Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

4 AS dipromosikeun pikeun ngawangun deui daya tahan sareng daya saing Indonésia saatos pandémik COVID-19

Ditulis ku Harry Johnson

Kamentrian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif Indonesia nyosialisasikeun paningkatan daya tahan sareng daya saing pikeun ngadorong kebangkitan usaha saatos katarajang pandémik COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Kamentrian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif Indonesia nyosialisasikeun paningkatan daya tahan sareng daya saing pikeun ngadorong kebangkitan usaha saatos katarajang pandémik COVID-19.

Pikeun ngahontal éta tujuan, Kamentrian geus nyieun program anu museur kana prinsip “4 AS” nya éta Kerja KerAS (kerja keras), CerdAS (kerja cerdas), TuntAS (tuntas), jeung IkhlAS (ikhlas). Kamentrian optimistis yén 4 AS bakal janten nilai inti pikeun pariwisata sareng industri kreatif pikeun ngawangun deui usaha sareng nyegerkeun ékonomi nasional.

Prinsip "4 AS" ieu diadegkeun saatos dampak pandémik COVID-19 ka pariwisata sareng usaha kreatif di sakumna nagara, dimana sateuacan larangan sosial sareng ékonomi maréntahkeun pikeun ngukur panyebaran virus, ngagaduhan 16.11 juta kadatangan wisatawan dina taun 2019 sareng turun ku 75. di 4.02 robah jadi +2020 juta.

Angka éta mangrupikeun pukulan parah pikeun ékonomi pariwisata anu nyayogikeun 5.7% tina produk doméstik kotor nagara sareng nyayogikeun 12.6 juta padamelan dina taun 2019.

"Urang kedah ngalih gancang pikeun kéngingkeun pangaweruh sareng kaahlian anu relevan pikeun usaha. Éta sababna sakumna pamangku kapentingan kudu bersinergi pikeun muka konci sagala poténsi pariwisata jeung industri kreatif pikeun nyiptakeun lapangan kerja sareng mastikeun yén urang tiasa ngawangun deui ékonomi ngaliwatan pariwisata anu berkualitas sareng lestari," saur Menteri Pariwisata sareng Ékonomi Kreatif Sandiaga Uno.

Pamaréntah parantos ngusahakeun inisiatif ku ngadistribusikaeun insentif pamulihan pikeun pariwisata sareng industri kreatif. Nepi ka paro kahiji taun 2020, industri pariwisata di Indonésia ngalaman karugian kira-kira 85 triliun rupiah dina pendapatan pariwisata, kalayan industri perhotelan sareng réstoran diperkirakeun rugi sakitar 70 triliun rupiah.

Pandemik COVID-19 parantos parah mangaruhan séktor kréatif sanés ogé. Ku kituna, Kamentrian ogé ngusahakeun rupa-rupa program atikan pikeun ngadorong wirausaha di sakuliah nagara.

Salasahiji programna mangrupa prakarsa pikeun santri pasantrén anu disebut “Santri Digitalpreneur Indonesia” anu museur kana palatihan jeung pendampingan “santri” (mahasiswa) pikeun diajar kaparigelan digital sarta dijadikeun modal pikeun jadi digitalpreneur atawa gawé dina kréatif. industri.

“Indonésia boga 31,385 pasantrén jeung urang ajak sakabéhna ngamekarkeun ékonomi kréatif ngaliwatan digitalisasi. Sadaya inisiatif ieu mangrupikeun bagian tina usaha urang pikeun ngamajukeun pertumbuhan ékonomi nasional urang, ”tambah Sandiaga.

Kamentrian ogé nguatan gawé bareng jeung sakumna stakeholder pikeun ngaronjatkeun daya tahan usaha dumasar kana “3 C principals”, nya éta Komitmen, Kompetensi, jeung Juara, pikeun ngahirupkeun deui pariwisata jeung ékonomi kréatif, ngaronjatkeun pemberdayaan ékonomi, jeung nyiptakeun lapangan kerja.

"Urang kedah ngaléngkah sacara kolaboratif dina sagala poténsi bisnis anu aya pikeun nyiptakeun padamelan énggal. Ngaliwatan gagasan-gagasan anu inovatif jeung kréatif, urang bisa ngawangun deui jeung ngamajukeun ékonomi Indonésia,” pungkas Sandiaga.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment