Misi anyar pikeun membela Bumi diluncurkeun ku NASA sareng SpaceX

Misi anyar pikeun membela Bumi diluncurkeun ku NASA sareng SpaceX
Misi anyar pikeun membela Bumi diluncurkeun ku NASA sareng SpaceX

Uji Alihan Asteroid Ganda (DART) NASA, misi skala pinuh munggaran di dunya pikeun nguji téknologi pikeun ngabéla Bumi ngalawan poténsi bahaya astéroid atanapi komét, diluncurkeun Rebo jam 1:21 EST dina a SpaceX Falcon 9 rokét ti Space Launch Complex 4 East di Vandenberg Space Force Base di California.

Ngan hiji bagian tina NASAStrategi pertahanan planet anu langkung ageung, DART - diwangun sareng dikokolakeun ku Johns Hopkins Applied Physics Laboratory (APL) di Laurel, Maryland - bakal mangaruhan astéroid anu dikenal anu sanés ancaman ka Bumi. Tujuanana nyaéta pikeun rada ngarobah gerak astéroid ku cara anu akurat diukur nganggo teleskop dumasar taneuh.

DART bakal nunjukkeun yén pesawat ruang angkasa tiasa sacara mandiri napigasi ka astéroid target sareng ngahaja tabrakan sareng éta - metode defleksi anu disebut dampak kinétik. Tés éta bakal nyayogikeun data anu penting pikeun ngabantosan langkung saé pikeun nyiapkeun astéroid anu tiasa nyababkeun bahaya dampak ka Bumi, upami aya anu kapendak. LICIACube, a CubeSat tunggang kalawan DART disadiakeun ku Badan Spasi Italia (ASI), bakal dileupaskeun saméméh dampak DART pikeun néwak gambar tina dampak na awan dihasilkeun tina zat ejected. Kira-kira opat taun sanggeus dampak DART, proyék Hera ESA (Badan Spasi Éropa) bakal ngalaksanakeun survey rinci duanana astéroid, kalawan fokus husus dina kawah ditinggalkeun ku tabrakan DART sarta determinasi tepat massa Dimorphos '.

"DART ngarobih fiksi ilmiah janten kanyataan sains sareng mangrupikeun bukti proaktivitas sareng inovasi NASA pikeun kapentingan sadayana," saurna. NASA Administrator Bill Nelson. "Salian ti sagala cara NASA ngulik alam semesta sareng planét bumi urang, urang ogé ngusahakeun ngajagi bumi éta, sareng tés ieu bakal ngabantosan ngabuktikeun hiji cara anu lumayan pikeun ngajagaan planét urang tina astéroid anu ngabahayakeun upami aya anu kantos kapendak yén. nuju ka bumi.”

Jam 2:17 am, DART dipisahkeun tina tahap kadua rokét. Menit ti harita, operator misi nampi data telemétri pesawat ruang angkasa munggaran sareng ngamimitian prosés orientasi pesawat ruang angkasa ka posisi anu aman pikeun nyebarkeun susunan surya na. Kira-kira dua jam ti harita, pesawat ruang angkasa réngsé ngabéréskeun hasil tina dua susunan surya anu panjangna 28-suku, gulung-kaluar. Aranjeunna bakal ngawasa duanana pesawat ruang angkasa sareng Evolutionary Xenon Thruster NASA - mesin ion Komersial, salah sahiji sababaraha téknologi anu diuji dina DART pikeun aplikasi hareup dina misi luar angkasa.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ku Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.