Kadatangan Pariwisata Internasional di Afrika sareng Wétan Tengah

Afrika badé diluncurkeun Paspor Tunggal na taun ayeuna

Nalika total angka inbound global pikeun kadatangan internasional dugi ka Oktober 2021 calik di -77%, pikeun Afrika sareng Wétan Tengah angka ieu aya - 68%. Salajengna, nyaéta Afrika Sub-Sahara anu nunjukkeun prestasi anu paling saé taun-taun.

Ningali datangna Séptémber-Oktober, 71% wisatawan anu datang ka daérah éta asalna ti tujuan Wétan Tengah. Sedengkeun pikeun Afrika Kalér, Visiting Friends & Relatives travelers 46%, sarta Sub-Sahara Afrika 33%. Pikeun Wétan Tengah éta ngan 18%, suggesting yén lalampahan ka dieu utamana pikeun luang.

Salila pandémik ieu, kabangsaan luhur anu angkat ka luar daérah nyaéta: Saudis. Ieu lajeng dituturkeun ku Émirat jeung Qataris.

Upami dibandingkeun sareng mitra régional sanés, tilu kabangsaan luhur sadayana ngagaduhan tingkat vaksinasi anu langkung luhur, sambungan penerbangan, sareng kaayaan perjalanan anu langkung gampang upami dibandingkeun, Afrika Kidul, anu kaserang ku kasus Covid anyar sareng aturan lockdown anu ketat.

Nol di Dubai, pamaén utama dina penerbangan sareng perjalanan jarak jauh, data tikét hawa ngungkabkeun angka kadatangan anu dipesen turun ku 64% ti Nopémber 2021 - April 2022, biasana usum puncak pikeun perjalanan luang internasional.

Di sisi flip, aya paningkatan anu ditandaan pikeun perjalanan ti Mesir ka Dubai sareng angka perjalanan AS On-The-Book (OTB) turun ku ngan 13% dibandingkeun waktos pra-pandémik. Ogé, taun-ka-tanggal panjang tetep geus dua kali, ngaronjat tina 7 poé ka 14 poé per booking.

Warta anu hadé pikeun diperhatoskeun nyaéta yén perjalanan bisnis ka UAE aya dina jalan anu saé pikeun pulih, ngahontal 75% dina saminggu dimimitian 21 Oktober dibandingkeun sareng 2019, dirojong ku acara langsung sapertos Dubai Expo.

 Anjeunna nambihan: "Dina waktos anu sami, perjalanan kelas kabin Premium parantos kéngingkeun 7% pangsa pasar dibandingkeun taun 2019. Jomblo sareng pasangan mangrupikeun anu paling sering angkat ka daérah ieu. Saatos bubuka Dubai Expo dina Oktober, perjalanan ka UAE ningkat sareng ngan ukur 35% di tukangeun tingkat 2019 - hal-hal nuju ka arah anu leres pikeun Dubai sareng daérah sacara umum.

Sumber: ForwardKeys

Nyitak Friendly, PDF & Email

By Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977). Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.