Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Jarum Suntik Vaksin COVID Ayeuna Lemah: Bisa Ngabahayakeun Imunisasi

Ditulis ku jelema nu nyunting

Diperkirakeun aya celah suplai pasar global 1.2 milyar alat suntik anu aman (AD) jarum suntik pikeun pangiriman vaksin COVID-19. Celah suplai ieu résiko janten bottleneck anu tiasa ngancem pangiriman vaksin tepat waktu di satengah nagara di Bumi.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina 11 Nopémber, PATH sareng Dana Anak-anak Bangsa-Bangsa Bangsa-Bangsa (UNICEF) ngayakeun Konvensi Industri Jarum Suntik Vaksin COVID-19 Global ngahijikeun langkung ti dua belasan produsén jarum suntik terkemuka di dunya sareng organisasi multilateral pikeun ngagampangkeun ningkat transparansi di sekitar pasar jarum suntik AD pikeun ngabantosan. nguatkeun suplai pikeun vaksin COVID-19 ogé imunisasi rutin. Pabrikan mastikeun tantangan suplai jarum suntik AD global anu kritis ti tungtung 2021 dugi ka pertengahan 2022, sanaos tilu kali produksi sareng usahana ku organisasi multilateral pikeun ngamankeun jarum suntik AD tambahan pikeun nagara-nagara berpendapatan rendah sareng tengah anu peryogi aranjeunna.

Paménta anu diproyeksikan pikeun jarum suntik pikeun vaksin COVID-19, diperkirakeun jumlahna langkung ti 4 milyar ti tungtung 2021 dugi ka pertengahan 2022, disababkeun ku lonjakan anu diantisipasi dina pangiriman dosis vaksin COVID-19 ka nagara-nagara anu ngalangkungan COVAX, ageung. sumbangan ti pamaréntah, jeung poéna bilateral. Dumasar kana data pasokan sareng paménta global, modél PATH ngira-ngira jurang global 1.2 milyar jarum suntik AD.

Résiko pikeun suplai jarum suntik sapertos larangan ékspor nagara, telat pengiriman, jalur manufaktur énggal anu gagal nampi prakualifikasi Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO), atanapi telat dina ngarengsekeun ékspansi manufaktur anu direncanakeun tiasa ngalegaan jurang kumulatif langkung ti 2 milyar dina waktos ieu. Dosis booster tiasa nyiptakeun tekanan paménta tambahan dina pasar.

Imunisasi dilakukeun sacara éksklusif nganggo jarum suntik AD di ampir 70 nagara, sareng 30 nagara nganggo éta pikeun sababaraha imunisasi. Kusabab 1999, WHO, UNICEF, sareng Dana Populasi PBB parantos nyarankeun ngagunakeun jarum suntik AD sacara éksklusif pikeun imunisasi sabab "ngagambarkeun résiko panghandapna tina transmisi patogén anu ditanggung ku getih ka jalma-ka-jalma sapertos hépatitis B atanapi HIV" sabab jarum suntik AD teu tiasa dicabut atanapi dianggo deui.

Anu penting, sadaya jarum suntik AD nyayogikeun dosis anu tetep, hartosna éta ngan ukur tiasa dieusi ku jumlah pasti pikeun hiji dosis vaksin. Kaseueuran vaksin, kalebet pikeun seueur imunisasi budak leutik, dikaluarkeun nganggo volume dosis 0.5 ml sareng jarum suntik AD anu cocog. Rintangan logistik anu aya hubunganana sareng nganteurkeun jarum suntik AD parantos ngalegaan sareng pamekaran vaksin anu berkembang, sapertos kasadiaan skala ageung vaksin Pfizer anu meryogikeun jarum suntik AD 0.3-mL khusus anu teu acan kantos diproduksi. Ukuran jarum suntik anyar ngalihkeun jalur produksi tina ngahasilkeun jarum suntik AD standar sareng nambihan tangtangan pikeun nyocogkeun dosis vaksin sareng ukuran jarum suntik anu leres dina titik imunisasi.

Mékanisme ngeusian gap poténsial pikeun ngagancangkeun aksés, ngaminimalkeun telat, ningkatkeun kasalametan, sareng ngawangun suplai sustainable kalebet:

• Ngalegaan kapasitas manufaktur ngaliwatan investasi strategis sarta insentif pikeun ngawangun suplai sustainable sarta ngurangan telat pengiriman barang: Donor, investor, jeung pamaréntah bisa ngagunakeun alat nu dipaké pikeun insentif suppliers vaksin, kaasup hibah, no- atawa injeuman low-bunga, jeung jaminan volume ka offset sababaraha resiko keur suppliers. Utamana penting pikeun dilegakeun manufaktur jarum suntik lokal di Afrika sareng Amérika Latin, dimana aya pangkalan suplai kawates sareng waktos pengiriman anu panjang pikeun suplai luar negeri.

• Reevaluate skenario pamakéan: Nepi ka kakurangan jarum suntik AD ieu direngsekeun, nagara bisa ngagunakeun tipe séjén jarum suntik kaamanan bisa mantuan conserve suplai jarum suntik AD pikeun nagara kalawan sistem kaséhatan constrained.

• Bakukeun volume dosis vaksin: Upami pabrik vaksin bakal ngarumuskeun vaksin COVID-19 anyar, boosters, sareng dosis murangkalih pikeun cocog sareng jarum suntik AD dosis tetep anu tos aya, éta bakal nyegerkeun logistik, manufaktur, sareng kampanye imunisasi.

• Hindarkeun larangan ékspor nasional anu salajengna ngabatesan pasokan: Nagara-nagara anu gaduh kamampuan manufaktur jarum suntik tiasa ngabantosan ngarengsekeun jurang pasokan global pikeun nyumponan target imunisasi 70 persen.

PATH bakal neraskeun ngawas pasar, kalayan diantisipasi apdet data dina 2022 upami aya parobihan anu signifikan. Modeling PATH saméméhna dileupaskeun dina bulan Désémber 2020 ngaidentifikasi résiko konci, kalebet kateupastian paménta ogé waktos, logistik pengiriman, sareng konstrain gudang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment