Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Aborsi Diurus Mandiri sareng Pangobatan Ayeuna Dianggap Aman

Ditulis ku jelema nu nyunting

Dinten ayeuna, ulikan Pangajaran Model Feasibility and Effectiveness (SAFE) diterbitkeun dina The Lancet Global Health. Para pendukung aborsi aman di Colectiva Feminista La Revuelta de Neuquén (Argentina), GIWYN (Nigeria), sareng di Asia Tenggara, sareng peneliti di Ibis Reproductive Health (Afrika Kidul sareng AS), ngararancang sareng ngalaksanakeun studi SAFE.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ulikan SAFE, ulikan mimiti jenis na, direkrut leuwih 1,000 jalma anu ngahubungi grup iringan aborsi aman di Argentina atawa Nigeria, nuturkeun aranjeunna salila kurang leuwih sabulan, sarta diukur hasil dina pangalaman aborsi maranéhna ngatur sorangan, kalayan parantosan aborsi tanpa bedah. campur salaku hasil primér.

Aborsi nginum obat mandiri ngalibatkeun pamakean salah sahiji tina dua regimen pangobatan pikeun ngeureunkeun kakandungan tanpa pangawasan klinis anu disarankeun ku Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO). Regimen pangobatan mifepristone anu disarankeun WHO digabungkeun sareng misoprostol, atanapi misoprostol nyalira, parantos ngadegkeun metode anu aman sareng efektif pikeun ngeureunkeun kakandungan dina setélan klinis. A aborsi timer junun kalawan iringan ngalibatkeun non-klinis dilatih counselors aborsi anu nyadiakeun informasi dumasar-bukti ngeunaan pamakéan aborsi nginum obat, kitu ogé emosi welas asih (jeung kadang rojongan fisik), sapanjang prosés aborsi ubar timer junun hiji individu. Iringan aborsi disayogikeun liwat telepon, ngalangkungan platform olahtalatah digital anu aman, sareng/atanapi sacara pribadi.

Ulikan SAFE nguatkeun bukti anu aya yén, kalayan inpormasi anu akurat, jalma tiasa aman sareng efektif ngagunakeun pangobatan pikeun ngeureunkeun kakandungan di luar setting klinis. Papanggihan ieu nyayogikeun bukti pikeun demedicalization perawatan aborsi awal, sareng ngadukung pentingna aksés terus-terusan kana modél jauh pikeun aborsi pangobatan-kaasup telemedicine-anu parantos dilaksanakeun di sababaraha nagara salaku akibat tina pandémik COVID-19. Hasil tina ulikan ieu ogé nyarankeun yén SMA jeung rojongan ti rojongan iringan bisa jadi strategi inti pikeun dilegakeun aksés ka aman, perawatan aborsi éféktif.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment