Kasalametan Kanker Paru-paru Geus Ngaronjat


nu anyar "Nagara Kangker Lung" laporan ngungkabkeun yén tingkat kasalametan lima taun kanker paru-paru ningkat 14.5% sacara nasional ka 23.7% tapi tetep langkung handap dina komunitas warna. The American Lung Association urang 4th laporan taunan, dirilis kiwari, highlights kumaha tol kanker paru variasina ku kaayaan sarta examines indikator konci sakuliah AS kaasup: kasus anyar, survival, diagnosis mimiti, perlakuan bedah, kurangna perlakuan jeung ongkos screening.

Numutkeun laporan, salian tingkat survival handap, jalma warnaan anu didiagnosis kanker paru nyanghareupan hasil goréng dibandingkeun bule, kaasup kurang kamungkinan kana didiagnosis mimiti, kurang kamungkinan kana narima perlakuan bedah jeung leuwih gampang pikeun nampa euweuh perlakuan. Ieu mangrupikeun taun kadua laporan "State of Lung Cancer" ngajalajah beban kanker paru-paru diantara kelompok minoritas ras sareng étnis di tingkat nasional sareng nagara.

"Laporan éta nyorot warta penting - langkung seueur jalma anu salamet kanker paru-paru; kumaha oge, eta oge underscores kanyataan yén, sedih, disparities kaséhatan persist pikeun komunitas warna. Kanyataanna, bari tingkat survival kanker paru nasional ngaronjat nepi ka 23.7%, éta tetep di ukur 20% keur komunitas warna na 18% keur Hideung Amerika. Sarerea pantes kasempetan pikeun mingpin kahirupan anu pinuh sareng séhat, janten langkung seueur anu kedah dilakukeun pikeun ngatasi panyimpangan kaséhatan ieu, ”saur Harold Wimmer, Présidén Nasional sareng CEO Asosiasi Paru-paru.

Deukeut ka 236,000 urang di AS bakal didiagnosis kanker paru-paru taun ieu. Laporan "State of Lung Cancer" 2021 mendakan tren nasional di handap ieu dina tingkat kasalametan, diagnosis awal, sareng pengobatan panyakit:

  • Laju salamet: Kanker paru-paru ngagaduhan salah sahiji tingkat kasalametan lima taun panghandapna sabab kasusna sering didiagnosis dina tahap-tahap engké, nalika éta henteu tiasa diubaran. Rata-rata nasional jalma hirup lima taun saatos diagnosis kanker paru nyaéta 23.7%. Tingkat kasalametan anu pangsaéna di Connecticut nyaéta 28.8%, sedengkeun Alabama rengking awon dina 18.4%.
  • Diagnosis awal: Sacara nasional, ngan 24% kasus anu didiagnosis dina tahap awal nalika tingkat kasalametan lima taun langkung luhur (60%). Hanjakalna, 46% kasus henteu katangkep dugi ka tahap ahir nalika tingkat kasalametan ngan ukur 6%. Tingkat diagnosis awal anu pangsaéna di Massachusetts (30%), sareng anu paling parah di Hawaii (19%).
  • Saringan Kanker Paru-paru: Saringan kanker paru-paru kalayan scan CT dosis rendah taunan pikeun anu résiko luhur tiasa ngirangan angka maot kanker paru-paru dugi ka 20%. Sacara nasional, ngan 5.7% jalma anu résiko luhur disaring. Massachusetts ngagaduhan tingkat saringan pangluhurna 17.8%, sedengkeun California sareng Wyoming gaduh panghandapna 1.0%.
  • Bedah salaku Kursus Mimiti Pangobatan: Kanker paru-paru sering tiasa diubaran ku bedah upami didiagnosis dina tahap awal sareng henteu sumebar. Sacara nasional, ngan 20.7% kasus anu dioperasi.
  • Kurangna perlakuan: Aya sababaraha alesan kunaon pasien henteu nampi perawatan saatos diagnosis. Sababaraha alesan ieu bisa jadi teu bisa dihindari, tapi teu saurang ogé kudu indit untreated sabab kurangna panyadia atawa pangaweruh sabar, stigma pakait sareng kanker paru, fatalism sanggeus diagnosis, atawa biaya pengobatan. Sacara nasional, 21.1% kasus henteu nampi perawatan.
  • Cakupan Medicaid: Program Medicaid nagara Fee-for-service mangrupikeun hiji-hijina pamayaran kaséhatan anu henteu diperyogikeun pikeun nutupan saringan kanker paru-paru pikeun populasi anu berisiko tinggi. Asosiasi Paru-paru nganalisa kawijakan liputan saringan kanker paru-paru dina program fee-pikeun-layanan Medicaid nagara pikeun ngira-ngira status ayeuna sinyalna saringan kanker paru-paru pikeun populasi Medicaid sareng mendakan yén program fee-pikeun-jasa Medicaid 40 nagara bagian nutupan saringan kanker paru-paru, tujuh program teu nyadiakeun cakupan, jeung tilu nagara bagian teu boga informasi sadia on kawijakan sinyalna maranéhna.

Sedengkeun papanggihan laporan "State of Lung Kangker" némbongkeun karya signifikan pikeun dipigawé, aya harepan. Dina Maret 2021, Pasukan Tugas Layanan Pencegahan Amérika Serikat ngalegaan rekomendasina pikeun saringan kalebet rentang umur anu langkung ageung sareng seueur perokok ayeuna atanapi tilas. Ieu nyirorot ngaronjat jumlah awéwé jeung Hideung Amerika anu layak pikeun screening kanker paru.

Asosiasi Paru-paru nyorong sadayana pikeun ngiringan usaha pikeun ngeureunkeun kanker paru-paru. Buka Lung.org/solc pikeun neuleuman langkung seueur ngeunaan kanker paru-paru di nagara anjeun sareng tandatangan petisi kami pikeun ningkatkeun dana pikeun Pusat Pengendalian sareng Pencegahan Panyakit pikeun nangtayungan kasehatan bangsa urang tina panyakit, kalebet kanker paru-paru.

Pikeun perokok ayeuna sareng baheula, aya sumber daya anu nyalametkeun. Panggihan naha anjeun layak pikeun screening kanker paru di SavedByTheScan.org, teras ngobrol sareng dokter anjeun ngeunaan diayak.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.