasana sareng usability penting pikeun panyadia sareng pamayaran anu kedah ngevaluasi kamungkinan anggota / pasien bakal ngagunakeun terapi digital - khususna dina diri di luar setélan klinis. Dina ulikan pivotal, pamilon EaseVRx nunjukkeun papacangan anu luhur kalayan rata-rata parantosan 5.4 sesi per minggu sareng nunjukkeun kapuasan kalayan gampang dianggo dina Skala Usability System (meunteun alat anu langkung gampang dianggo tibatan ATM sareng jasa email anu luhur).

"Urang digawé tirelessly salila sababaraha taun katukang pikeun ngawangun hiji awak unmatched bukti klinis nu nunjukkeun kakuatan VR pikeun pengobatan nyeri, sarta teu bisa jadi leuwih thrilled pikeun ngahontal milestone penting ieu," ceuk Josh Sackman, AppliedVR co- pangadeg jeung presiden. "Tapi, misi kami henteu eureun ku persetujuan anu hiji ieu. Kami komitmen pikeun neraskeun panalungtikan anu ngesahkeun efficacy sareng biaya-efektivitas pikeun ngubaran nyeri kronis sareng indikasi anu sanés.

Nyeri tonggong low mangrupikeun salah sahiji kaayaan kronis anu paling umum anu disanghareupan ku jalma-jalma di sakuliah dunya sareng ngagambarkeun salah sahiji alesan utama naha jalma sono kana padamelan. Salaku tambahan, éta mangrupikeun masalah anu mahal pisan pikeun perusahaan asuransi sabab seueur anu ningali ngirangan biaya anu aya hubunganana sareng bedah tonggong. Panaliti anyar nunjukkeun yén, nalika digabungkeun sareng nyeri beuheung, nyeri deui handap ngarugikeun ampir $ 77 milyar pikeun asuransi swasta, $ 45 milyar pikeun asuransi umum, sareng $ 12 milyar dina biaya kaluar-saku pikeun pasien.

Nyeri kronis, langkung lega, mahal sareng nyumbang kana krisis kaséhatan sanés, kalebet wabah opioid. Panaliti Johns Hopkins saméméhna dina The Journal of Pain mendakan yén nyeri kronis sacara kumulatif tiasa ngarugikeun saluhur $ 635 milyar sataun - langkung seueur tina biaya taunan kanker, panyakit jantung sareng diabetes digabungkeun.

"Nyeri mindeng diolah ku pendekatan murni biomédis kalawan aspék konci nyeri ditinggalkeun untreated," ceuk Dr Beth Darnall, AppliedVR lulugu panaséhat elmu jeung élmuwan nyeri Stanford. "Panalitian kami nunjukkeun yén VR tiasa skala perawatan nyeri kronis 'sakabeh jalma' anu efektif anu tiasa dianggo ku jalma dina kanyamanan di bumi nyalira. Salaku pamimpin kategori terapi immersive, AppliedVR ayeuna diposisikan pangsaéna pikeun ngajalankeun peralihan paradigma nuju perawatan nyeri anu tiasa diaksés.

Saatos persetujuan FDA kahijina, AppliedVR ngarencanakeun pikeun neraskeun tés pikeun nunjukkeun efficacy klinis sareng efektivitas biaya ngagunakeun VR pikeun ngubaran nyeri, khususna ngalengkepan sababaraha studi ékonomi kaséhatan sareng hasil (HEOR) sareng pembayar komérsial. AppliedVR ogé ayeuna kolaborasi sareng Geisinger sareng Cleveland Clinic pikeun ngamajukeun uji klinis anu dibiayaan NIDA anu misah anu nguji VR salaku alat anu nyéépkeun opioid pikeun nyeri akut sareng kronis.

AppliedVR parantos dipercanten ku langkung ti 200 sistem kaséhatan unggulan di dunya. Téknologi ieu parantos dianggo ku sakitar 60,000 pasien dugi ka ayeuna dina ngokolakeun nyeri sareng program kabugaran.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ku redaktur

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.