Cina sareng Dominika Ayeuna Buka Perjalanan Antara Dua Bangsana

Signing tina pasatujuan antara Cina jeung Dominika

Hubungan antara dua nagara kalebet investasi China dina séktor kaséhatan Dominika kalayan peresmian Rumah Sakit Persahabatan Dominika-China, anu parantos ngarobihkeun infrastruktur kasehatan pulo. Rumah sakit mangrupikeun hiji-hijina anu nawiskeun jasa MRI di daérah Karibia Wétan, prestasi anu mungkin ku hubungan anu kuat antara dua nagara.

Taun kamari geus katempo pulo leutik Dominika manjangkeun jangkauan internasionalna. Kasepakatan ngeunaan ngabebaskeun visa bakal ngamungkinkeun Dominika ngaksés salah sahiji raksasa ékonomi dunya, nguatkeun kasempetan perjalanan pikeun bisnis sareng luang. Warga Dominika ayeuna tiasa ngarambat bébas visa atanapi visa-on-arrival ka langkung ti 160 nagara, ngalangkungan langkung ti 75% tujuan global anu ngajantenkeun bisnis di sababaraha nagara langkung gampang.

Sacara komparatif, paspor Cina ngan ukur ngamungkinkeun aksés gratis visa ka 79 nagara sareng wilayah. Panawaran kawates na ngajadikeun éta halangan pikeun wargana pikeun ngaksés hub global sapertos Inggris atanapi Amérika Serikat. Ieu ngandung harti yén warga Cina kudu ngaliwatan repot birokrasi pikeun meunangkeun visas, wasting waktu berharga, duit, jeung sumber daya.

Hal anu sami tiasa disarioskeun pikeun anu ngaharepkeun usaha di Cina. Contona, pangusaha jeung investor ti nagara kawas India, Afrika Kidul, Nigeria, atawa Singapura kudu luncat ngaliwatan hoops sarupa, sabab teu boga perjangjian visa jeung Cina. Ieu merlukeun ngeusian kaluar paperwork lengthy nu bisa ngakibatkeun kasempetan lasut nu négatip dampak bisnis.

"Cina henteu leres-leres ngijinkeun [aksés] gratis visa pikeun seueur anu gaduh paspor, sareng aranjeunna masihan hak istimewa éta ka paspor Dominika tina sadaya kategori. Janten, éta mangrupikeun tambihan utama, ”saur Perdana Menteri Roosevelt Skerrit. "[Warga Dominika] bakal tiasa ngarambat ka seueur pusat bisnis di sakumna dunya," tambah anjeunna.

Panawaran visa ékspansi Dominika mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon pulo janten tujuan anu pikaresepeun pikeun para investor anu milari kabébasan perjalanan anu langkung ageung. Program Kewarganegaraan Dominika ku Investasi (CBI) parantos janten jalur populér pikeun ngahontal ieu. Diadegkeun dina taun 1993, program éta nguatkeun investor global ku nawiskeun aranjeunna kawarganagaraan kadua sareng sadaya kauntungan anu aya hubunganana saatos sumbangan dilakukeun pikeun dana pamaréntahan atanapi perumahan. Salaku program anu kasohor sacara internasional, Dominika mastikeun yén jalma-jalma anu janten warga nagara ngalangkungan prosés karajinan multi-tingkat pikeun ngajagi reputasi stellar na.

Dina sababaraha dasawarsa ka tukang, program Dominika parantos ngabagéakeun seueur investor Cina anu kabetot pikeun meunangkeun kawarganagaraan kadua salaku cara ngajagi kabeungharan, kulawarga sareng masa depan. Salian ti kasempetan perjalanan, kawarganagaraan Dominika ngabantosan kulawarga ngaksés lembaga pendidikan anu paling luhur di dunya, ngaidentipikasi prospek bisnis alternatif sareng kasempetan kauangan di hiji bangsa anu aya hubunganana sareng nagara adidaya sanés sapertos Inggris sareng Amérika Serikat.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ku Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun. Anjeunna resep nyerat sareng merhatikeun detil. Manehna oge jawab sagala eusi premium sarta siaran pers.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.