Anggur Perancis: Produksi awon saprak 1970


panalungtikan Reuters ditangtukeun yén anggur Perancis Produksi industri sigana bakal turun sakitar 30 persén taun ieu, dibandingkeun sareng taun sateuacana, ngajantenkeun 2021 salaku taun anu paling awon ti saprak 1970 sareng kamungkinan janten taun anu paling awon dina catetan.

Anu jadi sabab warta goréng ieu kalebet ibun April, huru-hara Covid 19, perang dagang Présidén Trump nargétkeun anggur Perancis, banjir usum panas digabungkeun sareng suhu anu luhur ngarah kana kabentukna jamur dina anggur anu ngancurkeun seueur pepelakan.

Pecinta anggur kudu acquire wines Perancis maranéhanana AYEUNA dina préparasi usum liburan jeung cobaan pikeun nyingkahan ngaronjat harga di cash register.

2020 Domaine Girard, Sancerre, Les Garennes. Sauvignon Blanc

Sancerre perenahna di ujung wétan kebon anggur utama Lembah Loire sareng langkung caket ka Cote d'Or di Burgundy tibatan distrik anggur penting Loire Anjou sareng Touraine. Wewengkon viticultural nyertakeun 15-milles bukit rolling di sisi kulon Loire kalawan 7000 acres of vines devoted pikeun ngahasilkeun wines appellation urang.

Jenis taneuh dibagi jadi tilu bagian: kapur, kapur-kerikil, jeung silex (flint). Flint sering dikreditkeun pikeun bau haseup has pierre a fusil (gunflint) sareng alesan pikeun nami samaran Sauvignon Blanc Fume.

Sancerre kacatet pikeun garing, anggur bodas aromatik anu didamel tina Sauvignon Blanc. A Sancerre klasik bodas, bracingly asam kalayan catetan tina gooseberries, jukut, nettles sarta minerality stony. Phylloxera ngabasmi kebon anggur anu lega dina pertengahan abad ka-19 ngancurkeun lagu-lagu anu kalolobaan variétas anggur beureum sapertos Gamay sareng Pinot Noir. Kebon anggur dipelakan deui di Sauvignon Blanc sareng daérah éta nampi status AOC dina 1936.

The 2020 Domaine Girard Sancerre. Catetan. 100 persen Sauvignon Blanc. Domaine Fernand Girard diarahkeun ku Alain Girard, nuturkeun dina footsteps generasi winemakers di Désa Chaudoux, lokasina sababaraha mil kalér-kuloneun Sancerre jeung kaléreun Cavignol. Kebon anggur nyertakeun 14 héktar sareng Girard ngajual sababaraha cuvees ka negocian sareng sacara pribadi ngabotolkeun sabagian tina total produksi dina nami kulawargana. The La Garenne cuvee asalna di kebon anggur 2.5 héktar dina lamping wétan-nyanghareup lungkawing jeung taneuh kapur pisan taringgul. Taneuh kapur ningkatkeun ciri flinty, mineral sareng nada héjo tina Sauvignon Blanc.

Perumahan ngagunakeun téknologi modéren anu kalebet pencét pneumatik, tong stainless steel, sistem kontrol suhu nalika fermentasi sareng rohangan berhawa dingin pikeun sepuh dina tong sareng botol kaos kaki. Sanaos téknologina nyaéta abad ka-21, metode tradisional dianggo di kebon anggur dimana herbisida sareng perawatan jarang dianggo, sareng ragi komérsial henteu diwanohkeun pikeun nyababkeun fermentasi atanapi nambihan rasa. hasilna mangrupakeun Sancerre nu presents aromas pikaresepeun, babarengan jeung kaasaman seger jeung astringency low.

Alain Girard - Poto ku Noah Oldham

Panon diganjar ku emas konéng bulak jeung irung ngadeteksi bungbu, kulit lemon, jukut héjo seger, apel héjo, bit lemon jeung Flint. Cocog sareng lauk bodas datar dina saos caper tapi nangtung nyalira kalayan kakuatan sareng martabat.

Baca Bagian Hiji di dieu: Diajar ngeunaan anggur tina Lembah Loire dina Minggu NYC

© Dr. Elinor Garely. Tulisan hak cipta ieu, kalebet poto, henteu tiasa dihasilkeun tanpa idin tinulis ti panulis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

One response to “French Wines: The worst production since 1970”

  1. Lain "éta kasalahan Trump."
    Tarif AS mangrupikeun réspon kana subsidi anu teu adil EU ka Airbus, sakumaha anu kacatet ku WTO. Tarif anu dimaksudkeun pikeun mawa sababaraha equity kana perdagangan AS-EU. Eta bakal mantuan mun ngabejaan sakabeh carita jeung meunang leuwih blaming Trump.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.