Karusuhan COVID-19 sumebar ti Guadeloupe ka Martinik

Karusuhan COVID-19 sumebar ti Guadeloupe ka Martinik
Karusuhan COVID-19 sumebar ti Guadeloupe ka Martinik

Kamari, 17 serikat pekerja di pulo téritorial Perancis Martinique nyauran mogok umum pikeun nunjukkeun oposisina kana mandat vaksin COVID-19 pikeun pagawé kaséhatan sareng pamaksaan pas kaséhatan koronavirus Perancis.

Tapi protés gancang robah jadi Guadelupe-gaya karusuhan telenges kalawan laporan pulisi jeung patugas pemadam kebakaran di MartinikIbu kota Fort-de-France datang dina gunfire.

Kaayaan éta ningkat nalika para panyerang dilaporkeun ambek henteu ditampi ku gubernur Martinik dina ahir demonstrasi dinten munggaran. 

Bari euweuh tatu geus dilaporkeun, penegak hukum jeung tanaga darurat anu sababaraha kali sasaran ku gunfire sabab diintervensi pikeun nempatkeun kaluar blazes di jalan raya umum di kota Fort-de-France tadi peuting. 

Numutkeun kana Martinikjuru carios kaamanan publik 's Joël Larcher, aparat kapulisian jeung awak pemadam kebakaran anu sasaran ku gunfire, sarta sababaraha kandaraan anu diatur dina mangsa karusuhan peuting urang.

Rioters geus meungpeuk jalan sabudeureun pulo Karibia Perancis sarta geus nyieun sababaraha tungtutan pamaréntah, kaasup tungtung amanat vaksinasi COVID-19 pikeun caregivers, kitu ogé paménta lega kayaning kanaékan gaji sarta pangurangan harga BBM.

kekerasan Martinik geus sumebar ti caket dieu Guadelup, dimana huru-hara turun saatos serikat buruh ngatur jalan-jalan minggu kamari pikeun nangtang larangan COVID-19 di dinya, kalebet ngenalkeun jabs anti-coronavirus wajib pikeun pagawé kaséhatan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ku Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.