Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun!

Pameran Beijing Anyar Ngungkabkeun Peradaban Manusa Awal

Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Jumlahna aya ampir 200 paméran anu dipintonkeun dina pameran, judulna Béas, Asal, Pencerahan: Pameran Husus Papanggihan Arkéologis Budaya Shangshan di Zhejiang, pikeun demonstrate nilai jeung significance masarakat tani béas digambarkeun ku budaya Shangshan ka peradaban Cina, ogé kontribusina sareng pangaruhna ka Asia Wétan sareng dunya.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Pameran kaasup sisikian béas carbonized nu balik deui ka 10,000 taun ka tukang, shards karya karajinan dicét, millstones na bedstones, kitu ogé pot tembikar exquisite jeung cangkir unearthed. Aranjeunna mirrored ngembangkeun sosial, ékonomi, jeung budaya nalika tani paré ngan dimimitian, kitu ogé kumaha padumukan désa Cina hirup jeung ngalaksanakeun produksi sosial dina poé mimiti.

Seminar ngeunaan peradaban Cina jeung Zhejiang ogé diayakeun di Museum Nasional Cina salaku bagian penting tina pameran. Éta diiluan ku arkéolog anu kasohor ti Cina sareng mancanagara. Diskusi dilaksanakeun ngeunaan ajén budaya Shangshan dina sajarah sareng ayeuna, ogé posisi budaya dina peradaban Cina sareng manusa.

Dina seminar, Professor Dorian Q Fuller ti University College London Institute of Arkeologi diwanohkeun, ti sudut pandang global, nilai budaya Shangshan jeung kontribusina kana transformasi Neolitikum. Li Liu, profésor di Pusat Arkeologi Stanford, Universitas Stanford ngajelaskeun ngeunaan budaya Shangshan sareng asal-usul anggur gandum.

Lokasina di tengah jeung handap ngahontal Walungan Yangtze di Cina, situs Shangshan jadi jauh sésa-sésa pangheubeulna dipikawanoh tina pertanian béas di dunya. Salaku asal tina tatanén béas, budaya Shangshan nempatan posisi penting dina formasi peradaban Cina.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment