Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos jelema tanggung jawab kasalametan Warta Breaking Kepulauan Solomon piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Ibukota Kapuloan Solomon dina kaayaan curfew saatos karusuhan telenges

Ibukota Kapuloan Solomon dina kaayaan curfew saatos karusuhan telenges
Ibukota Kapuloan Solomon dina kaayaan curfew saatos karusuhan telenges
Ditulis ku Harry Johnson

Pulisi Honiara nembak gas cimata ka para demonstran anu ngaduruk gedong sareng sawaréh ngaduruk hiji kantor pulisi caket gedong parlemén.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Otoritas pamaréntahan Kapuloan Solomon ngumumkeun yén ibu kota Honiara ayeuna dina kaayaan curfew.

Ibukota nagara pulo Pasifik parantos dikunci saatos para perusuh ganas nyobian nyerang gedong parlemén nasional.

Dumasar kana Pulau Solomons juru carios pulisi, pulisi dipecat gas cimata di rioters anu nyetel alight wangunan sarta sabagean ngaduruk handap hiji kantor pulisi deukeut wangunan parlemén kiwari.

"A riungan ageung kabentuk di payuneun parlemén. Aranjeunna ngarencanakeun ngajantenkeun perdana menteri mundur - éta spekulasi umum - tapi kami masih nalungtik motifna. Anu penting nyaéta pulisi ayeuna gaduh kadali kaayaan sareng teu aya anu kaluar di jalan, ”saur patugas pulisi Honiara.

Numutkeun patugas éta, pulisi henteu terang aya tatu dina waktos ayeuna.

Ladenan nasihat Smart Traveler resmi Canberra ngingetkeun warga Australia di ibukota Solomons pikeun ati-ati.

"Kaayaan nuju mekar di Honiara kalawan karusuhan sipil. Punten laksanakeun ati-ati, tetep dimana anjeun aya upami aman pikeun ngalakukeunana sareng nyingkahan balaréa, ”saurna.

Kekerasan dilaporkeun ngalibatkeun sakelompok demonstran anu ngumbara ka Honiara minggu ieu ti pulo tatangga Malaita.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment