Berita Breaking Australia Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun! News Kaséhatan

Narkoba Kanker Zantrene Anyar ngajaga jantung tina maot

Perusahaan biotéhnologi Australia sareng onkologi presisi, Race Oncology, parantos ngumumkeun panilitian preclinical terobosan anu mendakan ubar Zantrene® tiasa ngajagi sél otot jantung tina maot bari ningkatkeun pembunuhan sél kanker payudara nalika dianggo digabungkeun sareng anthracycline, doxorubicin.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Obat Race Oncology Zantrene ditémbongkeun ngajaga sél otot jantung manusa tina maot kémoterapi anthracycline-ngainduksi. Anthracycline mangrupikeun ubar anti kanker anu paling sering dianggo sareng efektif, tapi tiasa nyababkeun karusakan jantung anu serius. 
  • Panalitian preclinical ogé nunjukkeun kamampuan Zantrene pikeun sinergis sareng antrasiklin anu tos aya pikeun maéhan sél kanker payudara anu langkung saé. 
  • Kusabab pentingna panemuan éta, Zantrene bakal dilacak gancang ka klinik kalayan uji coba Fase 2b anu direncanakeun pikeun 2022 dina pasien kanker payudara anu résiko luhur karusakan jantung anu disababkeun ku anthracycline. 
  • Nawarkeun poténsi pulangan klinis sareng komérsial anu luar biasa tina formulasi sareng kombinasi Zantrene / anthracycline énggal.

Ieu pertama kalina ubar nunjukkeun kamampuan pikeun nargétkeun kanker sareng ngajagi jantung tina karusakan anthracycline. Papanggihan ieu nawiskeun harepan anyar pikeun jutaan pasien kanker di sakuliah dunya anu ngalaman kémoterapi sareng antrasiklin sareng résiko karusakan serius sareng permanén dina haténa. 

Anthracyclines diaku sacara lega salaku pangobatan antikanker anu paling efektif anu kantos dikembangkeun sareng dianggo dina langkung seueur jinis kanker tibatan kelas agén anti kanker anu sanés.[1], kaasup leukemias, lymphomas, neuroblastoma, ginjal, ati, burih, uterus, tiroid, ovarium, sarcomas, kandung kemih, paru sarta kanker payudara. Tapi, kasieunan kana efek samping anu ngarusak tina anthracyclines dina jantung parantos nyababkeun seueur ahli onkologi pikeun ngabatesan panggunaan obat-obatan anu efektif pisan ieu. Papanggihan Ras boga potensi pikeun revolutionize pamakéan anthracyclines ku sahingga onkologis ngagunakeun ubar kuat ieu kana poténsi anti kanker pinuh maranéhanana tanpa sieun karuksakan permanén kana jantung.

The Zantrene® program panalungtikan kaamanan jantung keur dipingpin ku panalungtik cardiotoxicity eminent, Associate Professors Aaron Sverdlov jeung Doan Ngo, dina kolaborasi jeung élmuwan kanker Associate Professor Nikki Verrills, di The University of Newcastle.

Profesor Madya Aaron Sverdlov nyarios: "Nepi ka ayeuna, konsép terapi kanker poténsial anu henteu ngan ukur non-kardiotoksik tapi, kanyataanna, pelindung kardio henteu acan dievaluasi atanapi malah dihibur, kalolobaanana kusabab 'pendekatan khusus panyakit dina kasehatan. Hasilna nunjukkeun yén Zantrene, ubar anti kanker anu mujarab, tiasa sakaligus masihan panyalindungan ngalawan épék toksik dina jantung tina salah sahiji agén kémoterapi anu paling sering dianggo, doxorubicin. Ieu mangrupikeun bukti anu munggaran pikeun nunjukkeun yén aya terapi anu nargétkeun kanker sareng ngajagaan jantung! Ieu boga potensi pikeun ngaronjatkeun hasil kaséhatan pikeun penderita kanker countless sarta salamet ku duanana ngaronjatkeun perlakuan kanker maranéhanana bari nyegah ngembangkeun panyakit cardiovascular ".

Bari ieu téh kapanggihna anyar seru, Zantrene® (bisantrene dihydrochloride) gaduh sajarah klinis anu panjang, parantos dikembangkeun dina taun 1970-an salaku alternatif jantung anu langkung aman pikeun antrasiklin [2] sateuacan disatujuan di Perancis dina taun 1990-an. Samentara ningkat kaamanan jantung Zantrene dibuktikeun dina leuwih ti 50 uji klinis[3], , Patarosan naha Zantrene bisa mantuan nyegah karuksakan jantung disababkeun ku anthracyclines ieu pernah kajawab.

Ngomentaran hasil panalungtikan anyar, Kapala Perwira Ilmiah Ras, Dr Daniel Tillett nyarios: "Pikeun mendakan yén Zantrene tiasa ngajagi jantung tina kémoterapi bari ogé maéhan kanker langkung saé mangrupikeun hasil anu luar biasa tina dua dunya. Kusabab antrasiklin dianggo dina jutaan pasien kanker unggal taun, sesah ngalegaan poténsi klinis sareng komérsial tina terobosan ieu!

conclusions

  • Dina modél preclinical ieu, Zantrene ngajaga sél otot jantung tina karuksakan ku doxorubicin bari sinergis jeung anthracyclines pikeun hadé maéhan sél kanker payudara. 
  • Balapan parantos ngalebetkeun aplikasi patén pikeun nyampurkeun kombinasi Zantrene sareng anthracycline pikeun ngajagaan jantung pasien. Patén ieu (upami dipasihkeun) bakal nyayogikeun panangtayungan kombinasi ubar sareng panggunaan klinisna dugi ka 2041. 
  • Penemuan panyalindungan jantung anyar ieu bakal gancang diteruskeun ka klinik. Sajarah klinis éksténsif ngeunaan Zantrene ngamungkinkeun kombinasi ieu gancang maju sacara klinis. 
  • Diskusi canggih dijalankeun sareng dokter di Australia pikeun ngajalankeun uji klinis Fase 2b dina pasien kanker payudara anu résiko serius karusakan jantung anu disababkeun ku anthracycline. 
  • Papanggihan ieu muka kasempetan pasar anyar pikeun Zantrene poténsi klinis jeung komérsial sarupa jeung kapanggihna saméméhna yén Zantrene mangrupakeun inhibitor FTO potent.

Hambalan salajengna

  • Studi sato bakal dijalankeun dina Q4 CY2021 / Q1CY2022. 
  • Studi preclinical tambahan pikeun nalungtik naha Zantrene tiasa ngajagi jantung tina karusakan ku obat kemoterapi sanés anu ogé dipikanyaho nyababkeun karusakan kardio. 
  • Studi salajengna pikeun nangtukeun mékanisme molekular kagiatan cardio-pelindung Zantrene. Ieu tiasa ngijinkeun idéntifikasi fungsi pelindung tambahan tina Zantrene. 
  • Ngembangkeun formulasi kombinasi ubar anyar sareng dioptimalkeun kalayan ningkat nilai klinis sareng komérsial. 
  • Inisiasi uji klinis kanker payudara Fase 2b di 2022.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment