Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Aturan EU anyar bakal ngalarang sémah anu henteu divaksinasi ti luar blok

Aturan EU anyar bakal ngalarang sémah anu henteu divaksinasi ti luar blok
Aturan EU anyar bakal ngalarang sémah anu henteu divaksinasi ti luar blok
Ditulis ku Harry Johnson

Proposal Komisi bakal perlu diberesihan ku Déwan Éropa, sarta lamun lulus eta bakal dilarapkeun ka unggal nagara Uni Éropa iwal Irlandia, nu lain anggota wewengkon Schengen bébas wates.

Nyitak Friendly, PDF & Email

nu Komisi Éropa (EC), cabang eksekutif tina Uni Éropa, ngaluarkeun proposal dinten ayeuna, nyarankeun yén sadaya nagara anggota UE ngan ukur ngijinkeun wisatawan anu divaksinasi, pulih, atanapi penting (sapertos supir treuk) ti luar blok Éropa, dugi ka Maret 2022.

Calon pangunjung kedah ngabuktikeun yén aranjeunna terakhir divaksinasi henteu langkung ti salapan bulan sateuacan éntri, gerakan anu dasarna ngajantenkeun tembakan booster wajib pikeun kalolobaan wisatawan.

Dina aturan anyar anu diusulkeun, sémah peryogi shot booster unggal salapan bulan.

nu EU ayeuna nyarankeun yén nagara-nagara anggota ngijinkeun wisatawan tina daptar langkung ti 20 nagara anu "kaayaan epidemiologis anu saé." Wisatawan ti lokasi ieu - anu kalebet Kanada, Selandia Anyar, sareng UAE - diidinan asup ka EU kalayan sertipikat vaksin, bukti pamulihan, atanapi bukti tés COVID-19 négatip.

Dina aturan anyar, daptar ieu bakal dileungitkeun, sareng wisatawan individu diidinan dumasar kana vaksinasi atanapi status pamulihan nyalira.

Ayeuna, Badan Obat Éropa (EMA) parantos disatujuan vaksin ku Pfizer, Moderna, AstraZeneca, sareng Janssen. Sputnik-V Rusia ditinjau ku lembaga éta, ogé nembak ku Sanofi-GSK sareng Sinopharm China. 

Dina proposal anyar, éta Uni Éropa bakal masihan éntri ka wisatawan anu divaksinasi ku nembak anu disatujuan ku Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO), tapi sanés EMA. Ieu bakal mupus saha waé anu disuntik ku SInopharm, Sinovac, sareng dua vaksin buatan India pikeun asup, salami aranjeunna masihan hasil tés négatip ogé bukti vaksinasi.

Proposal Komisi bakal perlu diberesihan ku Déwan Éropa, sarta lamun lulus eta bakal dilarapkeun ka unggal nagara Uni Éropa iwal Irlandia, nu lain anggota wewengkon Schengen bébas wates.

Sakitar 67% tina EU warga ayeuna divaksinasi ngalawan COVID-19, sanaos masing-masing nagara parantos ningali tingkat panyerapan anu béda.

Nanging, bahkan di Irlandia, anu ngagaduhan tingkat vaksinasi pangluhurna di blok éta 93%, kasus mingguan virus anyar parantos tilu kali saprak awal Oktober, sareng pamaréntah Irlandia nimbangkeun larangan seger dina kahirupan sapopoe.

"Éta écés yén pandémik henteu acan réngsé," saur Komisaris Éropa Didier Reynders dina Kemis, nambahan yén "aturan perjalanan kedah ngémutan kaayaan anu teu stabil ieu."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment