Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Riko Kosta Rika Berita Pamaréntah rapat wartos Spanyol Breaking News News Kawat Wisata trending Ayeuna WTN

UNWTO Game Ngarobah Pamilihan: Kumaha ayeuna bakal dianggo?

Kumaha UNWTO ngancurkeun naon waé panggilan PBB pikeun pamilihan adil?

Poé anyar pikeun Pariwisata Dunya! Poé anyar pikeun UNWTO! Poé anyar pikeun Pariwisata Kosta Rika! Dunya pariwisata aya dina pikeun changer kaulinan kalayan Kosta Rika nyokot kalungguhan dina prosés pamilihan upcoming di Majelis Umum UNWTO di Madrid.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Dinten ieu The Hon. Gustav Segura Costa Sancho, menteri Pariwisata pikeun Kosta Rika parantos nempatkeun beuheungna sacara resmi nyuhunkeun sora sora rahasia pikeun konfirmasi ulang Sekretaris Jenderal UNWTO dina Majelis Umum UNWTO 3 Désémber 2021.
  • Paménta ieu bakal ngaleungitkeun konfirmasi SG ku aklamasi. move Ieu kahiji dina sajarah UNWTO, sarta changer kaulinan.
  • Naon anu bakal kajantenan upami Sekretaris Jenderal ayeuna Zurab Pololikashvili henteu nampi 2/3 sora anu diperyogikeun pikeun dikonfirmasi pikeun istilah sanés? Prosedur pastina digariskeun dina tulisan ieu - sareng gampang!

Dina gerakan kejutan ayeuna, The Hon. Gustav Segura Costa Sancho, menteri Pariwisata Kosta Rika ngalihkeun anjeunna sareng nagarana kana korsi supir Pariwisata Dunia.

Hon. Gustavo Segura Sancho, Menteri Pariwisata Kosta Rika

Atas nama pamaréntahanana, anjeunna sacara resmi nungtut sora sora rusiah pikeun ngesahkeun rekomendasi Déwan Eksekutif pikeun ngonfirmasi Sekretaris Jéndral UNWTO pikeun istilah sanés. Undian ieu bakal lumangsung dina 3 Désémber 2021 di Majelis Umum UNWTO anu bakal datang di Madrid.

Seueur menteri anu ngarep-ngarep yén gerakan ieu kajantenan, tapi teu aya anu wani nempelkeun beuheungna sorangan atanapi bahkan dicutat.

Dina nunjukkeun kapamimpinan anu leres sareng komitmen pikeun pariwisata dunya, The Hon. Gustav Segura Costa Sancho dinten ayeuna ngalakukeun naon anu dipiharep ku seueur, tapi teu aya anu hoyong ngamimitian.

Mertimbangkeun krisis COVID-19 anu terus-terusan ngajantenkeun tangtangan pikeun seueur nagara pikeun ngirim menteri pariwisata atanapi utusan ka Madrid, gerakan wani ku Kosta Rika ieu mudah-mudahan bakal mere ilham batur pikeun nuturkeun.

Partisipasi anu saé diperyogikeun sanés ngan ukur kuorum, tapi pikeun ngajamin pamilihan anu adil sareng lengkep ku anggota UNWTO. Nganggap pariwisata nuju maneuver ngaliwatan krisis anu paling hese, kapamimpinan anu saé sareng kuat bakal nguntungkeun unggal nagara, ékonomi, padamelan sareng kawijakan.

Ieu kudu dicatet, nu Kosta Rika nanya, yén sebutan Sekjen pikeun période 2022-2025 kedah dilakukeun ku kartu suara rahasia sadaya anggota anu hadir sareng efektif sakumaha anu dinyatakeun dina norma. pamundut ieu bakal ngalaksanakeun éta aturan yén hubungan antara Nagara / UNWTO, ceuk Kosta Rika dina suratna ka Sekretariat UNWTO dina 15 Nopémber.

PERHATOSAN: Hiji kartu keur mere sora Rusiah lain hartosna "Electronic Ballot".

eTurboNews nampi peringatan ieu dinten ti anggota bunderan jero sareng insider UNWTO kalayan pangaweruh anu lengkep. Anjeunna ngawartoskeun eTN ..

Bahaya antara kartu sora tradisional sareng sora éléktronik!

Argumen utama Sekretaris Jenderal nyaéta pikeun ngagampangkeun anggota pikeun milih di Majelis Umum nganggo sistem voting éléktronik.

Cukup pikaresepeun, Sekretaris Jenderal ayeuna nuju ngadamel proposal anu sami Agenda item 16. Item ieu nyarankeun parobahan dina aturan prosedur pikeun Majelis Umum (A/24/16)

Alesan kunaon Sekretaris Jéndral ayeuna langkung milih metode ieu écés:

Surat suara sareng teller teu tiasa dimanipulasi sabab prosésna tiasa diaudit ti A dugi ka Z.

Sora éléktronik teu tiasa diaudit.

Undian éléktronik bisa gampang dimanipulasi ku Sekretariat, sabab ngadalikeun gears tina sistem e-voting. Sora sapertos kitu ogé tiasa henteu mastikeun karusiahan sora. Éta tiasa masihan tekanan ka nagara-nagara anu parantos masihan jaminan lisan, tapi hoyong nyandak jalan anu béda.

Naon anu bakal kajadian upami Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili henteu dikonfirmasi dina 3 Désémber?

  1. Upami Majelis Umum henteu ngadopsi rekomendasi anu dilakukeun ku Déwan Eksekutif pikeun jabatan Sekretaris Jenderal Organisasi.
  2. GA bakal Maréntahkeun Déwan Eksekutif dina sési 115 na anu bakal dilaksanakeun di Madrid, Spanyol, 3 Désémber 2021, muka prosés énggal pikeun pamilihan Sekretaris Jenderal Organisasi.
  3. Maréntahkeun Déwan Eksekutif yén prosés pamilihan sapertos gaduh jadwal minimal tilu bulan sareng maksimal genep bulan, mimitian ti tanggal pambukaan prosés pamilihan.
  4. Maréntahkeun Présidén Déwan Eksekutif sareng Sekretaris Jenderal organisasi pikeun ngayakeun Déwan Eksekutif ka-116 sareng Majelis Umum anu luar biasa, dina Méi 2022, di tempat sareng tanggal anu bakal ditetepkeun.
  5. Ngaran salaku Sekretaris Jenderal Ad Interim, Mr. Zhu Shanzhong, Diréktur Eksekutif, anu bakal nanggung fungsi sapertos dina koordinasi sareng Présidén Déwan Eksekutif, mimitian 1 Januari 2022.

jadwal

Prosedur sareng kalénder pikeun pamilihan Sekretaris Jenderal Organisasi pikeun période 2022-2025

  • Désémber 3, 2021: Persetujuan prosedur pamilihan sareng jadwal dina sési ka-115 Déwan Eksekutif di Madrid, Spanyol. 
  • Désémber 2021: Pengumuman lowongan kanggo diposting dina halaman wéb UNWTO sareng nyatet verbal pikeun dikirim ka sadaya Anggota anu nunjukkeun tenggat waktos nampi aplikasi. 
  • 11 Maret 2022 (tanggal bakal dikonfirmasi): Bates waktos pikeun nampi aplikasi, nyaéta, dua bulan sateuacan pelantikan sidang 116th Déwan Eksekutif di Madrid, Spanyol, dina 11 Mei 2022 (tanggal bakal dikonfirmasi). 
  • Nalika dibuka sacara resmi para calon, para calon dibéjaan ngeunaan validitas pencalonanana.
  • 11 April 2022 (tanggal dikonfirmasi): Catetan verbal bakal dikaluarkeun ngumumkeun candidatures narima (deadline pikeun sosialisasi of candidatures nyaéta 30 poé kalénder saméméh pelantikan sési Déwan Eksekutif 116th).
  • 11-12 Méi 2022 (tanggal bakal dikonfirmasi): Pamilihan nominee ku Déwan Eksekutif dina sési 116th na bakal dilaksanakeun di Madrid, Spanyol, kota markas Organisasi. 
  • 13 Méi 2022: Pamilihan Sekretaris Jéndral pikeun période 2022-2025 dina sési luar biasa Majelis Umum anu bakal dilaksanakeun di Madrid, Spanyol. 
logo unsto

Aturan, Prosedur sareng Sidik Leutik:

Tanjeunna Majelis Umum:

Prosés Pamilihan Sekretaris Jenderal UNWTO:

Pamilihan Sekretaris Jéndral UNWTO boga dua fase:

  1. Prosés pamilihan di Komite Eksekutif dimana, sanggeus narima calon, Déwan Eksekutif sora mun REKOMENDASI ​​ka Majelis Umum hiji calon.
  2. Calon anu disarankeun disahkeun (atanapi henteu) ku Majelis Umum.

Pasal 22 Statuta UNWTO jelas pisan netepkeun yén pamilihan Sekretaris Jenderal kedah dilaksanakeun ku dua per tilu anggota anu efektif sareng ayeuna:

Dina waktos anu sami, Pasal 38, subparagraf 2, garis e) Aturan Majelis Umum, nyatakeun yén pamilihan Sékretaris Jéndral bakal dilaksanakeun ku mayoritas dua per tilu anggota anu ayeuna sareng efektif.

Engké, artikel 43 tina Aturan Majelis Umum jelas nyebutkeun yén pamilihan kudu dipigawé ku sora rusiah.

Geus jadi adat pikeun milih Sekjen sacara aklamasi, tapi ieu henteu ditetepkeun dina aturan ayeuna, éta adat.

Lamun ngan hiji Nagara Anggota nanya pikeun pamilihan dilakukeun ku sora rusiah, éta cukup pikeun abandon adat aklamasi sareng teraskeun voting rahasia ku sadaya anggota anu hadir sareng efektif.

Pikeun kapilih atanapi kapilih deui, calon anu diajukeun ku Déwan Eksekutif, kedah ngahontal 2/3 tina sadaya anggota voting anu hadir sareng efektif.

Upami teu aya deui pamilihan Sekretaris Jéndral, maka Majelis Umum kedah nyandak kasapukan dina agenda poin 9 tina Pemilihan Sekretaris Jéndral, dimana éta maréntahkeun Déwan Eksekutif pikeun muka prosés énggal pikeun penunjukan éta. Sekretaris Jéndral UNWTO.

Prosedur sareng kalénder pikeun pamilihan Sekretaris Jenderal Organisasi pikeun période 2022-2025

kasang tukang    

  1. Pasal 22 Statuta UNWTO berbunyi:

"Sekretaris Jéndral bakal ditunjuk ku mayoritas dua per tilu Anggota Penuh anu hadir sareng milih di Majelis, dina rekomendasi Déwan, salami opat taun. Janjianana bakal tiasa dibaharuan. "

  • Mangsa jabatan Sekretaris Jéndral ayeuna kadaluwarsa dina 31 Désémber 2021. Ku alatan éta, Majelis Umum wajib nunjuk Sekretaris Jéndral pikeun période 2022-2025 dina sési luar biasa anu bakal dilaksanakeun di tempat sareng tanggal anu bakal dilaksanakeun. ditangtukeun dina 2022.
  • Akibatna, luyu jeung Pasal 22 tina Statutes jeung jeung Aturan 29 tina Aturan Prosedur Déwan Eksekutif, Déwan Eksekutif bakal diperlukeun dina sési 116th na (11-12 Méi 2022 (kaping pikeun dikonfirmasi)) pikeun nyarankeun nominee ka Majelis Umum. Dokumén ieu nyayogikeun prosedur sareng jadwal pikeun pamilihan sapertos kitu.
  • Pikeun tujuan nominasi ieu, diusulkeun yén prakték anu ditetepkeun kedah dituturkeun sareng, khususna, éta aturan diadopsi ku Déwan pikeun seleksi nominee a pikeun jabatan Sekretaris Jéndral dina sési dua puluh tilu Méi 1984 (putusan 17(XXIII)), ditambah ku anu diadopsi dina sési katilu puluh opat Nopémber 1988 (putusan 19 (XXXIV)), sareng dina sési ka opat puluh opat dina Nopémber 1992 (putusan 19 (XLIV)) diperhatoskeun
  • Aturan anu kasebut di luhur, anu sacara konsisten diterapkeun pikeun nominasi pikeun jabatan Sekretaris Jéndral ti saprak 1992, nyayogikeun yén:

                  "(A) ngan ukur warga Negara Anggota Anggota WTO anu tiasa janten calon;

 "(b) calon bakal diusulkeun sacara resmi ka Déwan, ngaliwatan Sekretariat, ku pamaréntah nagara-nagara dimana aranjeunna kawarganagaraan, sareng usulan ieu kedah nampi henteu langkung lami ti (tanggal ditangtukeun[1]), cap pos nyadiakeun buktina;

 “(C) sora bakal dilakukeun ku sora sora anu rasiah saluyu sareng Prinsip Pitunjuk pikeun Ngalaksanakeun Pamilihan Pamilihan Umum ku Ballot Rahasia anu napel sareng Aturan Prosedur Majelis Umum;

                     “(d) sora bakal diputuskeun luyu jeung Pasal 30 tina Statutes jeung Aturan 28 Aturan Déwan ngeunaan Prosedur, ku mayoritas basajan, dihartikeun lima puluh persén ditambah hiji ballots valid;

 "(E) pamilihan hiji nominee ku Déwan wajib dilaksanakeun, saluyu sareng Aturan 29 Aturan Aturan Déwan, salami rapat swasta, anu bagianna mangrupikeun rapat anu dibatesan, sapertos kieu:

   “(I) sawala ngeunaan calon bakal dilaksanakeun salila rapat pribadi restrictive di mana ngan delegasi voting jeung juru bakal hadir; teu kudu aya rékaman tinulis jeung euweuh rekaman kaset diskusi;

                                                                 “(ii) salila voting staf Sekretariat diperlukeun pikeun mantuan jeung voting bakal ngaku;

 "(f) Déwan Eksekutif mutuskeun teu nyarankeun calon diusulkeun ku pamaréntah nagara anggota dina tunggakan unjustified (ayat 12 tina Aturan Pembiayaan napel Statutes);

                  "(G) Déwan ngan ukur milih hiji nomine pikeun nyarankeun ka Majelis."

  • Salaku tambahan, prosedur anu ditetepkeun pikeun nampi nominasi anu diterapkeun saprak 1992 nyayogikeun hal-hal ieu ngeunaan presentasi nominasi:

“Masing-masing nominasi kudu dibarengan ku curriculum vitae sarta pernyataan kawijakan jeung manajemén hajat, nganyatakeun pamadegan nominee ngeunaan cara anjeunna atanapi manehna bakal ngajalankeun fungsi Sekretaris Jéndral. Inpormasi ieu bakal disusun dina bentuk dokumén Déwan sareng ditepikeun ka Anggotana dina wates waktos anu ditunjuk..

"Dina kapentingan ngajaga kasaruaan antara nominees sarta pikeun mastikeun yén dokumén maranéhanana bisa dibaca, éta ngusulkeun yén curricula vitae dipasrahkeun ka, sebutkeun, dua kaca jeung pernyataan kawijakan jeung manajemén hajat ka genep kaca. Nominasi bakal dibere dina urutan abjad dina dokumén Déwan.

  • Kusabab 1992, wates waktu diatur pikeun resi candidatures (nu pamaréntah pakait ngarojong, curricula vitae jeung pernyataan hajat kudu sabenerna napel) geus ngadegkeun dina dua bulan saméméh sési di mana Déwan Eksekutif diperlukeun pikeun milih nominee a. Sekretariat akibatna nginpokeun ka sadaya Anggota ku catetan lisan ngeunaan resi unggal nominasi.
  • Kusabab 1997, para nominees pikeun pamilihan ka pos Sekretaris Jéndral geus nyieun hiji presentasi lisan ngeunaan candidatory maranéhanana sarta niat salila sesi nominasi Déwan urang. Disebut dina urutan abjad Spanyol tina ngaran kulawarga maranéhanana, nu nominees allotted sarua waktu pikeun nyieun presentasi maranéhanana nu teu dituturkeun ku diskusi.
  • Luyu jeung Aturan 29(3) tina Aturan Prosedur Déwan Eksekutif, rekomendasi ka Majelis ngeunaan nominee pikeun diangkat ka pos Sekretaris Jéndral: "bakal dilakukeun ku mayoritas basajan tina Anggota Déwan hadir tur voting2. Lamun euweuh calon narima mayoritas dina kartu keur mere sora kahiji, kadua jeung, lamun perlu, ballots saterusna bakal dilaksanakeun pikeun mutuskeun antara dua calon narima jumlah pangbadagna sora.
  • Luyu jeung prakték konstan Organisasi, recalled dina kaputusan 17 (XXIII) 1984, mayoritas basajan "ditetepkeun salaku 50 persen tambah salah sahiji ballots valid". Aturan ieu dikonfirmasi dina 1988 jeung 1992 (kaputusan 19(XXXIV) jeung 19(XLIV)). Upami aya angka ganjil, sigana saluyu sareng logika, kalayan hartos biasa tina kecap sareng prakna anu dominan, pikeun ngahartikeunana tinimbang ngawakilan jumlah sora anu langsung langkung luhur tibatan satengah tina sora anu leres.3
  • Sedengkeun pikeun prosedur "kadua" jeung "surat sora saterusna" disebutkeun dina Aturan 29(3), lamun aranjeunna ngabuktikeun perlu, klarifikasi disadiakeun ku Panaséhat Hukum dina Dokumén Émbaran pikeun Pemilihan Sekretaris Jéndral di 1989 tur dikonfirmasi. dina 2008 (16(LXXXIV)) bakal nerapkeun lamun dua calon kudu babagi tempat kadua dina kartu keur mere sora kahiji. Konsékuansi bakal yén kartu keur mere sora sejen (jeung saloba tambahan sakumaha dipikabutuh pikeun achieving mayoritas diperlukeun) bakal diayakeun antara tilu calon pikeun mutuskeun mana dua calon, sanggeus narima jumlah greatest undian, salajengna bakal ilubiung dina kartu keur mere sora final. 
  • Perwakilan Nagara ku Anggota Pinuh Organisasi anu sanés nalika pamilihan calon bakal nuturkeun résolusi anu diadopsi ku Majelis Umum dina sési ka-19 di Républik Korea taun 2011 (resolusi 591(XIX)), dina sési ka-20 na Zambia/Zimbabwe dina 2013 (resolusi 633(XX)) jeung dina sési ka-21 na di Kolombia dina 2015 (resolusi 649(XXI)).
  • Éta émut yén Anggota anu Pasal 34 tina Statuta sareng ayat 13 Aturan Pembiayaan anu dilampirkeun kana Statuta anu dilarapkeun dina pamilihan umum dicabut hak-hak kaanggotaan dina bentuk jasa sareng hak milih dina Majelis. sareng Déwan kecuali upami aranjeunna dipasihan pengecualian samentawis tina panerapan sapertos dibekelan ku Majelis. 
  • Prosedur anu dinyatakeun dina dokumén ieu parantos dilaksanakeun kalayan suksés, sareng tanpa nimbulkeun kasusah khusus, pikeun pasini anu dilaksanakeun saprak 1992. 
  • Luyu jeung rekomendasi ti Joint Inspection Unit of the United Nations (JIU) anu patali jeung pamilihan jeung kaayaan palayanan Kepala Eksekutif di Organisasi Sistem PBB (JIU/REP/2009/8), unggal pelamar dipénta pikeun ngalampirkeun. sertipikat kaséhatan alus anu ditandatanganan ku fasilitas médis anu diakui pikeun nampilkeun calonna sakumaha anu dijelaskeun dina paragraf 6.
  • Salaku disadiakeun dina Aturan 27(2), istilah "Anggota hadir tur voting" bakal dipikaharti hartina "Anggota hadir tur voting pikeun atawa ngalawan". Ku alatan éta, abstentions jeung sora kosong bakal dianggap salaku teu voting.

Tindakan anu kudu dilaksanakeun ku Déwan Eksekutif  

Déwan Eksekutif diondang: 

  • Pikeun mutuskeun yén aturan anu diadopsi ku Déwan pikeun milih calon pikeun jabatan Sekretaris Jenderal dina sési dua puluh tilu Méi 1984 (putusan 17(XXIII)), ditambah ku anu diadopsi dina sési katilu puluh opat taun. Nopémber 1988 (kaputusan 19(XXXIV)), sareng dina sési ka-1992 dina bulan Nopémber 19 (putusan 105 (XLIV)) ogé kedah dititénan dina sési ka-XNUMX;
  • Pikeun mastikeun yén, pikeun interpretasi aturan statutory ngatur pamilihan Sekretaris Jéndral jeung kaputusan disebutkeun dina subparagraph (a) di luhur, rujukan bakal dilakukeun kana eusi dokumén ieu; 
  • Pikeun ngondang Amérika Anggota pikeun ngajukeun calon pikeun jabatan Sekretaris Jéndral pikeun periode 2022-2025, mastikeun yén nominasi maranéhanana ngahontal Markas Organisasi (Capitán Haya 42, 28020 Madrid, Spanyol) dua bulan saméméh pelantikan sési 116th. Déwan Eksekutif, nyaéta, dina jam 24:00 waktos Madrid, 11 Maret 2022 (tanggal dikonfirmasi), paling anyar; 
  • Pikeun nyuhunkeun calon ngalebetkeun, sareng inpormasi biografi sareng karir, pernyataan ngeunaan kabijakan sareng tujuan manajemén, nyatakeun pandanganana ngeunaan cara aranjeunna ngalaksanakeun fungsi Sekretaris Jéndral; jeung
  • Pikeun ngonfirmasi yén sési 116 Déwan Eksekutif bakal milih nominasi éta kedah nyarankeun ka sési luar biasa Majelis Umum pikeun jabatan Sekretaris Jenderal Organisasi pikeun période 2022-2025.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment