Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha wartos jelema kasalametan teknologi piknik kandaraan News Kawat Wisata Amérika Serikat megatkeun News

Téknologi penerbangan NASA pikeun ngahémat waktos panumpang bandara

Téknologi penerbangan NASA pikeun ngahémat waktos panumpang bandara
Téknologi penerbangan NASA pikeun ngahémat waktos panumpang bandara
Ditulis ku Harry Johnson

Téknologi penjadwalan penerbangan pesawat dikembangkeun ku NASA anu bakal gancang ningkatkeun kaandalan pikeun panumpang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Administrator NASA Bill Nelson ngadatangan Bandara Internasional Orlando di Florida Rebo sareng pendak sareng pamimpin penerbangan pikeun ngabahas ngalaksanakeun téknologi jadwal penerbangan pesawat anu dikembangkeun ku lembaga anu bakal gancang ningkatkeun dependability pikeun panumpang - anu penting pisan dina waktos perjalanan puncak sapertos liburan Thanksgiving. 

Dina bulan Séptember, téknologi anu diuji salila NASA's Airspace Téhnologi Demonstrasi 2 (ATD-2) ieu dibikeun ka Administrasi Penerbangan Federal (FAA). bandara badag sakuliah nagara - kaasup Orlando International - baris geura-giru nerapkeun téhnologi nu. Nelson ngabahas transfer téknologi sareng CEO Greater Orlando Aviation Authority Phil Brown.

"NASA's partnership jeung FAA terus nganteurkeun pikeun urang Amérika, ngaronjatkeun efisiensi industri maskapai komérsial pikeun lingkungan jeung panumpang sakuliah nagara, "ceuk Nelson. "Teknologi penjadwalan penerbangan kami, anu ngamungkinkeun personel pikeun ngoordinasikeun gerakan pesawat nalika aranjeunna nuju di bandara, bakal enggal ngabantosan langkung seueur panumpang turun tina taneuh sareng bumi pikeun liburan langkung gancang sareng langkung éfisién ti kantos. ”

NASA jeung FAA réngsé ampir opat taun operasi permukaan panalungtikan sarta nguji pikeun ngitung pushbacks Gerbang ngaliwatan pangukuran dumasar-waktos di bandara hub sibuk, ku kituna planes bisa gulung langsung ka landasan pikeun take off jeung ulah taksi kaleuleuwihan jeung tahan kali, ngurangan pamakéan bahan bakar, émisi, jeung reureuh panumpang. 

"Nalika urang nyebarkeun parangkat lunak ieu, pangalaman perjalanan janten langkung saé pikeun panumpang samentawis émisi penerbangan turun. Ieu win-win,” ceuk FAA Administrator Steve Dickson. "NASA tetep mitra kritis dina usaha FAA pikeun ngawangun sistem aviation sustainable."

FAA ngarencanakeun pikeun nyebarkeun téknologi pangukuran permukaan NASA mimitina ka 27 bandara, kalebet Orlando International, salaku bagian tina investasi anu langkung ageung dina téknologi manajemén permukaan bandara anu disebut program Terminal Flight Data Manager (TFDM). Ningkatkeun efisiensi sareng ngagentos waktos ngantosan pamitan ti taxiway ka gerbang ngahemat bahan bakar, ngirangan émisi, sareng masihan maskapai sareng panumpang langkung kalenturan dina waktos sateuacan ngantunkeun gerbang.  

"Antisipasi peluncuran TFDM anu diropéa dina 2023 saluyu sareng unjuran kami pikeun uih deui ka lalu lintas panumpang pra-pandémik dina taun anu sami," saur Brown. "Update ieu kedah nyababkeun pangalaman anu langkung lancar pikeun masarakat anu iinditan sareng ningkatkeun 'The Orlando Experience' anu kami narékahan pikeun nawiskeun unggal dinten di bandara kelas dunya urang."

Tim ATD-2 NASA mimiti nguji téknologi penjadwalan pesawat na sareng pangguna dunya nyata dina Séptémber 2017 di Bandara Internasional Charlotte-Douglas. Nepi ka Séptémber 2021, alat sistem kadatangan sareng keberangkatan terpadu (IADS) parantos nyalametkeun langkung ti 1 juta galon bahan bakar jet. Éta tabungan dimungkinkeun ku ngirangan waktos mesin jet, anu ogé ngirangan biaya pangropéa sareng nyalametkeun maskapai anu diperkirakeun ampir $ 1.4 juta biaya awak penerbangan. Gemblengna, panumpang anu luput 933 jam dina telat hiber sarta disimpen hiji diperkirakeun $4.5 juta dina nilai waktu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment