kuliner kabudayaan Perancis Ngabobol Warta Industri silaturahmi wartos piknik News Kawat Wisata Amérika Serikat megatkeun News Wines & Arwah

Konsulat Perancis New York Ayeuna Nampilkeun Anggur Val de Loire: Partie Une

Anggur Perancis

Ieu Minggu soré geulis di Manhattan. Kuring nangtung sabar nangtung dina antrian panjang di luar Konsulat Perancis on Fifth Avenue tur éta amazed di sabaraha urang museurkeun diajar ngeunaan wines tina Loire Valley dina Minggu sore di New York.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Sanaos kuring naroskeun ka sababaraha jalma anu aya di gigireun kuring ngeunaan pilihan kagiatanana dina sabtu minggu anu sampurna ieu, kuring henteu hasil dina diajar motivasina. Sugan ieu kasempetan papanggih teh selebritis sommelier Pascaline Lepeltier anu geus dileler accolades pikeun anggur jeung kadaharan kaahlian nya; Panginten éta kanyataan yén acara éta dilaksanakeun di Konsulat Perancis anu éndah, atanapi panginten anu hadir waé resep ngaraosan. sagelas anggur Perancis dina sabtu minggu. Naon insentif, acara éta terrific, nu wines lumpat ti metot kana éndah tur kudu program diulang, abdi bakal diantara nu pangheulana RSVP.

Ayeuna. Ngeunaan Anggur

2017 Le Rocher des Violette, Montlouis-sur-Loire Petillant Asli

(Alami herang). 100 Chenin Blanc

Xavier Weisskopf dimimitian Le Rocher des Violette di 2005. Anjeunna diajar winemaking di Chablis na Beune earning gelar dina viticulture na oenology. Proyék kahijina nyaéta Louis Barruol di Gigondas, produser Chateau de Saint Cosme, dimana anjeunna janten Chef du Cave, ngadamel opat vintages dina waktosna sareng Chateau.  

Asihna pikeun Chenin Blanc dibawa anjeunna ka Saint Martine le Beau séktor Montlouis (nyanghareupan Vouvray peuntas Loire), wewengkon dianggap salah sahiji dua appellations anggur bodas hébat Touraine urang. Dina waktos éta, lokal bersejarah ieu kirang diapresiasi sareng Weisskopf tiasa nampi 22.5 hektar kebon anggur kuno anu suci kalebet 10-acre parsél Chenin dewasa dina liat sareng silex dina taneuh kapur, ditambah gudang batu abad ka-15 atah, asalna. a quarry ngali jero kana bank kapur kapur Loire di Amboise (lolobana dipelak saméméh WW11). Misi na: ngadamel anggur anu jelas sareng fokus. Kabéh vines na anu Certified organik, sahingga vines heubeul berharga ieu némbongkeun diri otentik maranéhna. Filsafat tradisional na ngalegaan ka gudang di jero taneuh dimana anjeunna ngagunakeun tong anu lami nunjukkeun ngungudagna pangalaman Chenin anu leres.

Vines dipangkas pikeun ngahasilkeun low 30-35 héktoliter per héktar (anggur heubeul masihan ngeunaan 25 hs/ha) jeung panén dipigawé ku leungeun. Tong kai dipilih leuwih baja keur bursa oksigén ditawarkeun ku kai nu taliti preserves buah tanpa letting ek intrude.

Asal Usul

Petillant Originel (Pet-Nap; bubbling alami) dijieun maké methode ancestrale dimana anggur dibotolkeun saméméh fermentasi primér réngsé tanpa tambahan ragi sekundér atawa gula. Metoda kuna ieu ngahasilkeun anggur sparkling basajan tur leuwih rustic nu tradisional mendung, unfiltered sarta bisa ditutupan tur teu corked.

Prosés Petillant Originel mangrupakeun designation husus dijieun ku Montlouis sur Loire vignerons di 2007. Pikeun cocog keur designation anggur kudu dijieun TANPA tambahan ragi jeung TANPA tambahan liqueur de tirage (dosis gula ditambahkeun dina waktu éta. tina bottling pikeun masihan fermentasi lumangsung dorongan) atanapi liquer d'ekspedisi (gula ditambahkeun dina momen disgorgement). Anggur WAJIB didamel murni sareng anggur asli, gulana sareng taun pribumi.

2017 Le Rocher des Violette Petillant aslina ieu Certified organik jeung 100 persen Chenin Blanc tumuwuh dina liat-kapur tina 40+ taun vines heubeul. Hiji-katilu tina anggur ieu ferméntasi dina tong kai heubeul, 2/3 dina bak stainless steel. Éta dibotolkeun ku ragi asli, dosis nol.

konéng bulak na kalawan hue héjo lampu disorot ku gelembung lemes keur delight panon; irung ngadeteksi melon, apel konéng, jeruk lampu, sereh jukut, jeung jahé. Lalangit manggih catetan kembang sareng brioche, ditingkatkeun ku petunjuk madu. Pareum garing kalayan kaasaman anu luhur, pangalaman nikmat ieu pas sareng salmon, jangjangan, kéju anu hampang sareng lemes.       

© Dr. Elinor Garely. Tulisan hak cipta ieu, kalebet poto, henteu tiasa dihasilkeun tanpa idin tinulis ti panulis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment