Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan wartos jelema piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Kota pangalusna di dunya pikeun seni jalanan - ti New York City ka Paris

Kota pangalusna di dunya pikeun seni jalanan - ti New York City ka Paris.
Kota pangalusna di dunya pikeun seni jalanan - ti New York City ka Paris.
Ditulis ku Harry Johnson

Seni jalanan geus jadi beuki populér, sarta kiwari mangrupa bagian ditarima tina kahirupan urban dina abad ka-21 ku loba. 

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Venice nyokot titik pangluhurna, salaku kota sakabéh pangalusna pikeun seni jeung budaya di dunya. Kota ieu oge imah monumen paling artistik jeung arca, sarta ngabogaan wangunan leuwih architecturally signifikan per juta jalma ti kota sejen. 
  • Kota anu paling seueur galeri seni nyaéta Santa Fe, Amérika Serikat. Santa Fe ogé boga paling museum, jeung nu pang populerna kaasup Georgia O'Keeffe Museum jeung New Mexico Museum of Art. 
  • Wina ngasuh generasi anyar pikiran artistik anu saé kalayan proporsi luhur universitas seni & desain. 

Ti karya iconic Banksy, ka masterpieces vibrant seniman lokal upcoming, seni jalanan geus jadi beuki populér, sarta kiwari mangrupa bagian ditarima tina kahirupan urban dina abad ka-21 ku loba. 

Tapi, kota mana anu juara seni jalanan, sareng dimana lokasi anu pangsaéna pikeun muji éta?

Anyar-anyar ieu ningali 40 kota global, khususna pikeun pamandangan seni unikna, nganalisa kota-kota anu paling seueur tulisan Instagram #streetart sareng Google maluruh leuwih sataun, nembongkeun kota pangalusna di dunya pikeun seni jalanan. 

Top 10 kota anu paling seueur Instagrammed 'seni jalanan' 

(Jumlah tulisan Instagram anu nampilkeun hashtag anu nganggo nami kota dituturkeun ku istilah "seni jalanan"). 

pangkat parasaanJumlah Jumlah Tulisan Instagram Street Art
1Paris64,000
2Berlin39,000
3London37,400
4Melbourne 32,700
5New York City31,300
6Rajana 13,440
7Los Angeles12, 420
8Chicago 10,960
9San Francisco 9,180
10Singapura8,120

Sanaos AS henteu lebet kana 3 luhur, aranjeunna tetep ngadominasi sésa 10 luhur, kalayan New York City, Miami, Los Angeles, Chicago jeung San Fransisco sadayana ngabuktikeun tempat populér pikeun pamandangan seni jalanan maranéhanana.

The renowned hub artistik tina Paris, éta kota skor luhur pikeun Jumlah tulisan Instagram seni jalan, kalawan jumlahna aya 64,000. Seni jalanan di Paris henteu kantos langkung hirup sareng dinamis tibatan ayeuna, tempat seniman sapertos Jef Aérosol, anjeun tiasa ningali sababaraha mural pangsaéna di The Canal Saint-Denis sareng taman Belleville. 

Berlin kapanggih gaduh tulisan Instagram seni jalanan anu kadua, jumlahna aya 39,000. Berlin parantos janten ibukota seni jalanan anu diakui mangtaun-taun, kalayan seni jalanan di sisi kulon témbok Berlin nyayogikeun latar tukang Instagram anu populer. 

Peringkat katilu nyaéta London. Seni jalanan London parantos janten bagian tina karakter kota, kalayan wisatawan nganjang ti sakumna dunya pikeun ningali kreasi unik sapertos Brick Lane sareng Camden.

Panaliti ogé ngungkabkeun 5 kota anu paling seueur milarian 'seni jalanan':

(Jumlah kali nami kota dituturkeun ku istilah "seni jalanan" parantos dipaluruh dina Google antara Séptémber 2020 sareng Agustus 2021)

pangkat parasaanJumlah Jumlah Street Art Google Searches
1London524,000
2New York City 479,932
3Paris479, 295
4Melbourne 327,950
5Berlin 235,707

Tempat anu paling luhur waktos ieu nyaéta London, kalayan total langkung ti 524,000 panéangan seni jalanan taunan. Kota ieu gaduh sababaraha karya seniman anu luar biasa, sareng ayeuna seueur pituduh perjalanan parantos diciptakeun pikeun ngabantosan wisatawan ka kota napigasi sababaraha anu pangsaéna. 

Wawasan Studi salajengna:

  • Venice nyokot titik luhur, salaku kota sakabéh pangalusna pikeun seni jeung budaya di dunya. Kota ieu oge imah monumen paling artistik jeung arca, sarta ngabogaan wangunan leuwih architecturally signifikan per juta jalma ti kota sejen.
  • Kota anu paling seueur galeri seni nyaéta Santa Fe, Amérika Serikat. Santa Fe ogé boga paling museum, jeung nu pang populerna kaasup Georgia O'Keeffe Museum jeung New Mexico Museum of Art. 
  • Wina ngasuh generasi anyar pikiran artistik anu saé kalayan proporsi luhur universitas seni & desain. 
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment