Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Étiopia Perancis Ngabobol Warta Jérman Ngabobol Warta Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK Amérika Serikat megatkeun News

AS, Inggris, Perancis sareng Jerman ngadesek wargana ngantunkeun Étiopia ayeuna

AS, Inggris, Perancis sareng Jerman ngadesek wargana ngantunkeun Étiopia ayeuna
AS, Inggris, Perancis sareng Jerman ngadesek wargana ngantunkeun Étiopia ayeuna
Ditulis ku Harry Johnson

Konflik ayeuna bitu di Étiopia Kalér sataun katukang, nalika pamaréntah féderal ngaluncurkeun operasi militer ngalawan kelompok séparatis pemberontak, Tigray People's Liberation Front (TPLF). 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ditengah kasieunan pemberontakan maju di ibukota Étiopia, Addis Ababa, sababaraha pamaréntah Kulon ngadesek wargana pikeun ninggalkeun Étiopia pas mungkin.

Kamentrian Luar Negeri Jérman sareng Kedubes Perancis di Addis Ababa ngaluarkeun pernyataan anu misah dinten ayeuna naroskeun salah sahiji wargana di nagara éta pikeun angkat tanpa reureuh. AS sareng Inggris nembé ngaluarkeun rekomendasi anu sami pikeun wargana.

nu PBB (PBB) ogé negeskeun yén éta damel pikeun 'mindahkeun samentawis' anggota kulawarga staf internasionalna ti Étiopia kusabab kaayaan kaamanan anu parah di darat.  

Awal bulan ieu, 22 anggota staf Étiopia ditéwak sareng ditahan ku pasukan pamaréntah nalika serangan di Addis Ababa targeting étnis Tigrayans, ceuk PBB. Sababaraha engké dileupaskeun.

Konflik ayeuna bitu di Étiopia Kalér sataun katukang, nalika pamaréntah féderal ngaluncurkeun operasi militer ngalawan kelompok séparatis pemberontak, Tigray People's Liberation Front (TPLF). 

Grup éta, anu parantos maréntah nagara mangtaun-taun sateuacan digulingkeun dina taun 2018, dina sasih-sasih ayeuna parantos tiasa ngawasa deui sabagéan ageung daérah Tigray kalér, kalebet ibu kotana Mekele. Salasa, TPLF nyarios yén éta parantos ngawasa Shewa Robit sareng nuju maju Addis Ababa, kira-kira 220 km (136 mil) jauhna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment