Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab Spanyol Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna WTN

Peringatan urgent ku Sekretaris Jéndral Honorary UNWTO Francesco Frangialli

Ditulis ku Dmytro Makarov

Duanana urut Sekretaris Jéndral UNWTO Francesco Frangialli jeung Dr Taleb Rifai geus cukup.

Surat kalam panganyarna ku urut Sekretaris Jenderal ceramah ngeunaan selingkuh, a Sidang Stalinist sarta titik dimana malah kaadilan jadi adil.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Francesco Frangialli, éta Sekretaris Jéndral Kahormatan UNWTO jeung urut kapala organisasi ngabales Surat Zurab Pololikashvili ka sadaya Nagara Anggota ti minggu kamari.

Francesco Frangialli ngajabat salaku Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia PBB ti 1997 dugi ka 2009 sareng dianggap salah sahiji jalma anu paling dihormat dina industri perjalanan sareng pariwisata global.

Pencapaian utama Frangialli salaku sekretaris jenderal kalebet "nyiptakeun sistem anu ditarima sacara universal pikeun ngukur dampak pariwisata dina ékonomi nasional sareng nyoko kana Kode Etik Global pikeun Pariwisata pikeun nyorong pariwisata anu tanggung jawab sareng lestari.

Pelanggaran kode etik ieu mangrupikeun titik pemicu pikeun tilas kapala UNWTO nyarios sacara kuat dina séri surat terbuka ngalawan pamimpin organisasi ayeuna.

Bapak Francesco Frangialli nyarios ka Zurab Pololikashvili dina réspon surat kabuka na:

 Dear Perwakilan Nagara Anggota Organisasi Pariwisata Dunya,

Kuring nulis ka anjeun dina kapasitas kuring salaku urut Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia. Pikeun anu henteu wawuh sareng jaman prasejarah, kuring janten Wakil Sekretaris Jenderal ti 1990 dugi ka 1996, Sekretaris Jenderal. interim dina 1996-1997, sarta Sekretaris Jéndral ti 1998 nepi ka 2009. Salila periode 2001-2003, abdi mingpin konversi Institusi urang kana agénsi husus PBB. 

Saatos janten tanggung jawab Sekretariat maksakeun, tina sudut pandang kuring, sababaraha nahan diri, khususna dina waktos Organisasi kalibet dina prosés pamilihan umum pikeun nunjuk Sekretaris Jenderal pikeun opat taun ka hareup. Ieu sababna, sanaos kanyataan yén kuring ngabagi kalolobaan ideu anu dinyatakeun dina téks ieu, kuring henteu nandatanganan surat kabuka anu dikirimkeun ku sakelompok perwira formal tingkat luhur ka anjeun. 

Tapi surat anyar anu disebarkeun pikeun ngaréspon Anggota ku Sekretaris Jéndral incumbent sareng tuduhan anu salah anu dikandungna maksa kuring pikeun ngaréspon sacara umum dina dua poin. 

Anu mimiti, upami éta tujuanana dina waktos nalika kuring tanggung jawab, kuring henteu tiasa nampi pernyataan éta "Irregularities dilakukeun sareng seueur nagara-nagara Anggota penting mundur, kaayaan anu dicoba ku Organisasi ti saprak éta." 

Lamun ngarujuk kana "iregularities", hiji teu bisa cicing samar. Unggal irregularity kudu dicirikeun. Éta kedah disebatkeun nalika éta lumangsung, saha anu tanggung jawabna, sareng nagara mana anu tinggaleun akibatna.

Éta persis naon anu disebut sidang Stalinis

Nalika kuring janten Sekretaris Jenderal, teu aya nagara penting anu ninggalkeun Organisasi. 

Nalika kuring ngagabung WTO salaku Wakil Sekretaris Jéndral ngora Antonio Enriquez Savignac, Organisasi éta dina disarray lengkep. Seueur nagara di Amérika Tengah, sapertos Kosta Rika sareng Honduras, sareng di Asia-Pasifik, sapertos Filipina, Thailand, Malaysia, sareng Australia, parantos angkat; Amérika Serikat kedah nuturkeun gancang. Kalayan miheulaan kuring, sareng, engké, dina paréntah sorangan, kami suksés ngabalikeun tren éta. 

Nalika kuring ninggalkeun UNWTO taun 2009, Institusi éta ngagaduhan 150 Anggota. Sadaya nagara Asia anu saacanna angkat parantos ngagabung deui, sareng anu énggal di bagian dunya ieu, anu penting pisan pikeun industri pariwisata, parantos sumping. Nagara-nagara penting sapertos Arab Saudi, Kroasia, Serbia, Ukraina, Kazakhstan, sareng Afrika Kidul, sareng seueur anu sanésna, parantos ngagabung. Latvia, Lituania, Britania Raya, Norwégia, Australia, jeung Kanada éta Anggota.

Kuring kungsi nampa surat ti pamaréntah Selandia Anyar nganyatakeun niat na pikeun gabung. Sekretaris Dagang Amérika Serikat parantos nyarankeun langkah anu sami ka Présidénna. Maca surat Sekretaris Jéndral, kuring resep diajar yén manajemén ayeuna nuju "ngalereskeun" henteuna sababaraha nagara utama. Kuring perhatikeun yén éta parantos tanggung jawab salami opat taun sareng teu aya hasilna. 

Hatur nuhun kana kontribusi datang ti nagara "beunghar" ieu, tapi ogé pikeun manajemén overhaul ati, sarta watesan ketat ngeunaan waragad staf, nu geus leungit tina tetempoan, UNWTO ngarasakeun wanoh nalika kuring ninggalkeun, surplus finansial badag, ngamungkinkeun pikeun ngabiayaan program kagiatan anu beunghar sareng rupa-rupa pikeun periode anggaran anu bakal datang 2010-2011. Lamun "deficit finansial parna” geus aya atawa aya kiwari, teu tanggal ti jaman ieu. 

Bréh, kuring teu bisa satuju kana anggapan yén, saprak disatujuan ku Déwan, prosedur pencalonan calon kalungguhan Sekretaris Jéndral diputuskeun sarta dilaksanakeun dina ragam bener, transparan, jeung demokratis. Ieu nanaon nanaon. 

Marengan panerus kuring salaku Sekretaris Jéndral, Dr Taleb Rifai, sarta tanpa interfering dina cara naon baé dina pilihan nu bakal dilakukeun, kami ngingetkeun dina jangka waktu nu tangtu resiko kalibet ku jadwal diusulkeun ku Sekretaris Jenderal-calon sarta ditarima ku Déwan Eksekutif dina sési ka-112 di Tbilisi. Upami sora urang didangu, mamang anu ayeuna mangaruhan legitimasi sadaya prosés pamilihan umum moal aya. 

Rapat di nagara asal incumbent dina waktos seueur anggota Déwan henteu tiasa ngarambat kusabab pandémik sareng nalika seueur di antarana diwakilan ku kedutaan ka Georgia, jelas ngenalkeun bias. 

Déwan nyatujuan jadwal anu ngajantenkeun calon poténsial pikeun nyatakeun diri, kéngingkeun dukungan ti pamaréntahanana, pikeun ngajelaskeun sareng medar programna, sareng kampanye sacara normal. Watesan waktos anu teu leres-leres ieu, sareng kaayaan sanitasi anu aya sareng periode akhir taun, nyegah kamungkinan calon-calon nganjang ka nagara-nagara pamilih. Ngagaduhan pamilihan anu diayakeun di Madrid ogé langkung milih Sékretaris Jéndral anu kaluar, salaku tilas duta besar ka Spanyol. Sadayana dihijikeun masihan ka incumbent kaunggulan kalapa anu teu adil pikeun pesaing anu mungkin. 

The pretext tina bentang ridiculously pondok tina waktu antara dua sesi Déwan éta boga sési 113th di Madrid sapanjang kalawan pameran pariwisata penting di Spanyol, FITUR. Ieu ngan saukur nyumputkeun bebeneran ka Anggota, sabab jelas ti mimiti pisan yén, kusabab pandémik, FITUR moal lumangsung sakumaha anu direncanakeun dina Januari. Sakumaha anu ditunjukkeun dina surat anu kuring cosigned sareng Taleb Rifai, lingkungan sanitasi anu keras kedah nyababkeun solusi anu sabalikna: ngayakeun sési Déwan telat-gancang, dina musim semi sapertos biasa, atanapi bahkan dina awal Majelis Umum.

Dina kaayaan kitu, kamajuan tanggal éta ngan curang. 

Sékretaris Jéndral anu kaluar ngabantah dina suratna yén prosedur anu dituturkeun leres-leres sah, sareng ragrag "dina purview Déwan Eksekutif sorangan".

Ieu sampurna bener. Tapi legalitas teu cukup. Dina manipulasi prosés, anjeun tiasa duanana légal jeung amoral.

Prosedur pamilihan sacara resmi tiasa saluyu sareng Statuta, tapi dina waktos anu sami henteu adil sareng henteu sami. Dina ahir poé, teu etika.

Salaku Sophocles wrote:

"Aya titik saluareun anu malah kaadilan jadi teu adil". 

Abdi ngarepkeun Majelis Umum, dina kapasitasna "organ pangluhurna” tina UNWTO, bakal ngalakukeun naon anu diperlukeun pikeun mastikeun pamilihan adil di Madrid jeung mulang ka manajemén alus Organisasi. 

Kuring miharep anjeun sadayana anu fruitful tur pikaresepeun tetep di Spanyol.
November 22nd, 2021

Francesco Frangialli 

Sekretaris Jéndral Kahormatan UNWTO 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Leave a Comment