Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa Walanda Ngabobol Warta wartos jelema kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Pulisi muka seuneu nalika karusuhan anti-lockdown di Rotterdam, 7 luka

7 luka nalika pulisi muka seuneu nalika karusuhan anti-lockdown di Rotterdam.
7 luka nalika pulisi muka seuneu nalika karusuhan anti-lockdown di Rotterdam.
Ditulis ku Harry Johnson

Otoritas Rotterdam ngaluarkeun paréntah darurat anu ngalarang jalma-jalma ngumpul di daérah "pikeun ngajaga katertiban umum", sedengkeun stasion karéta api utama ditutup.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Tujuh jalma anu luka nalika demonstrasi ngalawan Walanda' larangan COVID-19 anu nembé diwanohkeun janten huru-hara telenges di kota Rotterdam, maksa aparat kapulisian pikeun nembak para demonstran.

Salaku rioters lumpat rampage ngaliwatan distrik balanja sentral di kota palabuan, nyetel seuneu jeung maledog batu jeung kembang api ka perwira, dina naon walikota Walanda urang disebut "hiji pesta kekerasan".

RotterdamWalikota Ahmed Aboutaleb nyarios dina jam awal Saptu énjing yén "dina sababaraha waktos pulisi ngarasa perlu ngagambar senjatana pikeun membela diri".

"[Pulisi] nembak demonstran, jalma-jalma luka," saur Aboutaleb. Anjeunna henteu gaduh detil ngeunaan tatu. Pulisi ogé nembak tembakan peringatan.

Pulisi nyatakeun dina hiji pernyataan yén demonstrasi anu dimimitian di jalan Coolsingel parantos "ngabalukarkeun karusuhan. Seuneu parantos dipasang di sababaraha tempat. Kembang api dipareuman sareng pulisi nembak sababaraha tembakan peringatan".

"Aya tatu anu aya hubunganana sareng tembakan anu dipecat," tambah pulisi.

Sajumlah aparat kapulisian ogé luka dina kekerasan sareng perwira nangkep puluhan jalma sareng ngarep-ngarep bakal néwak langkung seueur saatos diajar pidéo tina kaméra kaamanan, saur Aboutaleb.

Kaayaan éta sakitu legana tenang engké, tapi aya ayana pulisi anu beurat.

Pulisi Walanda nyatakeun unit-unit ti sakumna nagara dibawa ka "malikkeun tatanan" ka kota.

Otoritas Rotterdam ngaluarkeun paréntah darurat anu ngalarang jalma-jalma ngumpul di daérah "pikeun ngajaga katertiban umum", sedengkeun stasion karéta api utama ditutup.

Démonstrasi anu direncanakeun dinten ayeuna di Amsterdam ngalawan kurungan COVID-19 dibatalkeun saatos karusuhan di Rotterdam.

Ieu salah sahiji wabah awon kekerasan di Walanda saprak larangan koronavirus mimiti dilaksanakeun taun ka tukang. Dina Januari, para perusuh ogé nyerang pulisi sareng ngaduruk jalan-jalan di Rotterdam saatos curfew dikuatkeun.

Walanda balik deui kana konci parsial munggaran di Éropa kulon dina usum usum saminggu katukang. Larangan, anu mangaruhan réstoran, toko sareng olahraga, diperkirakeun tetep dikuatkeun sahenteuna tilu minggu.

nu Walanda narékahan pikeun ngontrol gelombang anyar koronavirus, kalayan langkung ti 21,000 kasus anyar dilaporkeun kamari.

Pamaréntah Walanda ayeuna nimbangkeun ngaluarkeun anu henteu divaksinasi tina bar sareng réstoran, ngan ukur ngamungkinkeun aksés ka jalma anu parantos divaksinasi atanapi anu parantos pulih tina panyakit.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment