Déwan Pariwisata Afrika Airlines palabuan udara Asosiasi News hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos jelema Ngawangun deui resorts tanggung jawab kasalametan Balanja News kelestarian Tanzania Ngabobol Warta piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna

Komunitas Afrika Wétan ngaluncurkeun drive pariwisata intra-régional énggal

Komunitas Afrika Wétan ngaluncurkeun drive pariwisata intra-régional
Komunitas Afrika Wétan ngaluncurkeun drive pariwisata intra-régional

Kampanye ieu disetél pikeun ngajalankeun tilu minggu, ti 1 Désémber 2021. Éta mangrupikeun bagian tina palaksanaan Strategi Pemasaran Pariwisata EAC sareng Rencana Pemulihan EAC anu dirojong ku Badan Pengembangan Jerman, GIZ.

Nyitak Friendly, PDF & Email

nu Komunitas Afrika Wétan (EAC) parantos ngaluncurkeun Kampanye Media Pariwisata Daerah sareng Doméstik EAC pikeun ngabéwarakeun situs sareng jasa wisata nasional sareng régional, tujuanana pikeun merangsang sareng ngembangkeun perjalanan intra-régional.

Diluncurkeun minggu ieu, kampanye "Tembea Nyumbani", atanapi "Visit Home" narékahan pikeun narik warga Afrika Wétan pikeun ngarambat di nagara-nagara sorangan, teras di sabudeureun daérah, dina usaha nyegerkeun pariwisata domestik sareng régional di sakuliah daérah Afrika Wétan, di tengah-tengah. pandémik COVID-19.

Kampanye ieu disetél pikeun ngajalankeun tilu minggu, ti 1 Désémber 2021. Éta mangrupikeun bagian tina palaksanaan Strategi Pemasaran Pariwisata EAC sareng Rencana Pemulihan EAC anu dirojong ku Badan Pangwangunan Jérman, GIZ.

EAC Sekretariat ngaluncurkeun kampanye di markasna di kota wisata Tanzania Kalér Arusha.

Pariwisata nyumbang sacara signifikan kana ékonomi EAC Partner States sareng pra-pandémik, nyumbang 10 persén Produk Doméstik Kasar (GDP), 17% panghasilan ékspor sareng 7% dina nyiptakeun padamelan.

Pandemik COVID-19 ningali sektor kapangaruhan négatip ku datangna pariwisata internasional Afrika Wétan turun sakitar 67.7%, janten diperkirakeun 2.25 juta kadatangan dina taun 2020 dibandingkeun sareng 6.98 juta taun 2019.

EAC Sekretaris Jenderal Dr. Peter Mathuki parantos nyorong pamaén sektor swasta pariwisata pikeun manjangkeun pakét anu hargana ka urang Afrika Wétan ku kituna ngadorong aranjeunna pikeun ngamangpaatkeun tawaran liburan anu sayogi dina usum liburan anu bakal datang.

"Kalayan waragad asupna preferensial jeung ongkos ayeuna diperpanjang ka warga EAC, nya éta waktuna pikeun Afrika Wétan ngajajah rupa-rupa budaya, nyandak on safaris petualangan sarta nganjang ka pantai aheng diantara kasempetan séjén wewengkon geus nawarkeun", Dr. Mathuki ceuk dina mangsa média. peluncuran dilaksanakeun di markas EAC di Arusha pertengahan minggu ieu.

Dr Mathuki salajengna nyatet éta EAC parantos ngembangkeun EAC Pass anu ngahijikeun sareng ngasahkeun tés COVID-19 sareng sertipikat vaksinasi pikeun EAC Partner States pikeun ngagampangkeun perjalanan di daérah éta.

Kampanye Tembea Nyumbani dilaksanakeun ku EAC ku kolaborasi sareng Platform Pariwisata Afrika Wétan anu ngagambarkeun usaha pariwisata di daérah éta. 

Ngaliwatan kampanye, hoteliers sarta panyadia ladenan pariwisata sejenna keur wanti pikeun ngamajukeun bungkusan affordable ka warga EAC.

Di pihakna, Diréktur EAC anu tanggung jawab Séktor Produktif, Jean Baptiste Havugimana nyatakeun yén EAC ngalakukeun léngkah-léngkah pikeun mastikeun Visa Wisata Tunggal diadopsi ku sadaya Nagara Mitra EAC.

"Dewan Séktoral ngeunaan Pariwisata sareng Manajemén Satwa salami rapat Luar Biasa anu diayakeun dina bulan Juli taun ieu parantos nyarankeun yén Sekretariat ngayakeun rapat multisektoral anu diwangun ku séktor konci sapertos Pariwisata sareng Satwa, Imigrasi sareng Kaamanan pikeun ngembangkeun kerangka pikeun ngenalkeun Visa Wisata Tunggal ku sadaya Nagara Mitra, ”saurna.

Havugimana nyatakeun yén rapat éta bakal dilaksanakeun dina awal taun 2022, nambahan yén pas diadopsi sapinuhna Visa bakal ngagampangkeun perjalanan wisatawan asing di sakumna daérah.

Saterusna, EAC Principal Pariwisata Officer, Bapak Simon Kiarie, nyatet yén EAC proyék yén kalawan usaha pariwisata agrésif boh di tingkat régional jeung nasional; wewengkon bakal tiasa nampi ngeunaan 4 juta wisatawan dina taun hareup. 

"Pemulihan sektor pariwisata parantos naék sareng kami ngarepkeun yén dina taun 2024, kami bakal nampi sakitar 7 juta wisatawan dibandingkeun sareng 2.25 juta wisatawan anu kacatet dina taun 2020", saurna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment