Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema tanggung jawab kasalametan teknologi piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK

Jet tempur RAF F-35 Inggris nabrak Laut Tengah

Jet tempur RAF F-35 Inggris nabrak Laut Tengah.
Jet tempur RAF F-35 Inggris nabrak Laut Tengah.
Ditulis ku Harry Johnson

HMS Ratu Elizabeth - pamawa pesawat andalannya Inggris - ngagaduhan dalapan F-35 Inggris, sareng 10 F-35 Amérika. Nembé balik deui ka Éropa saatos nyéépkeun langkung ti tujuh bulan dina perjalanan perdana na ngalangkungan Laut Cina Kidul sareng ka daérah Indo-Pasifik.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pesawat tempur F-35 Angkatan Udara Inggris nabrak Laut Tengah dinten ayeuna.
  • pilot ieu aman rescued tur balik ka pamawa pesawat.
  • Baheula dina bulan Nopémber, Inggris ngirimkeun tilu pejuang siluman F-35, kalayan biaya masing-masing £100 juta ($135 juta).

British Kamentrian Pertahanan (MoD) ngaluarkeun pernyataan, ngumumkeun yén Royal Air Force (RAF) F-35 pesawat tempur nabrak kana Laut Tengah kiwari. Pilot jet éta parantos aman kaluar tina pesawat sateuacan kacilakaan.

Pilot éta aman disalametkeun sareng dipulangkeun ka pamawa pesawat sareng panalungtikan parantos diluncurkeun kana kajadian éta.

Dumasar kana MoD pernyataan, "pilot F-35 Inggris ti HMS Ratu Elizabeth ejected salila operasi ngalayang rutin di Tengah enjing ieu."

"Éta bakal pantes mun mairan salajengna dina waktos ieu,"Ka kementerian ditambahkeun.

Kacilakaan F-35 dinten ieu mangrupikeun kajadian anu munggaran dilaporkeun pikeun kapal induk kapal udara Inggris, HMS Ratu Elizabeth.

Baheula dina bulan Nopémber, Inggris ngirimkeun tilu pejuang siluman F-35, kalayan biaya masing-masing £100 juta ($135 juta), nyababkeun jumlah total armada nagara éta 24.

Pamaréntah Inggris parantos maréntahkeun genep jet deui, anu badé sumping taun payun, sareng tujuh anu badé di 2023, kalayan tujuan gaduh 48 F-35 aktip dina 2025.

HMS Ratu Elizabeth - pamawa pesawat andalannya Inggris - ngagaduhan dalapan F-35 Inggris, sareng 10 F-35 Amérika. Nembé balik deui ka Éropa saatos nyéépkeun langkung ti tujuh bulan dina perjalanan perdana na ngalangkungan Laut Cina Kidul sareng ka daérah Indo-Pasifik.

Kamentrian Pertahanan henteu acan pulih pesawat, anu dipercaya nabrak laut di 10am GMT Rebo, sareng teu aya pesawat sanés anu kalibet dina kajadian éta.

Sanaos peluncuran panalungtikan, sadaya sésa F-35 sareng penerbangan latihan tetep teu kaganggu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment