Berita Breaking Australia Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah wartos jelema tanggung jawab kasalametan Warta Breaking Kepulauan Solomon piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Australia ngirim pasukan ka Kapuloan Solomon sanggeus karusuhan telenges

Australia ngirim pasukan ka Kapuloan Solomon sanggeus karusuhan telenges
Australia ngirim pasukan ka Kapuloan Solomon sanggeus karusuhan telenges
Ditulis ku Harry Johnson

Protés ieu aya hubunganana sareng sababaraha masalah lokal - panginten anu utami diantarana nyaéta kaputusan pamaréntahan Solomon dina taun 2019 pikeun ngeureunkeun hubungan diplomatik sareng Taiwan pikeun milih China.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Perdana Menteri Australia témbal Morrison ngumumkeun yén Australia geus dikirim pulisi, jeung prajurit ka Kapuloan Solomon dina nawar pikeun nyegah karusuhan telenges.

nurutkeun nu patih, 75 aparat kapulisian féderal Australia, 43 pasukan jeung sahenteuna lima diplomat nuju ka kapuloan "pikeun nyadiakeun stabilitas jeung kaamanan" jeung mantuan otoritas lokal ngajaga infrastruktur penting.

Misi maranéhanana diperkirakeun lepas sababaraha minggu, sarta datang di tengah karusuhan tumuwuh, kalawan démonstran anyar nyobian ribut parlemén nasional.

Protés ieu dikaitkeun kana sababaraha masalah lokal - panginten anu utami diantarana nyaéta kaputusan pamaréntahan Solomon dina taun 2019 pikeun ngeureunkeun hubungan diplomatik sareng Taiwan pikeun milih China, anu nganggap Taiwan bagian tina wilayahna sorangan.

Morrison negeskeun yén "éta sanés niat pamaréntah Australia dina cara naon waé pikeun campur tangan dina urusan internal nagara éta. Kapuloan Solomon", nambahan yén penyebaran "henteu nunjukkeun posisi naon waé dina masalah internal" bangsa.

Perdana menteri pulo, Manasseh Sogavare, ngumumkeun lockdown 36 jam dinten Rebo saatos protés ageung di ibukota Honiara, dimana demonstran nungtut mundur. Dina hiji waktos, demonstran malah nyobian nyerang gedong parlemén, teras ngahurungkeun seuneu di gubuk anu caket sareng legislatif. 

Toko-toko sareng gedong-gedong sanés di distrik Chinatown di kota ogé dijarah sareng dihurungkeun, sanaos pesenan lockdown sareng curfew. Karuksakan ieu ditéwak dina footage nyieun rounds online, jeung wangunan ruksak jeung smoldering katempo Ditengah laut lebu.

Dinten Jumaah, nalika personel Australia sumping, PM naroskeun protés di nagara-nagara asing anu henteu dispésialisasikeun, nyatakeun yén demonstran parantos "dipakan ku bohong palsu sareng ngahaja" ngeunaan hubungan kapuloan sareng Beijing.

"Nagara-nagara ieu anu ayeuna mangaruhan [para demonstran] nyaéta nagara-nagara anu henteu hoyong hubungan sareng Républik Rahayat Cina, sareng aranjeunna ngadorong Kapuloan Solomon pikeun asup kana hubungan diplomatik," saur Sogavare, sanaos anjeunna nolak nyebatkeun naon waé. bangsa husus.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment