Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha rapat wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan News kelestarian piknik News Kawat Wisata

Tujuan Mekong mitra peluncuran anyar Glasgow Déklarasi on Aksi Iklim dina Pariwisata

Tujuan Mekong mitra peluncuran anyar Glasgow Déklarasi on Aksi Iklim dina Pariwisata.
Tujuan Mekong mitra peluncuran anyar Glasgow Déklarasi on Aksi Iklim dina Pariwisata.
Ditulis ku Harry Johnson

Tujuan Mekong janten signatory reueus tina Déklarasi Glasgow on Aksi Iklim dina Pariwisata di COP26.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Déklarasi Glasgow ngeunaan Aksi Iklim dina Pariwisata ngahijikeun panalungtikan panganyarna sareng kaahlian global pikeun ngagalvani aksi iklim.
  • Peryogikeun pendekatan anu konsisten sacara global pikeun aksi iklim dina pariwisata parantos dijelaskeun, khususna ngaliwatan panalungtikan émisi CO2 anu dilakukeun ku UNWTO/ITF sareng dikaluarkeun dina UNFCCC COP25 dina bulan Désémber 2019.
  • Langkung ti kantos, industri pariwisata global ngagaduhan kasempetan anu unik pikeun nunjukkeun kakuatan transformatifna ku cara mereun sareng nyetir aksi iklim.

Salaku bagian tina usahana pikeun maénkeun peran kapamimpinan dina komunitas pariwisata global, Tujuan Mekong janten penandatangan sareng mitra peluncuran Déklarasi Glasgow ngeunaan Aksi iklim dina Pariwisata, anu diluncurkeun dina 4 Nopémber 2021 salami Konférénsi Perubahan Iklim PBB (COP26).  

Diadegkeun dina 2017, Destination Mekong (DM) nyaéta organisasi pariwisata régional dedicated ka championing wewengkon Mekong, ngawengku Kamboja, PR Cina (Propinsi Guangxi jeung Yunnan), Lao PDR, Myanmar, Thailand, jeung Viet Nam, salaku sustainable jeung inklusif. tujuan wisata.   

Déklarasi Glasgow ngeunaan Aksi Iklim dina Pariwisata ngahijikeun perjalanan sareng pariwisata di tukangeun sakumpulan jalur umum pikeun aksi iklim, nyaluyukeun sektor sareng komitmen global sareng ngatalisan solusi kolaboratif pikeun seueur tantangan anu disanghareupan usaha sareng tujuan global.  

Déklarasi Glasgow nyorong akselerasi aksi iklim dina pariwisata ku cara ngamankeun komitmen pikeun ngirangan émisi dina pariwisata sahenteuna sahenteuna 50% dina dasawarsa ka hareup sareng ngahontal Net Zero pas mungkin sateuacan 2050. 

Salaku signatory tina Glasgow Declajatah on Aksi Iklim dina Pariwisata, Tujuan Mekong geus komitmen pikeun aligning lampah na jeung saran ilmiah panganyarna pikeun mastikeun pendekatan na tetep konsisten kalayan naékna teu leuwih ti 1.5 ° C di luhur tingkat pre-industri ku 2100. Éta ogé geus sapuk pikeun nganteurkeun atawa ngamutahirkeun rencana aksi iklim dina 12 bulan. align program jeung lima jalur Déklarasi (Ukur, Decarbonize, Regenerate, Kolaborasi, Keuangan), ngalaporkeun publik dina dasar taunan, sarta gawé dina sumanget kolaborasi, babagi prakték alus tur solusi, sarta disseminating informasi. 

"Langkung ti kantos, industri pariwisata global ngagaduhan kasempetan anu unik pikeun nunjukkeun kakuatan transformatifna ku cara mereun sareng nyetir aksi iklim. Henteu ngan ukur kaayaan darurat tapi ogé masalah martabat manusa, ”saur Catherine Germier-Hamel, CEO, Destination Mekong.

Déklarasi Glasgow ngeunaan Aksi Iklim dina Pariwisata ngahijikeun panalungtikan panganyarna sareng kaahlian global pikeun ngagalvani aksi iklim. Éta bakal di-host dina halaman wéb Program Pariwisata Sustainable One Planét, dirojong ku Tindakan anu Disarankeun pikeun pamangku kapentingan pariwisata di sakumna dunya pikeun mertimbangkeun salaku bagian tina perencanaan aksi maranéhanana, sareng sumber daya sanés. Salaku nyatakeun deklarasi: "A ngan transisi ka Net Zero saméméh 2050 ngan bakal mungkin lamun recovery pariwisata urang accelerates nyoko konsumsi sustainable jeung produksi, sarta redefines kasuksésan hareup urang mertimbangkeun teu ukur nilai ékonomi tapi rada regenerasi ékosistem, biodiversiti. jeung masarakat.” 

Kabutuhan pikeun pendekatan anu konsisten sacara global pikeun aksi iklim dina pariwisata parantos dijelaskeun, khususna ngaliwatan panilitian ngeunaan émisi CO2 anu dilaksanakeun ku UNWTO/ITF sareng dikaluarkeun dina UNFCCC COP25 dina bulan Désémber 2019. Ieu nunjukkeun yén émisi anu aya hubunganana sareng transportasi tina pariwisata diramalkeun. ningkat ku 25% ku 2030 ti tingkat 2016, ngalawan skenario ambisi ayeuna. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment